Szkolenie: "Ja manager" - warsztaty dla Managerów - od rekrutacji do premiowania
Szkolenie: "Ja manager" - warsztaty dla Managerów - od rekrutacji do premiowania
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Turystyka i hotelarstwo
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Kadra kierownicza na różnych poziomach hierarchicznych oraz osoby aspirujące do stanowisk managerskich. Dla tych, którzy chcą doskonalić umiejętności zarządzania personelem - od procesów rekrutacji i motywowania zespołu po skuteczne systemy premiowania i efektywne kierowanie.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników20
- Data zakończenia rekrutacji26-05-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi24
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest umożliwienie uczestnikom rozwinięcia kompleksowych umiejętności zarządzania, włączając rekrutację, motywację, ocenę pracowników i premiowanie, aby skutecznie tworzyć, rozwijać i prowadzić zespoły, poprawiając wyniki operacyjne, zaangażowanie pracowników i osiągając sukcesy organizacyjne.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się - nabycie wiedzy z zakresu profesjonalnego zarządzania- nabycie profesjonalnych umiejętności w obszarze rekrutacji, zarządzania zasobami ludzkimi, budowania zaangażowania zespołu, rozwiązywania konfliktów, prawidłowej komunikacji, delegowania zadań oraz premiowania i motywowania - rozszerzenie kompetencji związanych z odpowiedzialnością, otwartością, prawidłową i skuteczną komunikacją w zespole | Kryteria weryfikacji - zna i charakteryzuje cechy profesjonalnego managera- potrafi rozwiązywać konflikty wewnątrz zespołu - profesjonalnie motywuje i premiuje pracowników - monitoruje procesy związane z budowaniem zaangażowania zespołu - dobiera i stosuje właściwe techniki rekrutacji do zespołu | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Usługa adresowana jest do osób z kadry kierowniczej na różnych poziomach hierarchicznych oraz osób aspirujących do stanowisk managerskich. Dla tych, którzy chcą doskonalić umiejętności zarządzania personelem - od procesów rekrutacji i motywowania zespołu po skuteczne systemy premiowania i efektywne kierowanie.
W celu osiągnięcia zamierzonych celów uczestnik powinien aktywnie uczestniczyć przynajmniej w 80% zajęć.
Minimalna liczba uczestników, która powinna wziąć udział w usłudze to 5 osób.
Usługa jet realizowana w formie godzin zegarowych.
Minimalne wyposażenie sali szkoleniowej to : rzutnik, ekran, flipchart, roll-up, odpowiednia ilość stołów i krzeseł w
zależności od ilości uczestników. Każdy z uczestników powinien posiadać laptop/tablet lub inny odpowiedni sprzęt
elektroniczny umożliwiający wykonywanie poleceń trenera oraz dostęp do internetu. W zależności od potrzeb szkolenia
oraz ilości osób, trener będzie dzielił uczestników na grupy
- organizacja pracy własnej i zespołu
- skuteczna rekrutacja
- zarządzanie personelem
- premiowanie i motywowanie
- mentoring i coaching
- struktura organizacyjna
- siatka płac
- planowanie i rozliczanie czasu pracy
- centra przychodów
- centra kosztów
- sytuacje kryzysowe
- segmentacja rynku
- działania pro – sprzedażowe
- gastronomia (kluczowe aspekty rentowności, nadużycia - jak im przeciwdziałać)
- strategia sprzedaży gastronomii i SPA ( cross-selling i up-selling )
- SPA (kluczowe aspekty rentowności, nadużycia - jak im przeciwdziałać)
- jakie są fundamenty sukcesu (personel, przychody, koszty)
- jak dostosować ilość personelu do potrzeb operacyjnych obiektu
- jak wykorzystać system wspierające zarządzanie i sprzedaż
- jak wynagradzać pracowników
- jak dokonać wyboru segmentu gości
- jak działa cros-selling i up-selling
- jak ograniczać koszty i zwiększyć rentowność
- weryfikacja efektów uczenia
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 24 organizacja pracy własnej i zespołu | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 24 skuteczna rekrutacja | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 24 zarządzanie personelem | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 24 premiowanie i motywowanie | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 24 mentoring i coaching | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 24 struktura organizacyjna | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 24 siatka płac | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 24 planowanie i rozliczanie czasu pracy | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 24 centra przychodów | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 24 centra kosztów | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 24 sytuacje kryzysowe | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 24 segmentacja rynku | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 28-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 24 działania pro – sprzedażowe | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 28-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 24 gastronomia (kluczowe aspekty rentowności, nadużycia - jak im przeciwdziałać) | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 28-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 24 strategia sprzedaży gastronomii i SPA ( cross-selling i up-selling ) | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 28-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 24 SPA (kluczowe aspekty rentowności, nadużycia - jak im przeciwdziałać) | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 28-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 24 jakie są fundamenty sukcesu (personel, przychody, koszty) | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 28-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 24 jak dostosować ilość personelu do potrzeb operacyjnych obiektu | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 28-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 24 jak wykorzystać system wspierające zarządzanie i sprzedaż | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 28-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 24 jak wynagradzać pracowników | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 28-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 24 jak dokonać wyboru segmentu gości | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 28-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 24 jak działa cros-selling i up-selling | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 28-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 24 jak ograniczać koszty i zwiększyć rentowność | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 28-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 24 weryfikacja efektów uczenia | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 28-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 075,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 500,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto128,13 PLN
- Koszt osobogodziny netto104,17 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Piotr Tabor
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Po zakończonym szkoleniu uczestnicy otrzymają w formie elektronicznej lub/i papierowej materiały szkoleniowe (plik lub/i prezentacje) co umożliwi im utrwalenie wiedzy oraz certyfikat ukończenia szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Dysponowanie podstawowym doświadczeniem w zarządzaniu zespołem w branży HoReCa.
Walidacja spełnienia tego kryterium będzie polegać na wywiadzie/rozmowie z uczestniczką/kiem kursu sprawdzającej umiejętności odnośnie podstawowej wiedzy w zarządzaniu zespołem w branży HoReCa.
Każdy uczestnik szkolenia powinien mieć możliwość korzystania z komputera z dostępem do Internetu.
Informacje dodatkowe
Jeśli szkolenie będzie dofinansowany w co najmniej w 70% ze środków publicznych, to usługa szkoleniowa będzie zwolniona z podatku VAT.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi