Kurs kucharski oparty o kuchnię fine dinning i kuchnię a la carte - nowoczesność połączona z tradycją. Nowoczesne rozwiązania cyfrowe dla gastronomii - obsługa elektroniczna klienta.
Kurs kucharski oparty o kuchnię fine dinning i kuchnię a la carte - nowoczesność połączona z tradycją. Nowoczesne rozwiązania cyfrowe dla gastronomii - obsługa elektroniczna klienta.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracownikówwsparcie dla osób indywidualnych
- Grupa docelowa usługi
Kurs dla osób chcących nabyć wiedzę na temat kuchni fine diningu, zasad serwisu oraz komponowania dań zarówno pod kątem kolacji degustacyjnej jak również serwując dania dla gości a la carte.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji20-07-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi34
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości TGLS Quality Alliance
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Kurs przygotowuje do prowadzenia nowoczesnej kuchni w lokalach gastronomicznych oraz do komponowania dań zgodnie z fine diningiem oraz do serwowania dań a la carte. Kurs z zakresy wykorzystania nowoczesnych oprogramowań dla obsługi klienta.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się nabycie wiedzy o zasadach kuchni fine dinning, normach komponowania dań i ogolnych zasadach i standardach kolacji degustacyjnych | Kryteria weryfikacji Trener przeprowadzający szkolenie po obserwacji kursanta weryfikuje jego umiejętności praktyczne. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Nabycie wiedzy raktycznej z kuchni a la carte. Nabycie umiejętności komponowania menu | Kryteria weryfikacji Trener przeprowadzający szkolenie po obserwacji kursanta weryfikuje jego umiejętności praktyczne. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
dzień 1
Kuchnia fine dinning. Normy komponowania dań z zachowaniem ogólnych zasad i standardów degustacyjnych.
dzień 2
Kuchnia a la carte. Komponowanie menu. Nowoczesność połączona z tradycją.
dzień 3
Omówienie rodzaju mięsa i ich zastosowania.
Omówienie poszczególnych mięśni oraz ich przeznaczenia w gotowaniu.
Omówienie istotnej roli sezonowości i jej wpływu na mięso.
Przygotowanie potraw mięsnych w oparciu o sezonowość i elementy tradycji.
Zastosowanie nowoczesnych technik obróbki.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 9 Wykonanie potraw, innowacyjne podejście w serwisie i dekoracji | Prowadzący Marcin Sołtys | Data realizacji zajęć 22-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 06:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 9 Zasady serwisu | Prowadzący Marcin Sołtys | Data realizacji zajęć 22-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 9 Przygotowanie kompozycji i używanie zamienników | Prowadzący Marcin Sołtys | Data realizacji zajęć 22-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 9 Przygotowanie menu | Prowadzący Marcin Sołtys | Data realizacji zajęć 22-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 9 Komponowanie kolacji pod kątem fine dining | Prowadzący Marcin Sołtys | Data realizacji zajęć 23-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 9 Nietradycyjne aranżacje i dekorowanie potraw | Prowadzący Marcin Sołtys | Data realizacji zajęć 23-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 9 Dobór włściwego oprogramowania i wykorzystanie do pracy w gastronomii | Prowadzący Marcin Sołtys | Data realizacji zajęć 23-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 9 Wykorzystanie technologii cyfrowej w obsłudze klienta - zdalnej. | Prowadzący Marcin Sołtys | Data realizacji zajęć 23-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 9 Dania mięsne | Prowadzący Marcin Czubak | Data realizacji zajęć 24-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 08:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt usługi brutto3 300,00 PLN
- Koszt usługi netto3 300,00 PLN
- Koszt godziny brutto97,06 PLN
- Koszt godziny netto97,06 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Marcin Sołtys
Marcin Czubak
Średnie / Ukończony College ‚’Cumbernauld College ‚' Professional Chef Course SVQ1 SVQ2
Doświadczenie:
16 lat stażu zawodowego
Szef Kuchni
Piekarz
Właściciel firmy
Restaurator
Restauracje w Polsce i Za granicą
Prywatny kucharz Prezydenta Gabonu i jego Rodziny
Szkoleniowiec - Ponad 1000 godzin szkoleniowych
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy kursu otrzymają imienny certyfikat informujący o nabytych umiejętnościach oraz skrypt szkoleniowy zawierający metodykę diagnostyki różnicowej.
Warunki uczestnictwa
Warunkiem skorzystania ze szkolenia jest bezpośredni zapis przez Biuro Usług Rozwojowych oraz wypełnienie ankiety poszkoleniowej - oceniającą usługę szkoleniową.
Informacje dodatkowe
- Usługa szkoleniowa jest zwolniona z podatku VAT w przypadku, kiedy dofinansowanie wynosi co najmniej 70%. W innej sytuacji do ceny netto doliczane jest 23% VAT (Podstawa: §3 ust. 1 pkt. 14 roz. Ministra Finansów z dnia 20.12.2013 r. w spr.zwolnień od podatku od towarów i usług (...) (Dz.U. z 2018 r., poz. 701)
- Po szkoleniu uczestnik otrzyma certyfikat.
- Warunkiem uzyskania certyfikatu jest uczestnictwo w co najmniej 80% zajęć usługi rozwojowej oraz zaliczenie zajęć w formie testu ustnego i ćwiczeń.
- 1 godzina rozliczeniowa = 45 minut dydaktyczych.
- Przerwy nie wliczają się do czasu trwania usługi.
- Zapisując się na usługę wyrażasz zgodę na rejestrowanie/nagrywanie swojego wizerunku na potrzeby monitoringu i kontroli
- Karta niniejszej usługi rozwojowej została przygotowana zgodnie z obowiązującym Regulaminem Bazy Usług Rozwojowych, w tym m in. w zakresie powierzania usług.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami
- Duży parking