Kurs Dietetyk z Egzaminem zewnętrznym
Kurs Dietetyk z Egzaminem zewnętrznym
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Zdrowie publiczne
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Kurs dietetyki jest przeznaczony dla wszystkich osób dorosłych, niezależnie od poziomu wykształcenia, które są zainteresowane zdrowym odżywianiem lub chcą związać swą przyszłość zawodową z szeroko pojętą dietetyką.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji31-05-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi40
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem kursu jest podwyższenie lub nabycie kwalifikacji w zakresie wiedzy i umiejętności dotyczących dietetyki i planowania żywienia, w tym wiedzy o racjonalnym żywieniu, zasadach żywienia w profilaktyce zdrowotnej i zaleceniach dietetycznych w rożnych schorzeniach, a w szczególności w chorobach cywilizacyjnychEfekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się - łączenie podstawowej wiedzy z zakresu dietetyki z praktycznym jej zastosowaniem w gastronomi,- nabycie wiedzy prawidłowego żywienia w świetle nowych doniesień naukowych i wytycznych WHO oraz Instytutu żywności i żywienia - umiejętność tworzenia jadłospisów oraz programów zdrowotnych | Kryteria weryfikacji Test Pre i Post przed rozpoczęciem kursu oraz po zakończeniu kursu | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotówuprawnione do realizacji procesów walidacji i certyfikowania na mocy innych przepisów prawa
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęICVC Certyfikacja Sp. z o. o.
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURNie
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoICVC Certyfikacja Sp. z o. o.
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURNie
Program
Program
- Organizacja pracy na stanowisku Specjalista ds. Dietetyki i Odchudzania
- Wiedza z zakresu BHP na stanowisku specjalisty Specjalista ds. Dietetyki i Odchudzania, w tym: obowiązków Pracodawcy i Pracownika, wymagań dotyczących pomieszczeń do pracy i czynników uciążliwych
- Znajomość podstaw żywienia człowieka
- Umiejętność obliczania przemiany materii i wydatku energetycznego
- Wiedza na temat klasyfikacji i charakterystyki diet
- Znajomość diet alternatywnych, plusów i minusów ich stosowania
- Wiedza na temat żywności funkcjonalnej
- Umiejętność stosowania zasad planowania jadłospisów
- Przemiana materii i wydatek energetyczny
- Znajomość metod oceny stanu odżywienia i sposobu odżywiania
- Wiedza na temat postępowania dietetycznego w wybranych chorobach przewodu pokarmowego i układu krążenia oraz
w otyłości i cukrzycy - Umiejętność prowadzenia indywidualnego poradnictwa żywieniowego
- Umiejętność zarządzania sobą w czasie
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt usługi brutto4 800,00 PLN
- Koszt usługi netto4 800,00 PLN
- Koszt godziny brutto120,00 PLN
- Koszt godziny netto120,00 PLN
- W tym koszt walidacji brutto0,00 PLN
- W tym koszt walidacji netto0,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania brutto200,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania netto200,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
uczestnik otrzyma zeszyt, długopis, skrypt
Warunki uczestnictwa
- ukończone 18 lat
- minimum wykształcenie podstawowe
Informacje dodatkowe
Po zakończonym szkoleniu uczestnik przystępuje do egzaminu ICVC. Po zdanym egzaminie otrzymuje Certyfikat ICVC/DDD 20009.1 Specjalista ds. Dietetyki i Odchudzania potwierdza wiedzę, umiejętności i kompetencje społeczne osób pracujących w firmach prywatnych, instytucjach państwowych, organizacjach pozarządowych i innych podmiotach gospodarczych.
W przypadku kursów dofinansowanych warunkiem uczestnictwa w kursie jest spełnienie warunków przedstawionych przez danego Operatora, do którego składane będą dokumenty o dofinansowanie usługi rozwojowej.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi