Przepisy prawne w gastronomii i hotelarstwie. Szkolenie.
Przepisy prawne w gastronomii i hotelarstwie. Szkolenie.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Organizacja
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Właściciele, kierownicy, menagerowie obektów hotelerskich i gastronomicznych. Osoby z conajmniej 3 miesięcznym doświadczeniem w pracy.
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników12
- Data zakończenia rekrutacji10-06-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi32
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest pogłębienie wiedzy z zakresu obowiązujących przepisów prawnych w hotelarstwie i gastronomii, zapoznanie z najważniejszymi apsektami oraz potencjanymi zagrożeniami wynikającymi z nieprzestrzegania obowiązujących norm.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik nabędzie wiedzę:- posiada wiedzę dotyczącą przepisów prawa pracy - rozróżnia rodzaje umów - posiada wiedzę na temat przepisów BHP - posiada wiedzę na temat ochrony danych osobowych | Kryteria weryfikacji Weryfikacja wiedzy na podstawie realizowanych ćwiczeń | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Uczestnik nabędzie umiejętności:- umiejętnie stosuje przepisy prawa pracy - prawidłowo sporządza umowy - prawidłowo prowadzi dokumentację placówki - stosuje przepisy o ochronie danych osobowych | Kryteria weryfikacji Weryfikacja wiedzy i umiejętności na podstawie realizowanych ćwiczeń | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Uczestnik nabędzie kompetencje:- ustala cele i priorytety - deleguje zadania - radzi sobie w sytuacjach trudnych i stresowych | Kryteria weryfikacji Weryfikacja wiedzy i umiejętności na podstawie realizowanych ćwiczeń | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Poziom znajomości tematu przez uczestników szkolenia - brak wymagań.
Warunek niezbędny, aby realizacja usługi pozwoliła na osiągnięcie celu głównego - pełna frekwencja uczestników (100% obecności) i aktywny udział w szkoleniu.
Zakres tematyczny szkolenia:
1. Prawo pracy w gastronomii i hotelarstwie,
2. Ochrona danych osobowych - RODO
3. Umowy najmu lokalu
4. Umowy na organizację przyjęć okolicznościowych
5. Umowy handlowe.
6. Najważniejsza dokumentacja restauracji - menu i regulamin
7. Muzyka w lokalu
8. Alkohol w restauracji
Zajęcia prowadzone w godzinach zegarowych (1 godzina szkolenia = 60 minut). Kilkuminutowe przerwy w takcie zajęć ustala trener, w miarę potrzeby, w porozumieniu z grupą uczestników.
Forma zajęć: wykłady i ćwiczenia praktyczne.
Przewidziana praca całej grupy, jak również z podziałem na mniejsze kilkuosobowe zespoły ( w zależności od liczebności grupy).
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 8 1. Prawo pracy w gastronomii i hotelarstwie | Prowadzący KRZYSZTOF MROZ | Data realizacji zajęć 17-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 8 2. Ochrona danych osobowych - RODO | Prowadzący KRZYSZTOF MROZ | Data realizacji zajęć 17-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 8 3. Umowy najmu lokalu | Prowadzący KRZYSZTOF MROZ | Data realizacji zajęć 18-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 8 4. Umowy na organizację przyjęć okolicznościowych | Prowadzący KRZYSZTOF MROZ | Data realizacji zajęć 18-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 8 5. Umowy handlowe. | Prowadzący KRZYSZTOF MROZ | Data realizacji zajęć 19-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 8 6. Najważniejsza dokumentacja restauracji - menu i regulamin | Prowadzący KRZYSZTOF MROZ | Data realizacji zajęć 19-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 8 7. Muzyka w lokalu | Prowadzący KRZYSZTOF MROZ | Data realizacji zajęć 20-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 8 8. Alkohol w restauracji | Prowadzący KRZYSZTOF MROZ | Data realizacji zajęć 20-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 04:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 800,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 800,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto150,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto150,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Marta Urbańska
KRZYSZTOF MROZ
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Podręcznik, skrypt szkoleniowy
Informacje dodatkowe
Uczestnicy otrzymują certyfikaty potwierdzające ukończenie szkolenia.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami
- Laboratorium komputerowe