KUCHNIA WEGETARIAŃSKA - PODSTAWY
KUCHNIA WEGETARIAŃSKA - PODSTAWY
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Pracownicy restauracji
- Minimalna liczba uczestników7
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji05-06-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi11
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie przygotowuje uczestnika do samodzielnego tworzenia dań kuchni wegetariańskiej. Uczestnik nauczy się niestandardowego łączenia smaków oraz wykorzystania zamienników produktów w celu tworzenia potraw wegetariańskich.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Charakteryzuje podstawowe produkty stosowane w kuchni wegetariańskiej | Kryteria weryfikacji -charakteryzuje zdrowotne aspekty kuchni wegetariańskiej | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Tworzy podstawowe dania kuchni wegetariańskiej | Kryteria weryfikacji -dobiera w odpowiedni sposób aromaty-łączy smaki wg. poznanych reguł -potrafi skomponować danie | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
BLOK I
1. Kuchnia wegetariańska
- Plusy kuchni wegetariańskiej
- Aspekt zdrowotny w kuchni wegetariańskiej
- Jak robić zakupy do naszej kuchni – odpowiedni dobór surowców
BLOK II
1. Pomysły na dania zimne i gorące
2. Pomysły na śniadanie
3. Kolacja, która zachwyci wszystkich (Pieczony kalafior ze smażonymi kurkami i żytnią kruszonką)
4. Zupy w kuchni wegetariańskiej
5. Desery w kuchni wegetariańskiej
BLOK III
1. Sprawdzenie zdobytej wiedzy - test teoretyczny
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 9 BLOK I - Kuchnia wegetariańska | Prowadzący Paweł Zasławski | Data realizacji zajęć 06-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 9 BLOK II - Pomysły na dania zimne i gorące | Prowadzący Paweł Zasławski | Data realizacji zajęć 06-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 9 BLOK II - Pomysły na śniadanie | Prowadzący Paweł Zasławski | Data realizacji zajęć 06-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 9 BLOK II - Kolacja, która zachwyci wszystkich (Pieczony kalafior ze smażonymi kurkami i żytnią kruszonką) | Prowadzący Paweł Zasławski | Data realizacji zajęć 06-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:15 | Godzina zakończenia 12:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 9 PRZERWA | Prowadzący Paweł Zasławski | Data realizacji zajęć 06-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:45 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 9 BLOK II - Zupy w kuchni wegetariańskiej | Prowadzący Paweł Zasławski | Data realizacji zajęć 06-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 9 BLOK II - Desery w kuchni wegetariańskiej | Prowadzący Paweł Zasławski | Data realizacji zajęć 06-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 9 PRZERWA | Prowadzący Paweł Zasławski | Data realizacji zajęć 06-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 16:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 9 BLOK III - Sprawdzenie zdobytej wiedzy - test teoretyczny | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 06-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:15 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 01:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 386,20 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 940,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto216,93 PLN
- Koszt osobogodziny netto176,36 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Paweł Zasławski
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymują pisemne listy składników i receptury przygotowywania potraw określonych w programie szkolenia, aktywnie uczestniczą w każdym etapie przygotowywania większości potraw objętych programem wykonując poszczególne czynności samodzielnie pod nadzorem prowadzącego. Pozwala to na zdobycie maksymalnej ilości praktycznej wiedzy i doświadczenia.
Informacje dodatkowe
Usługa realizowana jest w godzinach dydaktycznych tj. 45min.
Przerwy nie wliczają się w czas szkolenia.
Zapis na usługę tylko po wcześniejszym kontakcie z firmą szkoleniową.