Kurs gastronomiczny
Kurs gastronomiczny
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Grupę docelową stanowią osoby, które pragną zdobyć wiedzę teoretyczną oraz praktyczną w dziedzinie gastronomii.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników6
- Data zakończenia rekrutacji17-05-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi60
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem kursu gastronomicznego jest zdobycie wiedzy teoretycznej oraz umiejętności praktycznych w dziedzinie gastronomii.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnicy kursu zdobędą wiedzę na temat różnych technik gotowania, pieczenia, smażenia, grillowania itp. Poznają zasady przygotowywania różnorodnych dań, od prostych potraw domowych po wykwintne dania kuchni profesjonalnej. | Kryteria weryfikacji Egzamin wewnętrzny | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1.Podstawowe zagadnienia BHP:
– omówienie zasad bezpieczeństwa w kuchni,
– zasady używania sprzętu oraz jego zastosowanie,
– zastosowanie tradycyjnych i nowoczesnych technik gotowania,
– zastosowanie warzyw i owoców do dekoracji potraw,
– prawidłowa gospodarka towarowa
2. Potrawy restauracyjne:
– potrawy kuchni restauracyjnej z nowoczesną prezentacją.
3. Rodzaje przygotowywanych potraw;
4. Przyjęcia okolicznościowe;
-zasady komponowania potraw pod status przyjęcia
5. Rodzaje przygotowywanych potraw:
6. Kuchnie innej narodowości (przygotowywanie)
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 600,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto3 600,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto60,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto60,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Paweł Wajda
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymają pomoce dydaktyczne+notatnik+długopis oraz dostęp do produktów spożywczych na zajeciach praktycznych
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi