Studia podyplomowe online "Rolnictwo (dla absolwentów kierunków nierolniczych)" Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego (WSKZ)
Studia podyplomowe online "Rolnictwo (dla absolwentów kierunków nierolniczych)" Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego (WSKZ)
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaEkologia i rolnictwo / Rolnictwo
- Grupa docelowa usługi
Studia podyplomowe są skierowane do osób, które ukończyły studia wyższe, chcących uzyskać bądź poszerzyć wiedzę, umiejętności oraz kwalifikacje rolnicze konieczne przy prowadzeniu działalności rolniczej. Ponadto kierunek skierowany jest do osób pragnących podjąć zatrudnienie w przemyśle rolno-spożywczym, w pozarządowych organizacjach na rzecz rozwoju wsi i rolnictwa, w unijnych agencjach płatniczych, w administracji samorządowej i rządowej, oraz w jednostkach zajmujących się obrotem bio-żywnością.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników100
- Forma prowadzenia usługizdalna
- Liczba godzin usługi268
- Podstawa uzyskania wpisu do BURart. 163 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 742, z późn. zm.)
- Zakres uprawnieńStudia podyplomowe
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa studia podyplomowe "Rolnictwo (dla absolwentów kierunków nierolniczych)" potwierdza przygotowanie słuchaczy do zarządzania jednostką organizacyjną funkcjonującą na rynku rolnym, jak również do samodzielnego prowadzenia działalności agroturystycznej oraz efektywnego wykorzystania wiedzy z zakresu zagadnień w temacie rolnictwa ekologicznego, produkcji rolniczej i uprawy roli i roślin.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Identyfikuje przepisy prawa rolnego. | Kryteria weryfikacji Uzasadnia przepisy prawa rolnego. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Analizuje opłacalność produkcji ogrodniczej oraz agrobiznesu. | Kryteria weryfikacji Charakteryzuje produkcję ogrodniczą oraz agrobiznes. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Analizuje potrzeby odnawialnych źródeł energii w gospodarstwie rolniczym i uprawy roślin energetycznych. | Kryteria weryfikacji Obsługuje odnawialne źródła energii w gospodarstwie rolniczym i uprawę roślin energetycznych. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Formułuje cele technologii produkcji roślinnej. | Kryteria weryfikacji Projektuje technologie produkcji roślinnej. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Analizuje potrzeby organizacji rolnictwa, w tym organizację gospodarstw rolnych i produkcji rolniczej. | Kryteria weryfikacji Kontroluje organizację rolnictwa w tym organizację gospodarstw rolnych i produkcji rolniczej. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotówuprawnione do realizacji procesów walidacji i certyfikowania na mocy innych przepisów prawa
- Nazwa Podmiotu prowadzącego walidacjęWyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURTak
- Nazwa Podmiotu certyfikującegoWyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURTak
Dodatkowe pliki
Program
Program
Tematyka zajęć prowadzonych na studiach podyplomowych: Rolnictwo (dla absolwentów kierunków nierolniczych):
• Podstawy prawa i prawa rolnego
• Ekonomika rolnictwa
• Marketing artykułów rolnych
• Rachunkowość rolnicza
• Organizacja rolnictwa (w tym organizacja gospodarstw rolnych i produkcji rolniczej)
• Produkcja ogrodnicza
• Ochrona roślin
• Kierunki rozwoju techniki rolniczej
• Agrobiznes
• Odnawialne źródła energii w gospodarstwie rolniczym i uprawa roślin energetycznych
• Technologie produkcji zwierzęcej i dobrostan zwierząt. Podstawy fizjologii, żywienia i chowu zwierząt gospodarskich
• Technologie produkcji roślinnej
• Podstawy kontroli weterynaryjnej
• Wspólna polityka rolna i rozwój obszarów wiejskich. Kierunki rozwoju techniki rolniczej.
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian w harmonogramie studiów podyplomowych.
Czas trwania dwusemestralnych studiów to 268 h (268 h teorii, 0 h praktyk).
Forma studiów podyplomowych: on line / z wykorzystaniem metod kształcenia on line.
