SKUTECZNE ZARZĄDZANIE FINANSAMI W PIEKARNI LUB CUKIERNI RZEMIEŚLNICZEJ
SKUTECZNE ZARZĄDZANIE FINANSAMI W PIEKARNI LUB CUKIERNI RZEMIEŚLNICZEJ
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do cukierników, właścicieli i menadżerów, ekspedientek cukierni,piekarni, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu zarządzania finansami, analizy konkurencji, prowadzenia kontroli food cost, negocjacji cen surowców.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa. - Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji27-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi24
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie ma na celu rozwinięcie umiejętności kadry w branży cukierniczej, piekarniczej lub kawiarnianej. Uczestnicy zdobędą zaawansowaną wiedzę m.in. z obszaru finansów (prosta księgowość zarządcza), analizy konkurencji, prowadzenia kontroli food cost, negocjacji cen surowców, otrzymają narzędzia w postaci arkuszów kalkulacyjnych niezbędnych do kontroli przepływów finansowych, bieżącej kontroli kosztów produkcji i obliczania rzeczywistych kosztów pracy.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Posiadanie zaawansowanej wiedzy z obszaru finansów (prosta księgowość zarządcza), analizy konkurencji, prowadzenia kontroli food cost, negocjacji cen surowców. | Kryteria weryfikacji Jak odzyskać kontrolę nad finansami firmy? Nauka prostej ale niezbędnej księgowości zarządczej na własne potrzeby . | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Na jaką kartę marketingową trzeba postawić, aby firma zyskała przewagę konkurencyjną. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Jak pozyskać, zmotywować i utrzymać kompetentną załogę. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Jak sprawnie prowadzić kontrolę „Food cost” wyrobów . | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Jak wynegocjować najlepsze ceny surowców i utrzymać ich dobry poziom. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Szkolenie skierowane jest do cukierników, właścicieli i menadżerów, ekspedientek cukierni,piekarni, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu zarządzania finansami, analizy konkurencji, prowadzenia kontroli food cost, negocjacji cen surowców.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.
Program szkolenia:
- Jak odzyskać kontrolę nad finansami firmy? Nauka prostej ale niezbędnej księgowości zarządczej na własne potrzeby.
- Analiza kosztów produkcji,
- Rodzaje kosztów w cukierni i piekarni,
- Prawidłowe identyfikowanie i kategoryzowanie kosztów produkcji,
- Prawidłowe obliczanie „Food costu”
- Na jaką kartę marketingową trzeba postawić, aby firma zyskała przewagę konkurencyjną.
- Znaczenie Aromamarketingu oraz marketingu szeptanego w biznesie piekarskim i cukierniczym,
- Prawidłowa identyfikacja wizualna firmy, Social Media – jako najtańsza forma reklamy,
- Trendy rynkowe i ich prawidłowe wykorzystywanie,
- Trend rzemieślniczy w branży piekarskiej i cukierniczej, Jakość jako główna przewaga konkurencyjna dla małej piekarni/cukierni.
- Jak pozyskać, zmotywować i utrzymać kompetentną załogę.
- Stworzenie atrakcyjnego miejsca pracy, Sposoby motywacji pracowników.
- Szkolenia sposobem na przywiązanie do firmy, Ergonomia pracy i jej wpływ na komfort pracy.
- Jak sprawnie prowadzić kontrolę „Food cost” wyrobów.
- Prosta metoda obliczania „Food cost” w małej firmie.
- Aktualizacja danych potrzebnych do „Food cost”.
- Znaczenie prowadzenia precyzyjnych receptur.
- Jak wynegocjować najlepsze ceny surowców i utrzymać ich dobry poziom .
- Metody negocjacji, Giełda cen.
- Znaczenie negocjacji cen w biznesie piekarskim i cukierniczym.
- Cena czy jakość? Co jest ważniejsze?
Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, zakończenie szkolenia.
Szkolenie odbywa sie trybie godzin dydaktycznych.
