4.7/5 z 171 ocen
Numer usługi 2020/10/21/18793/823032
Dostawca usług Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
Miejsce usługi Sucha Beskidzka
Dostępność Usługa otwarta
Forma świadczenia stacjonarna
Status usługi opublikowana
1 100,00 zł netto za osobę
1 100,00 zł brutto za osobę
68,75 zł netto za osobogodzinę
68,75 zł brutto za osobogodzinę
Informacje o usłudze
Pokaż szczegółySposób dofinansowania: |
wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników |
---|---|
Grupa docelowa usługi: |
Pracownicy i kadra zarządzająca hoteli, odpowiedzialna za wdrażanie wymogów sanitarnych i zapewnienie bezpieczeństwa gości hotelowych w okresie pandemii Covid-19. |
Minimalna liczba uczestników: | 10 |
Maksymalna liczba uczestników: | 25 |
Data zakończenia rekrutacji: | 03-05-2023 |
Liczba godzin usługi: | 16 |
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: | Znak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0 |
Ramowy program usługi
Pokaż programUsługa realizowana w formule godzin szkoleniowych 45 minutowych.
Program obejmuje zajęcia teoretyczne i ćwiczenia praktyczne realizowane m.in. w formie analizy studiów przypadku.
Osoba uczestnicząca w szkoleniu powinna posiadać podstawowe informacje o standardach bezpieczeństw obowiązujących w obiektach hotelowych.
I. Wymogi formalne
1) zagrożenia dla działalności hotelowej w dobie COVID-19
2) działania w zakresie zapewnienia właściwej ochrony dla gości i personelu hotelu
3) współpraca ze zleceniodawcami i firmami zewnętrznymi
4) rozwiązania techniczne i urządzenia wspomagające dla hoteli w zakresie przeciwdziałania zakażeniom.
5) konsekwencje nieprawidłowości w stosunku do gości oraz pracowników/współpracowników
II. Obsługa gości hotelowych w dobie COVID-19
1) obsługa administracyjna
2) sprzątanie i zapewnianie higieny w pomieszczeniach hotelowych i pokojach
3) zapewnienie właściwego stanu dla pomieszczeń wspólnych
4) organizowanie posiłków w hotelowych restauracjach oraz dostarczanie posiłków do pokoi hotelowych
5) pozostałe usługi świadczone przez hotele
III. Procedury operacyjne związane z ochroną przed SARS-COV2
1) opracowywanie procedur bezpieczeństwa w hotelu w dobie COVID-19
2) dokumentowanie działań związanych z ochroną przed SARS-COV2
Harmonogram usługi
Sprawdź harmonogramPrzedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć Zagrożenia dla działalności hotelowej w dobie COVID-19 | Data realizacji zajęć 10-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Działania w zakresie zapewnienia właściwej ochrony dla gości i personelu hotelu | Data realizacji zajęć 10-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa | Data realizacji zajęć 10-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 09:40 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć Współpraca ze zleceniodawcami i firmami zewnętrznymi | Data realizacji zajęć 10-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:40 | Godzina zakończenia 10:25 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Rozwiązania techniczne i urządzenia wspomagające dla hoteli w zakresie przeciwdziałania zakażeniom. | Data realizacji zajęć 10-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:25 | Godzina zakończenia 11:10 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa | Data realizacji zajęć 10-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:10 | Godzina zakończenia 11:20 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć Konsekwencje nieprawidłowości w stosunku do gości oraz pracowników/współpracowników | Data realizacji zajęć 10-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:20 | Godzina zakończenia 12:05 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Obsługa administracyjna gości hotelowych w dobie COVID-19 | Data realizacji zajęć 10-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:05 | Godzina zakończenia 12:50 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa | Data realizacji zajęć 10-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:50 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć Sprzątanie i zapewnianie higieny w pomieszczeniach hotelowych i pokojach | Data realizacji zajęć 10-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Zapewnienie właściwego stanu dla pomieszczeń wspólnych | Data realizacji zajęć 10-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Organizowanie posiłków w hotelowych restauracjach oraz dostarczanie posiłków do pokoi hotelowych | Data realizacji zajęć 11-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Pozostałe usługi świadczone przez hotele | Data realizacji zajęć 11-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa | Data realizacji zajęć 11-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 09:40 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć Opracowywanie procedur bezpieczeństwa w hotelu w dobie COVID-19 cz. I | Data realizacji zajęć 11-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:40 | Godzina zakończenia 11:10 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa | Data realizacji zajęć 11-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:10 | Godzina zakończenia 11:20 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć Opracowywanie procedur bezpieczeństwa w hotelu w dobie COVID-19 cz. II | Data realizacji zajęć 11-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:20 | Godzina zakończenia 12:05 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Dokumentowanie działań związanych z ochroną przed SARS-COV2 cz. I | Data realizacji zajęć 11-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:05 | Godzina zakończenia 12:50 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa | Data realizacji zajęć 11-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:50 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:10 |
Przedmiot / temat zajęć Dokumentowanie działań związanych z ochroną przed SARS-COV2 cz. II | Data realizacji zajęć 11-05-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 01:30 |
Główny cel usługi
PokażCel edukacyjny
Usługa "Bezpieczeństwo w hotelu w dobie COVID-19" przygotowuje do opracowania i wdrożenia procedur bezpieczeństwa w obiektach hotelarskich w okresie COVID-19.
Efekty uczenia się
Wiedza:
Umiejętności:
Kompetencje społeczne:
Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się
Szkolenie zakończone jest testem wiedzy z zakresu tematycznego omawianego na szkoleniu.
Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? | Tak |
---|
Kwalifikacje
Pokaż kwalifikacjeBrak wyników. |
Cena
Pokaż szczegółyKoszt przypadający na 1 uczestnika netto | 1 100,00 zł |
---|---|
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | 1 100,00 zł |
Koszt osobogodziny netto | 68,75 zł |
Koszt osobogodziny brutto | 68,75 zł |
Adres realizacji usługi
Pokaż adresul. Zamkowa 1, 34-200 Sucha Beskidzka, woj. małopolskie
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
Zajęcia poprowadzą
Więcej informacji
![]() |
Marcin Ziobro Absolwent Turystyki i rekreacji w krakowskiej Akademii Wychowania Fizycznego, od blisko 20 lat związany z branżą turystyczną i hotelarstwem (grupa Orbis/Accor, Novotel Kraków City West – kierownik ds. sprzedaży korporacyjnej; dyrektor ds. sprzedaży i marketingu w Vienna International Hotels & Resorts: Andel's Hotel Cracow i Chopin Hotel Cracow, regionalny dyrektor ds. sprzedaży). W latach 2015-2017 dyrektor sprzedaży i marketingu oraz dyrektor generalny w Hilton Garden Inn Kraków Airport, autor programu działań CSR. W latach 2017-2019 dyrektor butikowego Pałacu Bonerowskiego***** w Krakowe. Od września 2019 Dyrektor Generalny dwóch dużych hoteli i centrum konferencyjnego w Krakowie – Best Western Premier i Best Western Express. Wykładowca akademicki, niezależny trener biznesu, autor szkoleń w zakresie sprzedaży, obsługi klienta i zrównoważonego rozwoju w hotelach. Posiada szerokie doświadczenie w realizacji procesów dydaktycznych jako wykładowca m.in. na studiach podyplomowych dla managerów hoteli. |
Kontakt
Pokaż
![]() |
Lucyna Jurzak email: szkola@wste.edu.pl tel: (+48) 338 744 605 |
Informacje dodatkowe
Pokaż szczegółyInformacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymują materiały w wersji elektronicznej w formie prezentacji i konspektów.