Zaawansowane działania marketingowe, sprzedażowe oraz obsługi klienta w branży gastronomicznej
Zaawansowane działania marketingowe, sprzedażowe oraz obsługi klienta w branży gastronomicznej
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Marketing
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Grupą docelową usługi są osoby pracujące w gastronomi. Każdy pracownik mający wpływ na rozwój firmy, jej wizerunku oraz ostateczny odbiór klienta, który w efekcie przekłada się na spredaż.
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji01-06-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi46
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie "Zaawansowane działania marketingowe, sprzedażowe oraz obsługi klienta w branży gastronomicznej" przygotowuje uczestników do profesjonalnego planowania działaniami marketingowymi i sprzedażowymi, które będą realizowane z odpowiednimi metodami oraz z odpowiednim podejściem do klienta.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Posługuje się wiedzą dotyczącą sprzedaży i marketingu w przedsiębiorstwie | Kryteria weryfikacji - rozróżnia działania oraz motywy wpływające na ostateczny wybór klienta, | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji - charakteryzuje zjawiska między marketingiem a sprzedażą, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji - charakteryzuje wartości budowania marki osobistej, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji - charakteryzuje istotne potrzeby klienta, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji - charakteryzuje działanie wspierające sprzedaż w mediach społecznościowych, | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji - rozróżnia i wykorzystuje trendy rynkowe | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Identyfikuje i charakteryzuje potrzeby swoich klientów | Kryteria weryfikacji analizuje potrzeby klientów, | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji wykorzystuje różne strefy tworzenia wartości w branży gastronomicznej, | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji współtworzy plan marketingowy, | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji tworzy branding, | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji prezentuje najistotniejsze cechy zgodne z wizją i misją firmy, | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji prowadzi odpowiednie rozmowy z klientami, | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji tworzy, monitoruje i usprawnia procesy sprzedaży produktów i usług, | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji wykorzystuje poznane narzędzia, | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji stosuje narzędzia komunikacji. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Efekty uczenia się Buduje długotrwałe relacje z klientem | Kryteria weryfikacji nawiązuje długoterminowe kontakty z klientkami oraz współpracownikami, | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kryteria weryfikacji rozumie potrzeby klienta, | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji buduje wizerunek osobisty. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Marketing, sprzedaż i obsługa klienta – wprowadzenie do zajęć.
Trendy ekonomiczne, społeczne oraz technologiczne.
Istota wizerunku firmy, zespołu oraz osoby.
Ludzie, świadectwo materialne, spójność, proces.
Narzędzia komunikacji zewnętrznej oraz wewnętrznej.
Idea marketingu firmy
Najistotniejsze zmiany w świecie sprzedaży i marketingu.
Badanie potrzeb i poziomu satysfakcji klientów w branży gastronomicznej.
Działania poszczególnych jednostek odzwierciedlające ostateczną sprzedaż.
Jak poprawić wzrost satysfakcji.
Strategia działań marketingowych w Internecie oraz realu.
Narzędzia marketingowe dla branży gastronomicznej.
Strategia content marketing jako fundament sprzedaży.
Strategia sprzedaży.
CRM – narzędzia służące do zarządzania sprzedażą oraz relacjami z klientem.
Ścieżki zakupowe klienta.
„Mafia Offer” - tworzenia oferty nie do odrzucenia.
Tworzenie, monitorowanie i usprawnianie procesu sprzedaży produktów i usług
Charakterystyka sprzedaży za pośrednictwem mediów społecznościowych.
Budowa person klientów vs segmentacja klientów.
Insights klienta oraz typy różnych klientów.
Strategia komunikacji z klientem.
Strefy tworzenia wartości w branży gastronomicznej.
Projektowanie automatyzacji komunikacji.
Etapy efektywnego wdrażania strategii.
Inteligentny łańcuch działań jednostkowych oraz grupowych
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto7 600,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto7 600,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto165,22 PLN
- Koszt osobogodziny netto165,22 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Artur Roger
Właściciel marek (od 2003 roku): Kuźnia Ekspertów (firma szkoleniowa), Take-out (marketing oraz badania społeczne i rynkowe) oraz Cienista Office (biura dla biznesu). Obsługiwał marketingowo m.in. takie marki jak:, Fundacja „Politikos” (właściciele rodzina Wejchertów, współwłaścicieli ITI), Szkoła Języków Obcych Empik (kampania ogólnopolska), marka Wilkinson, Związek Gmin Wiejskich, ENEA, Orbis S.A., Związek Miast Polskich, Fundacja Konrada Adenauera w Polsce, Wielkopolska Grupa Prawnicza, AMG Wielkopolska Grupa Inwestycyjna.
Organizator konferencji dla wielkopolskiej branży agroturystycznej w 2017 roku. W ramach międzynarodowego projektu badawczego „Protect” (Wielka Brytania, Dania, Holandia oraz Polska) dbał o wizerunek Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Pracował również w amerykańskich korporacjach kasynowych takich jak: Cal Neva Casino, JohnAscuaga's Nugget Hotel Resort, Circus Circus Reno (marketing).
Wykształcenie : Wyższe, absolwent Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza, kierunek politologia, specjalizacja marketing polityczny.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnik w trakcie szkolenia otrzymuje niezbędne materiały, które będą wykorzystywane podczas zajęć.
Przed zapisaniem na szkolenie prosimy o wcześniejszy kontakt.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi