"SWEET EVENT" JUSTYNA REK
Charakterystyka działalności firmy
"Sweet Event" to autorska pracownia cukiernicza znana na rynku pod marką LULU. Pracownia przygotowuje profesjonalne, wyszukane bufety ze słodkościami dla najbardziej wymagających klientów na ważne życiowe i firmowe uroczystości. Wszystkie wypieki tworzone są od podstaw z najlepszych, wyselekcjonowanych składników naturalnego pochodzenia. Pracownia specjalizuje się min. w cukiernictwie bankietowym, weselnym, wypiekowym oraz konfekcji czekoladowej.
Justyna, właścicielka a zarazem główny Pastry Chef Pracowni Cukierniczej LULU współpracuje z wieloma restauracjami w kraju, gdzie opracowuje od podstaw bądź udoskonala słodkie menu. Absolwentka University of Minnesota- College of Agricultural, Food and Environmental Sciences. Zawodowy cukiernik. Swoją wiedzę doskonaliła u boku wybitnych mistrzów cukiernictwa, takich jak: Gregory Doyen, Dimitris Chronopulous, Daniel Alvarez, Antonio Bachour, Wiesław Kucia, Tomasz Deker, Krzysztof Ilnicki, Kacper Barzyk, Kamil Szulc, Marek Moskwa. Prowadzi liczne szkolenia i warsztaty dla branży gastronomicznej, w tym dla kadry nauczycielskiej szkół gastronomicznych.