Szkolenie zaawansowane ma na celu rozwinięcie umiejętności kadry kierowniczej w branży cukierniczej, kawiarnianej lub lodziarnianej. Uczestnicy zdobędą zaawansowaną wiedzę z obszaru standardów obsługi klienta, budowania zespołu, technik sprzedażowych, rekrutacji, zarządzania międzypokoleniowego, budowania autorytetu i motywacji pracowników.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 14 Przywitanie i poznanie uczestników | Prowadzący Mirosław Kurek | Data realizacji zajęć 03-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 14 Jak odzyskać kontrolę nad finansami firmy? Nauka prostej ale niezbędnej księgowości zarządczej na własne potrzeby : Analiza kosztów produkcji, Rodzaje kosztów w cukierni i piekarni | Prowadzący Mirosław Kurek | Data realizacji zajęć 03-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 14 Prawidłowe identyfikowanie i kategoryzowanie kosztów produkcji, Prawidłowe obliczanie „Food costu" | Prowadzący Mirosław Kurek | Data realizacji zajęć 03-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 14 Na jaką kartę marketingową trzeba postawić, aby firma zyskała przewagę konkurencyjną | Prowadzący Mirosław Kurek | Data realizacji zajęć 03-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 14 Znaczenie Aromamarketingu oraz marketingu szeptanego w biznesie piekarskim i cukierniczym, Prawidłowa identyfikacja wizualna firmy | Prowadzący Mirosław Kurek | Data realizacji zajęć 03-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 14 Social Media – jako najtańsza forma reklamy, Jakość jako główna przewaga konkurencyjna dla małej piekarni/cukierni | Prowadzący Mirosław Kurek | Data realizacji zajęć 03-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 14 Trendy rynkowe i ich prawidłowe wykorzystywanie, Trend rzemieślniczy w branży piekarskiej i cukierniczej | Prowadzący Mirosław Kurek | Data realizacji zajęć 03-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 14 Jak pozyskać, zmotywować i utrzymać kompetentną załogę : Stworzenie atrakcyjnego miejsca pracy, Sposoby motywacji pracowników | Prowadzący Mirosław Kurek | Data realizacji zajęć 04-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 14 Szkolenia sposobem na przywiązanie do firmy, Ergonomia pracy i jej wpływ na komfort pracy | Prowadzący Mirosław Kurek | Data realizacji zajęć 04-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 14 Jak sprawnie prowadzić kontrolę „Food cost” wyrobów : Prosta metoda obliczania „Food cost” w małej firmie, Aktualizacja danych potrzebnych do „Food cost | Prowadzący Mirosław Kurek | Data realizacji zajęć 04-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 14 Znaczenie prowadzenia precyzyjnych receptur | Prowadzący Mirosław Kurek | Data realizacji zajęć 04-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 14 Jak wynegocjować najlepsze ceny surowców i utrzymać ich dobry poziom : Metody negocjacji, Giełda cen, | Prowadzący Mirosław Kurek | Data realizacji zajęć 04-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 14 Znaczenie negocjacji cen w biznesie piekarskim i cukierniczym, Cena czy jakość? Co jest ważniejsze? | Prowadzący Mirosław Kurek | Data realizacji zajęć 04-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 14 Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów oraz zakończenie szkolenia | Prowadzący Mirosław Kurek | Data realizacji zajęć 04-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 00:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 500,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 500,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto104,17 PLN
- Koszt osobogodziny netto104,17 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Mirosław Kurek
Praktyk z 30-letnim doświadczeniem w cukiernictwie tradycyjnym. Pasjonat dobrego piekarstwa. Właściciel firmy Help4Bakery, od lat przeprowadza skutecznie rewolucje technologiczne i organizacyjne w polskich piekarniach i cukierniach. Doświadczenie zdobywał w wielu polskich cukierniach, na dziesiątkach szkoleń krajowych i zagranicznych oraz w tradycyjnej cukierni w Sztokholmie. Obecnie prezes Stowarzyszenia RZEMIEŚLNIK i zwolennik żywności tradycyjnej, nieprzetworzonej i rzemieślniczej.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z ramowym programem szkolenia
Informacje dodatkowe
- Przerwy realizowane będa na zgłoszone potrzeby uczestników
- Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
- Szkolenie odbywa się w trybie godzin dydaktycznych
- Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
- W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi