Kuchnia bankietowa
Możliwość dofinansowania
Kuchnia bankietowa
Numer usługi 2024/10/16/21358/2364382
5 000,00 PLN
brutto
5 000,00 PLNnetto
142,86 PLNbrutto/h
142,86 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnych
- Grupa docelowa usługi
- dla osób które chcą nabyć wiedzę i umiejętności z zakresu przygotowywania potraw kuchni bankietowej
- Minimalna liczba uczestników6
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji03-01-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi35
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie przygotowuje uczestnika do samodzielnego tworzenia dań kuchni bankietowej w nowoczesnym wydaniu. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty według poznanych metod oraz układać dania na talerzu wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Potrafi tworzyć dania kuchni bankietowej w nowoczesnym wydaniu | Kryteria weryfikacji - łączy smaki i tekstury wg poznanych metod- rozróżnia metody dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Wykonuje różne techniki dekoracji dań | Kryteria weryfikacji - układa wszystkie elementy dania na talerzu z zachowaniem kontrastu kolorystycznego-tworzy nowoczesne dania kuchni bankietowej - dania główne, przystawki i zupy | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kwalifikacje zarejestrowane w Zintegrowanym Rejestrze Kwalifikacji
- KwalifikacjeKucharz
- Kod kwalifikacji w Zintegrowanym Rejestrze Kwalifikacji
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęIzba Rzemieślnicza Lubelszczyzny
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURTak
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoIzba Rzemieślnicza Lubelszczyzny
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURTak
Program
Program
BLOK l
- Zasady BHP podczas pracy w kuchni
- Omówienie podstawowych zasad obowiązujących w kuchni bankietowej
- Różne rodzaje bankietów i imprez okolicznościowych
- Talerze, zastawa i naczynia używane podczas imprez okolicznościowych
- Różne ustawienia bufetów w zależności od formy wydarzenia
BLOK ll
- Podstawy kuchni tradycyjnej, przygotowanie baz do zup i sosów, demi glace,
- Techniki wykorzystywane przy przygotowywaniu dań kuchni tradycyjnej, ptactwo, dziczyzna,
- Techniki przygotowania produktów ekskluzywnych np. owoców morza
- Parowania konkretnych dań z winem,
- Sztuka układania i serwowania na wyszukanej zastawie stołowej, food designe.
BLOK IIl
Sprawdzenie nabytej wiedzy
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 18
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 18 BLOK I (pkt.1) | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 04-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 18 BLOK I (pkt.2) | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 04-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 18 BLOK I (pkt.3) | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 04-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 17:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 18 Przerwa | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 04-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:15 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 18 BLOK I (pkt.4) | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 04-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 18 BLOK I (pkt.5) | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 04-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:30 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 18 Przerwa | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 04-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 20:00 | Godzina zakończenia 20:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 18 BLOK II (pkt.1) | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 04-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 20:15 | Godzina zakończenia 23:15 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 18 BLOK II (pkt.2) | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 05-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 03:15 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 18 Przerwa | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 05-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:00 | Godzina zakończenia 18:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 18 BLOK II (pkt.3) | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 05-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:30 | Godzina zakończenia 20:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 18 Przerwa | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 05-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 20:45 | Godzina zakończenia 21:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 18 BLOK II (pkt.3) C.D. | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 05-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 21:00 | Godzina zakończenia 22:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 18 BLOK II (pkt.4) | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 06-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 18 Przerwa | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 06-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:00 | Godzina zakończenia 18:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 18 BLOK II (pkt.5) | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 06-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 18:30 | Godzina zakończenia 20:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 18 Przerwa | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 06-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 20:45 | Godzina zakończenia 21:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 18 BLOK III Sprawdzenie nabytej wiedzy | Prowadzący Paweł Sobczak | Data realizacji zajęć 06-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 21:00 | Godzina zakończenia 23:30 | Liczba godzin 02:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto5 000,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto5 000,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto142,86 PLN
- Koszt osobogodziny netto142,86 PLN
- W tym koszt walidacji brutto130,00 PLN
- W tym koszt walidacji netto130,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania brutto800,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania netto800,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Paweł Sobczak
Prezes firmy zajmującej się organizacją dużych imprez bankietowych i plenerowych (Jadło w plenerze). Szkolił się u jednych z najlepszych mistrzów kuchni BBQ. Posiada wieloletnie doświadczenie kulinarne. Prowadził eventy firmowe, imprezy integracyjne dopasowane do potrzeb klienta.
Od 2024r - Mistrz w zawodzie kucharz.
Charakteryzuje go wszechstronność, kreatywność i otwarty umysł tak ważny przy kreowaniu potraw. Swą pasję do gotowania szczególnie realizuje w zakresie dań i potraw kuchni bankietowej.
Od 2024r - Mistrz w zawodzie kucharz.
Charakteryzuje go wszechstronność, kreatywność i otwarty umysł tak ważny przy kreowaniu potraw. Swą pasję do gotowania szczególnie realizuje w zakresie dań i potraw kuchni bankietowej.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymują pisemne listy składników i receptury przygotowywania potraw określonych w programie szkolenia, aktywnie uczestniczą w każdym etapie przygotowywania większości potraw objętych programem wykonując poszczególne czynności samodzielnie pod nadzorem prowadzącego. Pozwala to na zdobycie maksymalnej ilości praktycznej wiedzy i doświadczenia.
Informacje dodatkowe
Szkolenie odbywa się w godzinach dydaktycznych.
Przerwy wliczają się w czas szkolenia.
ZAPIS NA USŁUGĘ PO WCZEŚNIEJSZEJ KONSULTACJI Z FIRMĄ SZKOLENIOWĄ
Adres
Adres
Żyznów
38-111 Żyznów
woj. podkarpackie
,,Dom Ludowy"
Kontakt
Kontakt
Dominika Stodolna
E-mail
kontakt@szkoleniaunijne.eu
Telefon
(+48) 798 933 610