Wybrane studia podyplomowe umożliwiają uzyskanie 43 punktów ECTS.
Koszt kształcenia pokrywa wszelkie egzaminy oraz walidację.
Na zakończenie kształcenia słuchacz podchodzi do obrony pracy dyplomowej.
Nauka jak i testy sprawdzające wiedzę (cząstkowe i test generalny) oraz obrona pracy dyplomowej, odbywają się online.
Obrona pracy dyplomowej – odbywa się na platformie e-learningowej w czasie nierzeczywistym.
Edukacja na studiach podyplomowych ma charakter nauki indywidualnej. Słuchacz realizuje materiał dydaktyczny w dowolnym dla siebie miejscu i czasie poprzez innowacyjną platformę dydaktyczną.
W związku z tym, Uczelnia nie uwzględnia przerw w trakcie realizacji poszczególnych tematów na platformie.
Każda godzina nauki wskazana w programie jest godziną zegarową.
Uczelnia zapewnia inną/inne osoby do przeprowadzenia walidacji, niż do procesu kształcenia.
Po ukończonym kształceniu, absolwent otrzymuje świadectwo ukończenia studiów podyplomowych.
Zgodnie z art. 43 ust. 1 pkt 26 ustawy o podatku VAT usługi szkoleniowe zwolnione są z podatku VAT, co również jest wskazane na fakturze.
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 3 799,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 3 799,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 14,18 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 14,18 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt walidacji brutto | Cena 0,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt walidacji netto | Cena 0,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt certyfikowania brutto | Cena 0,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt certyfikowania netto | Cena 0,00 PLN |
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały dostępne w formie elektronicznej na indywidualnym koncie w panelu słuchacza w tym:
- e-podręczniki,
- materiały audio,
- materiały wideo.
Warunki uczestnictwa
- Kandydat musi posiadać wykształcenie wyższe: licencjat, inżynier lub magister.
- Utworzenie indywidualnego konta słuchacza na stronie WSKZ www.studia-online.pl
Informacje dodatkowe
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego to Uczelnia wyższa, która wprowadziła studia podyplomowe w postaci e-learningu (studia online). Ta innowacyjna forma studiów podyplomowych pozwala słuchaczom odbywać studia podyplomowe w wybranym i dogodnym dla siebie miejscu i czasie. Nauka jak i testy sprawdzające wiedzę odbywają się online.
Każdy z absolwentów Wyższej Szkoły Kształcenia Zawodowego otrzymuje świadectwo ukończenia studiów podyplomowych potwierdzającą nabyte umiejętności i będącą legalnym dokumentem wydawanym na podstawie tych samych przepisów prawnych, co w przypadku studiów stacjonarnych.
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego posiada Certyfikat Jakości ISO9001:2015.
Jeżeli są Państwo zainteresowani studiami podyplomowymi z tej karty lub innym z dofinansowaniem z PARP prosimy o kontakt mailowy na adres: dotacje@studia-online.pl lub telefoniczny pod numerem: +48 22 602 01 10.
Dodatkowo zapraszamy do zapoznania się z ofertą na stronie: www.studia-online.pl
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania
Materiały multimedialne
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Uczestnik realizuje studia podyplomowe na innowacyjnej platformie dydaktycznej https://studia-online.pl
Słuchacz dostaje indywidualny dostęp do studiów podyplomowych poprzez zalogowanie się na indywidualnym koncie.
Słuchacz powinien posiadać komputer PC lub inne urządzenie, które odtwarza poprawnie dźwięk w formacie MP3 oraz posiada rozdzielczość ekranu w poziomie nie mniejszą niż 1100 pixeli.
Do prawidłowej funkcjonalności platformy wymagana jest jedna z najnowszych wersji przeglądarek: Microsoft Edge, Mozilla Firefox lub Google Chrome. Ponadto przeglądarka powinna obsługiwać JavaScript oraz akceptować dane zapisywane w plikach Cookie.
Uczestnik powinien posiadać łącze sieciowe minimalnej o prędkości - 10 Mb/s.