Efektywne zarządzanie obiektem hotelarskim - menager hotelu. Szkolenie.
Efektywne zarządzanie obiektem hotelarskim - menager hotelu. Szkolenie.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Organizacja
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Właściciele, kierownicy, menagerowie obiektów hotelarskich. Osoby z conajmniej 3 miesięcznym doświadczeniem w pracy.
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników12
- Data zakończenia rekrutacji27-05-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi40
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest pogłebienie wiedzy i umiejętności z zakresu nowoczesnych metod i narzędzi zarządzania obiektem hotelowym oraz zarządzania zasobami ludzkimi.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik nabędzie wiedzę:- definiuje przepisy dotyczące otworzenia placówki hotelowej - definiuje zakresy obowiązków poszczególnych jednostek placówki hotelowej - charakteryzuje składowe działalności branży Horeca | Kryteria weryfikacji Weryfikacja wiedzy na podstawie realizowanych ćwiczeń | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Uczestnik nabędzie umiejętności:- projektuje standardy działania poszczególnych jednostek placówki - ustala parametry potrzebne do weryfikacji czy placówka gastronomiczna prawidłowo funkcjonuje - projektuje spotkania rekrutacyjne i ustala wymagania jakie muszą spełniać kandydaci do pracy - projektuje strategie sprzedaży usług i produktów placówki hotelowej | Kryteria weryfikacji Weryfikacja wiedzy i umiejętności na podstawie realizowanych ćwiczeń | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Uczestnik nabędzie kompetencje społeczne:- deleguje zadania - buduje zespoły - ustala cele i priorytety - zarządza zmianą i konfliktami - skutecznie negocjuje | Kryteria weryfikacji Weryfikacja wiedzy i umiejętności na podstawie realizowanych ćwiczeń | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Poziom znajomości tematu przez uczestników szkolenia - brak wymagań.
Warunek niezbędny, aby realizacja usługi pozwoliła na osiągnięcie celu głównego - pełna frekwencja uczestników (100% obecności) i aktywny udział w szkoleniu.
Zakres tematyczny szkolenia:
1. Wprowadzenie do hotelarstwa.
2. Struktury organizacyjne w hotelach
3. Manager w hotelu – opis stanowiska
4. Cechy osobowościowe dobrego menagera.
5. Budowanie autorytetu.
6. Proces rekrutacji i selekcji pracowników w placówce hotelowej.
7. Wybrane koncepcje nowoczesnego zarządzania w hotelu.
8. Rozwiązywanie konfliktów.
9. Budowanie efektywnej komunikacji
10. Motywowanie pracowników
111. Analiza i ocena pracy.
12. Techniki sprzedaży w hotelu.
13. Zasady profesjonalnej obsługi gości hotelowych
14. Marketing i promocja.
Zajęcia prowadzone w godzinach zegarowych (1 godzina szkolenia = 60 minut). Kilkuminutowe przerwy w takcie zajęć ustala trener, w miarę potrzeby, w porozumieniu z grupą uczestników.
Forma zajęć: wykłady i ćwiczenia praktyczne.
Przewidziana praca całej grupy, jak również z podziałem na mniejsze kilkuosobowe zespoły ( w zależności od liczebności grupy).
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 14 Wprowadzenie do hotelarstwa. | Prowadzący Marta Urbańska | Data realizacji zajęć 03-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 14 Struktury organizacyjne w hotelach | Prowadzący Marta Urbańska | Data realizacji zajęć 03-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 14 Manager w hotelu – opis stanowiska | Prowadzący Marta Urbańska | Data realizacji zajęć 03-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 14 Cechy osobowościowe dobrego menagera. | Prowadzący Marta Urbańska | Data realizacji zajęć 04-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 14 Budowanie autorytetu. | Prowadzący Marta Urbańska | Data realizacji zajęć 04-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 14 Proces rekrutacji i selekcji pracowników w placówce hotelowej. | Prowadzący Marta Urbańska | Data realizacji zajęć 04-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 14 Wybrane koncepcje nowoczesnego zarządzania w hotelu. | Prowadzący Marta Urbańska | Data realizacji zajęć 05-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 14 Rozwiązywanie konfliktów. | Prowadzący Marta Urbańska | Data realizacji zajęć 05-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 14 Budowanie efektywnej komunikacji | Prowadzący Marta Urbańska | Data realizacji zajęć 05-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 14 Motywowanie pracowników | Prowadzący Marta Urbańska | Data realizacji zajęć 06-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 14 Analiza i ocena pracy. | Prowadzący Marta Urbańska | Data realizacji zajęć 06-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 14 Techniki sprzedaży w hotelu. | Prowadzący Marta Urbańska | Data realizacji zajęć 06-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 14 Zasady profesjonalnej obsługi gości hotelowych | Prowadzący Marta Urbańska | Data realizacji zajęć 07-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 14 Marketing i promocja. | Prowadzący Marta Urbańska | Data realizacji zajęć 07-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 04:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 800,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 800,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto120,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto120,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Marta Urbańska
KRZYSZTOF MROZ
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Podręcznik, skrypt szkoleniowy
Informacje dodatkowe
Uczestnicy otrzymują certyfikaty potwierdzające ukończenie szkolenia.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami
- Laboratorium komputerowe