Wymagania standardu BRCGS Food Safety v.9. Praktyczna interpretacja wymagań
Wymagania standardu BRCGS Food Safety v.9. Praktyczna interpretacja wymagań
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Edukacja
- Grupa docelowa usługi
Profesjonalne kursy z zakresu Zarządzania Jakością, dedykowane są m.in.: studentom, pracownikom inżynieryjno-technicznym, administracyjno-biurowym i produkcyjnym oraz osobom prywatnym zainteresowanym podwyższeniem kompetencji.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników25
- Data zakończenia rekrutacji13-11-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi8
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości TGLS Quality Alliance
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie ma na celu zaznajomienie Kursanta z najważniejszymi wymaganiami prawa żywnościowego, terminologią i środowiskiem standardów bezpieczeństwa żywności. Uczestnicy zostaną zapoznani z zasadami certyfikacji BRCGS Food Safety. Na szkoleniu zostaną omówione najważniejsze zmiany w BRCGS Food Safety v.9 i głównych różnic w standardach GFSI.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Bezpieczeństwo żywności, regulacje prawne dotyczące żywności | Kryteria weryfikacji Poprawnie definiuje regulacje prawne dotyczące bezpieczeństwa żywności | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Systemy i etapy wdrażania Systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności | Kryteria weryfikacji Zna i rozumie etapy wdrażania certyfikacji Systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Certyfikacja BRCGS Food Safety | Kryteria weryfikacji Poprawnie interpretuje wymagania certyfikacji BRCGS Food Safety | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Profesjonalne kursy z zakresu Zarządzania Jakością, dedykowane są m.in.: studentom, pracownikom inżynieryjno-technicznym, administracyjno-biurowym i produkcyjnym oraz osobom prywatnym zainteresowanym podwyższeniem kompetencji.
Minimalna ilość uczestników: 5
Maksymalna ilość uczestników: 25
Liczba godzin usługi: 8 godzin zegarowych z uwzględnieniem czasu walidacji i przerw.
Walidacja odbywa się ostatniego dnia szkolenia po zakończeniu kursu.
Lunch nie został uwzględniony w czasie trwania szkolenia, odbywa się w uwzględnionej w harmonogramie przerwie.
Liczba stanowisk: 25
Zakres tematyczny szkolenia:
Część teoretyczna:
- Pojęcie bezpieczeństwa żywności
- Regulacje prawne dotyczące żywności
- Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Etapy wdrażania Systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Certyfikacja BRCGS Food Safety
- Interpretacja wymagań BRCGS Food Safety – przegląd zmian w wersji 9, podstawowe wymagania, główne punkty BRC Food Safety v.9:
- Zaangażowanie najwyższego kierownictwa
- Plan bezpieczeństwa żywności – HACCP
- System zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności
- Standardy dotyczące zakładu
- Kontrola produktu i procesu
- Personel
- Strefy produkcyjne wysokiego ryzyka i ostrożności
- Wymagania dotyczące produktów będących przedmiotem handlu
Część praktyczna:
- Ćwiczenia z interpretacji wymagań standardu
- Ćwiczenia z oceny zgodności z wymaganiami
- Ćwiczenia z analizy zmian w standardzie
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 4 Pojęcie bezpieczeństwa żywności; Regulacje prawne dotyczące żywności; Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności | Prowadzący Paweł Pospieszyński | Data realizacji zajęć 20-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 4 Etapy wdrażania Systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności; Certyfikacja BRCGS Food Safety | Prowadzący Paweł Pospieszyński | Data realizacji zajęć 20-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 4 Interpretacja wymagań BRCGS Food Safety – przegląd zmian w wersji 9, podstawowe wymagania, główne punkty BRC Food Safety v.9 | Prowadzący Paweł Pospieszyński | Data realizacji zajęć 20-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:45 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 4 Walidacja | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 20-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:30 |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 799,50 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 650,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 99,94 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 81,25 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Paweł Pospieszyński
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Organizator zapewnia materiały szkoleniowe w formie skryptów, prezentacji w wersji papierowej oraz online (pliki dokumentów przygotowanych w dowolnym formacie).
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Parking