KELNER
KELNER
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Turystyka i hotelarstwo
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie jest dedykowane dla kelnerów , managerów hoteli i restauracji oraz osób które chcą rozpocząć prace w tym zawodzie .
Szkolenie jest także przeznaczone do osób które z własnej inicjatywy chcą ponieść swoje umiejętności i kompetencje zawodowe , osoby które w przyszłości planują obsługę bankietów, wydarzeń gastronomicznych, wesel.
- Minimalna liczba uczestników6
- Maksymalna liczba uczestników16
- Data zakończenia rekrutacji13-06-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi20
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat ICVC - SURE (Standard Usług Rozwojowych w Edukacji): Norma zarządzania jakością w zakresie świadczenia usług rozwojowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie przygotowuje uczestników do pracy jako kelner , do serwowania potraw i napojów ,organizacji stanowiska pracy. Uczestnicy poznają zasady savoir-vivre i realizują zasady sprzedaży sugestywnej oraz budują pozytywna relacje z klientem ( gościem hotelu).Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik zna zasady pracy kelnera | Kryteria weryfikacji - charakteryzuje prace kelnera - zna zasady bhp dotyczące swojego stanowiska pracy -charakteryzuje i wymienia predyspozycje zawodowe i cechy osobowości kelnera | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Uczestnik wykonuje czynności z zakresu stanowiska pracy kelnera | Kryteria weryfikacji -zna zasady savoir-vivre-obsługuje klientów zgodnie z zasadami etyki i porządku -serwuje i prezentuje dania, potrawy, napoje -nakrywa stoły -wykonuje czynności z zakresu prezentacji win -potrafi profesjonalnie obsługiwać przyjęcia , bankiety | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Uczestnik organizuje pracę sali gastronomicznej i zarządza czasem | Kryteria weryfikacji -planuje kolejność obsługi stolików-organizuje prace w zespole -dba o porządek i sprawny przebieg serwisu | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Uczestnik potrafi nawiązać relacje z różnego typu klientami | Kryteria weryfikacji -potrafi budować pozytywne relacje kelner-klient | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1.Charakterystyka pracy kelnera.
2.Zasady BHP w pracy.
3..Predyspozycje zawodowe i cechy osobowości kelnera.
4.Przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi gości.
5.Obsługa klienta ( metody obsługi).
6.Ogólne zasady obsługi klienta.
7.Sprzedaż sugestywna -skuteczne metody powiększania rachunku.
8.Sposoby postępowania z różnymi typami klientów.
9.Opisywanie i doradzanie napojów.
10.Obsługa naczyń i sztućców.
11.Budowanie pozytywnych relacji z klientem.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 300,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 300,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto215,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto215,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Bartłomiej Gawlak-Kubik
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Organizator szkolenia zapewnia wszystkie niezbędne materiały do przeprowadzenia szkolenia.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi