Szkolenie Dekorowanie potraw i tworzenie dekoracji kulinarnych
Możliwość dofinansowania
Szkolenie Dekorowanie potraw i tworzenie dekoracji kulinarnych
Numer usługi 2024/11/14/124519/2412625
2 610,00 PLN
brutto
2 610,00 PLNnetto
137,37 PLNbrutto/h
137,37 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Grupą docelową są osoby pełnoletnie, które posiadają wykształcenie minimum podstawowe, w tym pracownicy kuchni, restauracji, sanatorów, uzdrowisk itp., chcące nabyć wiedze i umiejętności z zakresu dekorowania potraw.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników35
- Data zakończenia rekrutacji14-05-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi19
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości TGLS Quality Alliance
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest omówienie i poznanie technik dekorowania potraw, szczególnie dekorowania na bazie warzyw oraz na bazie kasz, ryżów, tapioca, a także poznanie zagadnień z zakresu suszenia warzyw, pleitingu talerza i oliw smakowych. Całość zostanie przedstawiona na recepturach.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Charakteryzuje metody dekoracji talerza. | Kryteria weryfikacji Zna metody podstawowe i zaawansowane dekoracji potraw. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Potrafi samodzielnie zaprojektować dekoracje talerza zgodnego z dobrymi praktykami. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się W sposób kreatywny i artystyczny dekoruje talerz. | Kryteria weryfikacji Samodzielnie układa kreatywne i artystyczne kompozycje na talerzu. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Sprawnie dobiera elementy pod kątem kolorystyki i tekstur, które wpływają na wizualny i artystyczny wygląd potraw. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się Charakteryzuje narzędzia, akcesoria do dekoracji wizualnej dania. | Kryteria weryfikacji Sprawnie wybiera narzędzia i elementy dekoracyjne pod konkretną potrawę. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Analizuje, które narzędzia i akcesoria najlepiej wykorzystać w danej dekoracji talerza. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się Rozróżnia i dobiera elementy dekoracji pod kątem produktów, kolorystyki, tekstur itp. | Kryteria weryfikacji Kontroluje, które produkty nadają się do danej potrawy pod kątem wizualnym i smakowym. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Dobrze planuje dania z uwagi na aspekty artystyczne takie jak dobór kolorów i tekstur. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Tak
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Tak
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Tak
Program
Program
- omówienie technik dekorowania potraw - 3 h
- dekoracje na bazie warzyw - 2,5 h
- suszenie warzyw - 2h
- pleiting talerza - 2h
- dekoracje na bazie kasz, ryżów, tapioca - 3h
- oliwy smakowe - 3h
- praca na recepturach - 3h
- Walidacja - 0,5
RAZEM: 19 h
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 610,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 610,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto137,37 PLN
- Koszt osobogodziny netto137,37 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Paweł Pyra
Pan Paweł Pyra przeprowadził wiele szkoleń kulinarnych. Posiada wieloletnie doświadczenie w tej branży. W wielu restauracjach był szefem kuchni. Posiada doświadczenie zawodowe zdobyte nie wcześniej niż 5 lat przed datą wprowadzenia danych dotyczących oferowanej usługi do BUR.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt, notes, długopis, teczka
Warunki uczestnictwa
- ukończone 18 lat,
- wykształcenie min. podstawowe.
Informacje dodatkowe
Usługa jest zwolniona z VAT.
Usługa z dofinansowaniem.
Na każde 2 godziny zajęć przypada jedna 10-minutowa przerwa, która wlicza się w program usługi.
Po ukończonym szkoleniu uczestnik otrzymuje zaświaczenie o ukończeeniu kursu wydawane przez ośrodek szkoleniowy zgodnie z rozporządzeniem MEN.
Adres
Adres
ul. Toruńska 30
87-800 Włocławek
woj. kujawsko-pomorskie
Istnieje możliwość realizacji usługi w siedzibie firmy, której pracownicy i/lub pracodawcy zostaną skierowani na tę usługę.
Kontakt
Kontakt
Tomasz Pietras
E-mail
szkolenia@osz-operator.pl
Telefon
(+48) 660 768 969