Kurs barmański w stylu Flair
Kurs barmański w stylu Flair
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Edukacja
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Adresatami szkolenia są wszystkie osoby zainteresowane tematyką pracy barmańskiej. Na szkoleniu prezentowane są układy tricków barowych oraz nowatorskie sposoby oraz metody przyrządzania napojów alkoholowych i bezalkoholowych. W czasie programu praktycznego przekazywana jest zarówno teoria stylu FLAIR, która jest również niezbędna do osiągnięcia zamierzonego efektu i wykreowania nowego wizerunku barmana. Dopasowujemy indywidualnie styl pod każdego uczestnika kursu. Zapewniamy profesjonalne podejście do ćwiczeń, dobrą zabawę oraz niezapomniane wrażenia.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników12
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi20
- Podstawa uzyskania wpisu do BURart. 163 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 742, z późn. zm.)
- Zakres uprawnieńKursy i szkolenia
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Podczas szkolenia prezentowane są układy tricków barowych oraz nowatorskie sposoby oraz metody przyrządzania napojów alkoholowych i bezalkoholowych. W czasie programu praktycznego przekazywana jest zarówno teoria stylu FLAIR, która jest również niezbędna do osiągnięcia zamierzonego efektu i wykreowania nowego wizerunku barmana. Dopasowujemy indywidualnie styl pod każdego uczestnika kursu. Zapewniamy profesjonalne podejście do ćwiczeń, dobrą zabawę oraz niezapomniane wrażenia.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się - zna układy tricków barowych | Kryteria weryfikacji - aktywny udział w zajęciach na poziomie 80% | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się - zna nowatorskie sposoby oraz metody przyrządzania napojów alkoholowych i bezalkoholowych | Kryteria weryfikacji - aktywny udział w zajęciach na poziomie 80% | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się - posiada wiedzę zasad stylu FLAIR | Kryteria weryfikacji - aktywny udział w zajęciach na poziomie 80% | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się - potrafi posługiwać się sprzętem barmańskim takim jak: kubek barmański, 2 kubki, kubek + lód, butelka. | Kryteria weryfikacji - aktywny udział w zajęciach na poziomie 80% | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Program:
1. Krótkie omówienie zasad stylu FLAIR, nauka posługiwania się sprzętem barmańskim takim jak: kubek barmański, 2 kubki, kubek + lód, butelka.
2. Dobór szkła barowego i posługiwanie się nim, "free pouring"- nalewanie z ręki.
3. Kubek + butelka - WORKING - FLAIR - dążenie do uzyskania płynności ruchu.
4. 2 butelki, 3 butelki, ognie.
5. Praktyczne podsumowanie kursu oraz sprawdzian przyswojonej wiedzy.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt usługi brutto410,00 PLN
- Koszt usługi netto410,00 PLN
- Koszt godziny brutto20,50 PLN
- Koszt godziny netto20,50 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Jarosław Erdmann
Obecnie dzieli się wiedzą i umiejętnościami z uczestnikami kursów, imprez integracyjnych.
Serwuje z pasją napoje klasyczne, jak również fantazyjne, drinki alkoholowe i bezalkoholowe.
Kieruje się zasadą, by każdy napój oddziaływał tak samo na wszystkie zmysły człowieka – wygląd, węch, smak…, musi tutaj zachodzić równowaga.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały w wersji papierowej i elektronicznej.