4.7/5 z 171 ocen
Numer usługi 2020/10/21/18793/823108
Dostawca usług Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
Miejsce usługi Sucha Beskidzka
Dostępność Usługa otwarta
Forma świadczenia stacjonarna
Status usługi opublikowana
1 600,00 zł netto za osobę
1 600,00 zł brutto za osobę
100,00 zł netto za osobogodzinę
100,00 zł brutto za osobogodzinę
Informacje o usłudze
Pokaż szczegółySposób dofinansowania: |
wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników |
|
---|---|---|
Grupa docelowa usługi: |
|
|
Minimalna liczba uczestników: | 10 | |
Maksymalna liczba uczestników: | 25 | |
Data zakończenia rekrutacji: | 17-04-2023 | |
Liczba godzin usługi: | 16 | |
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: | Znak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0 |
Ramowy program usługi
Pokaż programUsługa realizowana w formule godzin szkoleniowych 45 minutowych.
Osoba uczestnicząca w szkoleniu powinna posiadać podstawową wiedzę w zakresie obsługi klienta.
Program obejmuje zajęcia teoretyczne i ćwiczenia praktyczne realizowane w formie warsztatowej, gdzie uczestnicy zostaną podzieleni na mniejsze grupy 2-3-osobowe.
1. Wprowadzenie— czym jest koronawirus SARS-CoV-2, jak się przenosi, jak się można zakazić.
2. Jak komunikować nowe zasady bezpieczeństwa klientom hotelu i gastronomii:
a/ budowanie zaufania,
b/ przekazywanie jasnych i zrozumiałych informacji,
c/ empatia,
d/ przeciwdziałanie panice.
4. Postępowanie przy podejrzeniu zakażenia koronawirusem SARS-CoV-2 – dobre praktyki w sytuacji kryzysowej.
5. Jak nie dać się sprowokować klientowi, opanować własne emocje i zadbać o profesjonalny wizerunek firmy?
6. Zasady skutecznego rozwiązywania problemu bez utraty relacji z klientem.
7.Reakcja na napastliwe słowa, krytykę i nieuzasadnione roszczenia klienta hotelowego – case study, odgrywanie ról.
8. Reakcja na napastliwe słowa, krytykę i nieuzasadnione roszczenia klienta gastronomii – case study, odgrywanie ról
Harmonogram usługi
Sprawdź harmonogramPrzedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć Wprowadzenie— czym jest koronawirus SARS-CoV-2, jak się przenosi, jak się można zakazić. | Data realizacji zajęć 24-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Jak komunikować nowe zasady bezpieczeństwa klientom hotelu i gastronomii – podstawowe zasady. | Data realizacji zajęć 24-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa | Data realizacji zajęć 24-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 09:40 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć Budowanie zaufania klientów. Przekazywanie jasnych i zrozumiałych informacji. | Data realizacji zajęć 24-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:40 | Godzina zakończenia 10:25 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Empatia. Przeciwdziałanie panice. | Data realizacji zajęć 24-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:25 | Godzina zakończenia 11:10 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa | Data realizacji zajęć 24-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:10 | Godzina zakończenia 11:20 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć Postępowanie przy podejrzeniu zakażenia koronawirusem SARS-CoV-2 w hotelu – dobre praktyki w sytuacji kryzysowej. | Data realizacji zajęć 24-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:20 | Godzina zakończenia 12:05 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Postępowanie przy podejrzeniu zakażenia koronawirusem SARS-CoV-2 w gastronomii – dobre praktyki w sytuacji kryzysowej. | Data realizacji zajęć 24-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:05 | Godzina zakończenia 12:50 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa | Data realizacji zajęć 24-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:50 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć Jak nie dać się sprowokować klientowi, opanować własne emocje i zadbać o profesjonalny wizerunek firmy? | Data realizacji zajęć 24-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:10 | Godzina zakończenia 14:40 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Zasady skutecznego rozwiązywania problemu bez utraty relacji z klientem – dyskusja. | Data realizacji zajęć 25-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa | Data realizacji zajęć 25-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 09:40 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć Reakcja na napastliwe słowa, krytykę i nieuzasadnione roszczenia klienta hotelowego – case study, odgrywanie ról. | Data realizacji zajęć 25-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:40 | Godzina zakończenia 11:55 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa | Data realizacji zajęć 25-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:55 | Godzina zakończenia 12:05 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć Reakcja na napastliwe słowa, krytykę i nieuzasadnione roszczenia klienta gastronomii – case study, odgrywanie ról. | Data realizacji zajęć 25-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:05 | Godzina zakończenia 14:20 | Liczba godzin 02:15 |
Główny cel usługi
PokażCel edukacyjny
Usługa "Obsługa klienta w hotelarstwie i gastronomii oraz trudne sytuacje z klientem związane z COVID-19" przygotowuje do profesjonalnej obsługi klienta (w tym klienta trudnego) w obiektach hotelarskich i gastronomicznych w okresie COVID-19.
Efekty uczenia się
Wiedza:
Umiejętności:
Kompetencje społeczne:
Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się
Szkolenie zakończone jest testem wiedzy z zakresu tematycznego omawianego na szkoleniu.
Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? | Tak |
---|
Kwalifikacje
Pokaż kwalifikacjeBrak wyników. |
Cena
Pokaż szczegółyKoszt przypadający na 1 uczestnika netto | 1 600,00 zł |
---|---|
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | 1 600,00 zł |
Koszt osobogodziny netto | 100,00 zł |
Koszt osobogodziny brutto | 100,00 zł |
Adres realizacji usługi
Pokaż adresul. Zamkowa 1, 34-200 Sucha Beskidzka, woj. małopolskie
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
Zajęcia poprowadzą
Więcej informacji
![]() |
Marcin Ziobro Absolwent Turystyki i rekreacji w krakowskiej Akademii Wychowania Fizycznego, od blisko 20 lat związany z branżą turystyczną i hotelarstwem (grupa Orbis/Accor, Novotel Kraków City West – kierownik ds. sprzedaży korporacyjnej; dyrektor ds. sprzedaży i marketingu w Vienna International Hotels & Resorts: Andel's Hotel Cracow i Chopin Hotel Cracow, regionalny dyrektor ds. sprzedaży). W latach 2015-2017 dyrektor sprzedaży i marketingu oraz dyrektor generalny w Hilton Garden Inn Kraków Airport, autor programu działań CSR. W latach 2017-2019 dyrektor butikowego Pałacu Bonerowskiego***** w Krakowe. Od września 2019 Dyrektor Generalny dwóch dużych hoteli i centrum konferencyjnego w Krakowie – Best Western Premier i Best Western Express. Wykładowca akademicki, niezależny trener biznesu, autor szkoleń w zakresie sprzedaży, obsługi klienta i zrównoważonego rozwoju w hotelach. Posiada szerokie doświadczenie w realizacji procesów dydaktycznych jako wykładowca m.in. na studiach podyplomowych dla managerów hoteli. |
Kontakt
Pokaż
![]() |
Lucyna Jurzak email: szkola@wste.edu.pl tel: (+48) 338 744 605 |
Informacje dodatkowe
Pokaż szczegółyInformacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymują materiały w wersji elektronicznej w formie prezentacji i konspektów.