Revenue managment - zarządzanie ceną i warunkami współpracy
Revenue managment - zarządzanie ceną i warunkami współpracy
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Zarządzanie przedsiębiorstwem
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników działów sprzedaży, kierowników zespołów i wszystkich pracowników branż hotelarskiej, gastronomicznej, usługowej.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji12-06-2024
- Forma prowadzenia usługimieszana (stacjonarna połączona z usługą zdalną w czasie rzeczywistym)
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest nabycie kompetencji w zakresie wiedzy i umiejętności dotyczących kształtowania cen i warunków handlowych oraz ich realizacji na każdym etapie sprzedaży produktów/usług, a tym samym maksymalizacja zysków w przedsiębiorstwie.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą podstaw Revenue Management | Kryteria weryfikacji charakteryzuje RM oraz podstawowe założenia i cele | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji charakteryzuje rolę, kryteria oddziału, znaczenie dotyczące segmentacji gości | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji definiuje pojęcia związane z zarządzaniem przychodami | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Różnicuje aspekty dotyczące polityki cenowej | Kryteria weryfikacji wymienia i charakteryzuje rodzaje stawek | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji charakteryzuje metody wykorzystania restrykcji przy stawkach w celu optymalizacji przychodu | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji stosuje dobre praktyki dynamicznej polityki cenowej | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Efekty uczenia się Optymalizuje kanały dystrybucji | Kryteria weryfikacji wymienia zalety i wady poszczególnych kanałów | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji wymienia i charakteryzuje szanse i zagrożenia, oraz dobre praktyki we współpracy | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji prezentuje dobre praktyki overbookingu | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji oferuje Upselling pokoi | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Efekty uczenia się Zarządza segment mixem | Kryteria weryfikacji wymienia cele i metody tworzenia idealnego segment mixu | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji kalkuluje zapytania grupowe | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Część 1: Podstawy Revenue Management
1. Definicja RM, geneza, podstawowe założenia i cele
2. Segmentacja gości - rola, kryteria oddziału, znaczenie
3. Podstawowe wskaźniki służące optymalizacji
4. Pojęcia i definicje związane z zarządzaniem przychodami
Część 2: Mechanizm przewidywania popytu
1. Główne czynniki wpływające na kształtowanie się popytu
2. Zasady prognozowania
Część 3: Polityka cenowa
1. Rodzaje stawek
2. Metody wykorzystania restrykcji przy stawkach w celu optymalizacji przychodu
3. Dobre praktyki w stosowaniu dynamicznej polityki cenowej
Część 4: Optymalizacja kanałów dystrybucji
1. Koszty, zalety i wady poszczególnych kanałów
2. OTA – szanse i zagrożenia, dobre praktyki we współpracy
3. Znaczenie rezerwacji telefonicznej
Część 5: Zarządzanie segment mixem
1. Cel i metody tworzenia idealnego segment mixu
2. Kalkulacja zapytań grupowych
3. Kryteria oceny kontraktów
Część 6: Pozostałe techniki optymalizacji
1. Warunki długości pobytu i ich zastosowanie
2. Dobre praktyki overbookingu
3. Upselling pokoi
Część 7: Podsumowanie
2. Sesja Q&A – pytania uczestników do prowadzącego
Część 8: Walidacja
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin | Forma stacjonarna |
---|---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 3 Części 1-3 | Prowadzący Ziemowit Szubielski | Data realizacji zajęć 13-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 08:00 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 3 Części 4-7 | Prowadzący Ziemowit Szubielski | Data realizacji zajęć 14-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 07:00 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 3 walidacja | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 14-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 | Forma stacjonarna Tak |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 424,32 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 784,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto214,02 PLN
- Koszt osobogodziny netto174,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Ziemowit Szubielski
Dzięki zdobytemu doświadczeniu, świetnie rozumie środowisko i specyfikę obiektów o profilu wypoczynkowym lub biznesowym, w różnych częściach kraju. Posiada wiedzę w zakresie budowania polityki cenowej dla wszystkich segmentów, monitorowania konkurencji, analiz i raportowania, optymalizacji wskaźników, budżetowania przychodów oraz szkoleń.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymają materiały szkoleniowe w formie papierowej lub elektronicznej w zależności od preferencji.
Informacje dodatkowe
Istnieje możliwość zwolnienia usługi z VAT.
Szkolenie i walidacja odbywa się w formie stacjonarnej.
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Nie dotyczy - szkolenie i walidacja w formie stacjonarnej.
Adres
Adres
Szkolenie i walidacja odbywa się w formie stacjonarnej.
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi