KURS CUKIERNICZO-PIEKARNICZY - SZKOLENIE CUKIERNICZE
KURS CUKIERNICZO-PIEKARNICZY - SZKOLENIE CUKIERNICZE
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do piekarzy oraz wszytskich osób, które chcą rozszerzyć swoje umiejętności z zakresu wykonywania nowoczesnych wypieków
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników14
- Data zakończenia rekrutacji09-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi50
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje do samodzielnego przygotowania i wypiekania wyrobów cukierniczych i piekarskich. Szkolenie przygotowuje uczestnika do samodzielnego łączenia smaków. Szkolenie przygotuje uczestnika do zachowania tekstur w wypiekach.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Organizacja stanowiska pracy | Kryteria weryfikacji Zna zasady bezpieczeństwa i higieny pracy | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Przygotowuje maszyny, urządzenia i narzędzia niezbędne do produkcji wypieków | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Korzysta z maszyn, urządzeń i narzędzi niezbędnych do produkcji wypieków | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się charakteryzuje surowce, dodatki do żywności i materiały pomocnicze stosowane w produkcji wypieków | Kryteria weryfikacji Omawia i stosuje receptury | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Stosuje odpowiednie produkty przeznaczone do wypieków | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się Przygotowuje i wypieka wyroby piekarnicze | Kryteria weryfikacji Przygotowuje dodatki do wypieków | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Dobiera i przygotowuje surowce, półprodukty, dodatki do procesu produkcji wypieku | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się Doskonalenie umiejętności zawodowych | Kryteria weryfikacji Charakteryzuje zadania, za które odpowiada piekarz | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Przedstawia zasady etyki zawodowej | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Wymienia techniki radzenia sobie ze stresem | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Zachęca współpracowników do współpracy | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Szkolenie skierowane jest do piekarzy oraz wszytskich osób, które chcą rozszerzyć swoje umiejętności z zakresu wykonywania nowoczesnych wypieków.
Przywitanie, poznanie uczestników.
Potrzeby potencjalnych uczestników usługi, głównego celu usługi i jego charakteru
Szkolenie adresowane jest do piekarzy i wszytskich osób, które chcą rozszerzyć swoje umiejętności z zakresu wykonywania nowoczesnych wypieków.
Szkolenie przygotowuje uczestnika do różnorodnego wypieku wyrobów piekarniczych.
Program szkolenia
Dzień 1
Omówienie szkolenia - przygotowanie stanowiska pracy
Rodzaje ciast drożdżowych
Ciasta drożdżowe podstawowe
Ciasta drożdżowe bożonarodzeniowe
Wypieki wielkanocne
Dzień 2
Omówienie producji drożdżówek
Kołacze drożdżowe z sere
Makowce drożdżowe
Strucle drożdżowe z bakaliami
Rogaliki z ciasta drożdżowego z nadzieniem różanym
Jagodzianki
Podsumowanie szkolenia i sprawdzenie nabytej wiedzy
Warunki organizacyjne do przeprowadzenia szkolenia
Szkolenie będzie przeprowadzone w grupie kilkuosobowej i będzie miało charakter warsztatowy połączony z przekazaniem wiedzy teoretycznej.Każdy uczestnik będzie miał dostęp do niezbędnych narzędzi iproduktów, które będą wykorzystywane podczas realizacji usługi.
Usługa realizowana będzie w godzinach zegarowych
Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, zakończenie szkolenia.
Szkolenie odbywa się w trybie godzin dydaktycznych.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto15 000,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto15 000,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto300,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto300,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Maciej Rosiński
podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać
Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017. Trener Narodowej
Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro.
Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017
Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w
Poznaniu. Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są
kuchnią z całego świata.
Trener w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej - Ashanti w Łodzi o 2018 roku - zakres -
nowoczesne cukiernictwo (monoporcje, torty nowoczesne, makaroniki), ok 30 szkoleń rocznie (ok
10 osób - każde szkolenie)
Trener w Akademii Sweet Decor od 2019 roku (monoporcje, torty nowoczesne, makaroniki) ok 20
szkoleń rocznie ( ok 10 osób - każde szkolenie)
Wykształcenie - wyższe pedagogiczne
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z przepisami i recepturami oraz metodyką wykonania.
Informacje dodatkowe
- Przerwy w szkoleniu realizowane będą według zgłoszeń uczestników
- Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
- Szkolenie odbywa się w trybie godzin dydaktycznych
- W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi