Usługa - ALERGENY W ŻYWNOŚCI – metody zapobiegania skażeniom krzyżowym, walidacja procesów czyszczenia

Logo JULIA ŻARCZYŃSKA BIURO NAUKOWO-TECHNICZNE SIGMA

0/5

Tytuł ALERGENY W ŻYWNOŚCI – metody zapobiegania skażeniom krzyżowym, walidacja procesów czyszczenia

Numer usługi 2017/01/17/8316/34782

Dostawca usług JULIA ŻARCZYŃSKA BIURO NAUKOWO-TECHNICZNE SIGMA

Miejsce usługi Wrocław

Dostępność Usługa otwarta

Status usługi opublikowana

PLN

870,00 zł netto za osobę

1 070,10 zł brutto za osobę

124,29 zł netto za osobogodzinę

152,87 zł brutto za osobogodzinę

Zapisz się
Zapisanych 0 uczestników

Informacje o usłudze

Pokaż szczegóły
Grupa docelowa usługi:

Szkolenie polecane jest w szczególności:
 • Pracownikom działów zarządzania jakością
 • Osobom zaangażowanym w proces walidacji metod czyszczenia
 • Liderom obszarów produkcyjnych
 • Osobom odpowiedzialnym za planowanie produkcji

Minimalna liczba uczestników: 1
Maksymalna liczba uczestników: 15
Data zakończenia rekrutacji: 03-12-2020
Liczba godzin usługi: 7

Ramowy program usługi

Pokaż program

SZKOLENIE ALERGENY W ŻYWNOŚCI

 

1. Wprowadzenie do zarządzania alergenami


• alergia a nietolerancja pokarmowej
• dane epidemiologiczne

2. Metody zapobiegania skażeniom krzyżowym

3. Szacowanie skali skażenia alergenowego


• NOAEL, ED10
• wyznaczanie carry-over metody czyszczenia

4. Walidacja czyszczenia pod kątem alergenów


• kroki walidacji
• wybór produktu brudzącego i zbierającego do celów walidacji
• metody badawcze
• kryteria akceptacji

 

 

 

Główny cel usługi

Pokaż

Cel edukacyjny

Dzięki szkoleniu dowiecie się Państwo:
• Jakie obszary działalności firmy powinna objąć polityka alergenowa
• Jak zapobiegać skażeniom alergenowym na terenie zakładu
• Jak oszacować ilość alergenu przechodzącego do kolejno produkowanego wyrobu
• Jak wykazać, że poziom skażenia jest akceptowalny i nie jest konieczne ostrzegawcze znakowanie wyrobu

Efekty uczenia się

Uczestnik szkolenia:

  • będzie wiedział w jaki sposób zarządzać alergenami w obszarze produkcji produktów żywnościowych
  • będzie potrafił oszacować ilość alergenu przenoszonego do kolejno produkowanego wyrobu

 

 

Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? Tak
Brak wyników.
Koszt przypadający na 1 uczestnika netto 870,00 zł
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto 1 070,10 zł
Koszt osobogodziny netto 124,29 zł
Koszt osobogodziny brutto 152,87 zł

Adres realizacji usługi

Pokaż adres

Wrocław, woj. dolnośląskie

Zajęcia poprowadzą

Więcej informacji
Brak wyników.

Kontakt

Pokaż
Zdjęcie Julia Żarczyńska

Julia Żarczyńska

email: info@bnt-sigma.pl

tel: +48616242722

Informacje dodatkowe

Pokaż szczegóły

Informacje dodatkowe

Materiały drukowane.

Ciasteczka>