Kucharz deserów restauracyjnych
Kucharz deserów restauracyjnych
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnych
- Grupa docelowa usługi
Usługa skierowana do osób pragnących rozszerzyć swoją wiedzę i umiejętności oraz uzyskać kompetencje w zakresie przygotowania deserów restauracyjnych.
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników17
- Data zakończenia rekrutacji02-07-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi56
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Uczestnik samodzielnie wykonuje desery restauracyjne. Pozna produkty, metody oraz techniki, które będzie potrafił odpowiednio wykorzystywać przy tworzeniu deserów.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Posługuje się podstawową wiedzą z zakresu deserów restauracyjnych | Kryteria weryfikacji -omawia surowce, technologie produkcji oraz sposoby przechowywania -wymienia podstawowe techniki dekorowania -rozróżnia sprzęt stosowany do przygotowania deserów | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Umiejętnie dobiera i łączy smaki oraz tekstury - samodzielnie tworzy deser restauracyjny | Kryteria weryfikacji -umiejętnie dobiera i przygotowuje produkty-łączy prawidłowo poznane smaki wg. poznanych metod -tworzy deser restauracyjny wg. poznanej technologii -serwuje deser w jeden z poznanych sposobów | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Blok I
- Teoria powstawania deserów:
- zasady tworzenia kompozycji smakowych deserów
- jakość składników
- zasady kompozycji deserów talerzowych
Blok II
- Deser bezowy lemon curd i nutą mięty:
- przygotowanie bezy (suszenie)
- przygotowanie lemon curd
- przygotowanie kremu miętowego
- składanie deseru
- sposoby serwowania
Blok III
1. Musowy deser migdałowy z malinami:
- przygotowanie biszkoptu z malinami
- przygotowanie żelki malinowej
- przygotowanie musu
- przygotowanie zamszu z masła i czekolady
- składanie deseru
- zamszowanie
- sposoby serwowania
Blok IV
- Deser mus mango ze śmietaną:
- przygotowanie kruchego ciasta
- przygotowanie musu mango
- przygotowanie compote mango
- przygotowanie śmietany
- skłądanie deseru
- sposoby serwowania
Blok V
- Deser cake sicles
- przygotowanie biszkoptu czekoladowego
- przygotowanie ganche
- przygotowanie malin
- składanie deseru
- glazurowanie deseru
- sposoby serwowania
Blok VI
Sprawdzenie zdobytej wiedzy
Warunki organizacyjne dla szkolenia: sala wyposażona w niezbędny sprzęt oraz akcesoria udostępnione dla uczestników na czas szkolenia.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 23 BLOK I (pkt.1) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 03-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 23 Przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 03-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 23 BLOK II (pkt.1) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 03-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 23 Przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 03-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 23 BLOK II (pkt.1) c.d. | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 03-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 23 BLOK III (pkt.1) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 04-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 23 Przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 04-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 23 BLOK III (pkt.1) c.d. | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 04-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 23 Przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 04-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 23 BLOK III (pkt.1) c.d. | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 04-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 23 BLOK IV (pkt.1) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 05-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 23 Przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 05-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 23 BLOK IV (pkt.1) c.d. | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 05-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 23 Przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 05-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 23 BLOK IV (pkt.1) c.d. | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 05-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 23 BLOK V (pkt.1) | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 23 Przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 23 BLOK V (pkt1) c.d. | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 23 Przerwa | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 23 BLOK V (pkt.1) c.d. | Prowadzący Agata Kubacka | Data realizacji zajęć 08-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 23 BLOK VI | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 03:30 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 23 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 12:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 23 BLOK VI c.d. | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 09-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:45 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 02:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto9 440,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto9 440,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto168,57 PLN
- Koszt osobogodziny netto168,57 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Agata Kubacka
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymują pisemne listy składników i receptury przygotowywania potraw określonych w programie szkolenia, aktywnie uczestniczą w każdym etapie przygotowywania większości potraw objętych programem wykonując poszczególne czynności samodzielnie pod nadzorem prowadzącego. Pozwala to na zdobycie maksymalnej ilości praktycznej wiedzy i doświadczenia.
Informacje dodatkowe
Usługa realizowana w godzinach dydaktycznych.
Zapis na usługę tylko po wcześnijszym kontakcie z firmą szkoleniową.