Kucharz z Egzaminem zewnętrznym
Kucharz z Egzaminem zewnętrznym
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Grupa docelowa dla szkolenia kucharz może obejmować różne kategorie osób zainteresowanych branżą kulinarną i rozwojem umiejętności kulinarnych. Poniżej znajduje się lista potencjalnych uczestników tego szkolenia: - przyszli kucharze zawodowi, - pracownicy restauracji, - pasjonaci gotowania, - osoby, które chcą przekwalifikować się na kucharza i rozpocząć karierę w branży gastronomicznej, - osoby, które gotują w domu dla rodziny i przyjaciół i chcą zdobyć zaawansowane umiejętności kulinarno-gastronomiczne.
- Minimalna liczba uczestników10
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji31-05-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi80
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Głównym celem kursu jest zdobycie umiejętności sporządzania potraw w określonym czasie oraz w odpowiednich warunkach sanitarno- higienicznych z zastosowaniem zasad racjonalnego żywienia. Osiągnięcie tego celu jest możliwe poprzez realizację zagadnień tematycznych głównie z zakresu technologii gastronomicznej z towaroznawstwem uzupełnionych o podstawowe wiadomości z zakresu nauki o zasadach żywienia człowieka, higieny zawodowej.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Absolwent kursu po zaliczeniu wszystkich przewidzianych w programie jednostek modułowych będzie potrafił samodzielnie podejmować prace na stanowisku kucharz | Kryteria weryfikacji Uczestnicy muszą skutecznie zastosować nabyta wiedzę w przygotowywaniu potraw. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotówuprawnione do realizacji procesów walidacji i certyfikowania na mocy innych przepisów prawa
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęICVC Certyfikacja Sp. z o. o.
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURNie
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoICVC Certyfikacja Sp. z o. o.
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURNie
Program
Program
1.BHP na stanowisku pracy
2.Systemy jakości i bezpieczeństwa obrotu środkami spożywczymi HACCP, GHP, GMP
Minimum sanitarne
3.Charakterystyka zawodu kucharz
4.Opis stanowiska pracy
5.Przygotowanie stanowiska pracy
6.Surowce gastronomiczne
7.Maszyny i urządzenia wykorzystywane w gastronomii
8.Planowanie produkcji
9.Obróbka wstępna surowców
10.Technika sporządzania dań podstawowych
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto5 000,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto5 000,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto62,50 PLN
- Koszt osobogodziny netto62,50 PLN
- W tym koszt walidacji brutto0,00 PLN
- W tym koszt walidacji netto0,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania brutto200,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania netto200,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Każdy z Uczestników Otrzyma:
skrypt temetyczny,
zeszyt,
dłuigopis
surowce i połprodukty do realuizacji praktycznej części szkolenia
Warunki uczestnictwa
- ukończone 18 lat,
- ukończona minimum szkoła podstawowa
- brak przeciwwskazań lekarskich do wykonywania zawodu kucharz.
Informacje dodatkowe
Każda osoba, która ukończy szkolenie otrzyma zaświadczenie o ukończeniu szkolenia. Osobom, które zdadza egzamin zewnętrzny wydany zostanie przez jednostkę ggzaminującą i certyfikującą ICVC CERTYFIKACJA SP. Z O. O., Certyfikat ICVC/PMK20002.10 Kucharz.potwierdzający uzyskane kwalifikacje
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi