Usługa - CANDY BAR - BOHO - PRODUKCJA I ARANŻACJA - SZKOLENIE CUKIERNICZE

Logo AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

4.8/5 z 653 ocen

Tytuł CANDY BAR - BOHO - PRODUKCJA I ARANŻACJA - SZKOLENIE CUKIERNICZE

Numer usługi 2022/12/13/17498/1613088

Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

Miejsce usługi Radzionków

Dostępność Usługa otwarta

Forma świadczenia stacjonarna

Status usługi opublikowana

PLN

1 800,00 zł netto za osobę

1 800,00 zł brutto za osobę

112,50 zł netto za osobogodzinę

112,50 zł brutto za osobogodzinę

Zapisz się
Zapisany 1 uczestnik

Informacje o usłudze

Pokaż szczegóły
Sposób dofinansowania:

wsparcie dla osób indywidualnych

wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników

Grupa docelowa usługi:

Cukiernicy, Restauratorzy, Piekarze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności  w zakresie tworzenia słodkich stołów.

Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.

Minimalna liczba uczestników: 7
Maksymalna liczba uczestników: 10
Data zakończenia rekrutacji: 08-04-2023
Liczba godzin usługi: 16
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych

Ramowy program usługi

Pokaż program

Szkolenie skierowane jest do cukierników, restauratorów, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności  w zakresie tworzenia słodkich stołów.

Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.

Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante.

Cześć teoretyczna

  • cechy stylu ekspozycji: boho
  • zasady kompozycji
  • dobór kolorystyki
  • umowa o dzieło
  • zadatki i kaucje
  • planowanie ilości gotowych wyrobów
  • planowanie pracy- co może oferować Klientowi mała 1 lub 2 osobowa firma
  • co wykorzystać do aranżacji - naczynia, meble, coś z niczego

Cześć praktyczna

  • Cupcakes

  • Mini tarty z kajmakiem i czarną porzeczką

  • Donuty

  • Deserki w słoiczku

  • Mini torciki musowe

  • Mini serniczki matcha

  • Brownie z ganache czekoladowym

  • Galaretki owocowe na pektynie

  • Lemoniada

  • Ciasteczka z żurawiną

  • Cake popsy

  • Beziki

  • Wspólna aranżacja słodkiego stołu

Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, wypełnienie testu post, zakończenie szkolenia.

Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.

Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia Candy Bar, stosowania różnych stylów aranżacji słodkiego stołu oraz samodzielnego przygotowywania umów i planowania pracy. Osiągniecie zakładanych efektów uczenia się pozwoli wykonywać różnego rodzaju ciastka - tarty, słodkie bajgle, donaty z wykorzystaniem suszu kwiatów jadalnych i liofilizowanych owoców.

Harmonogram usługi

Sprawdź harmonogram
Przedmiot / temat zajęćData realizacji zajęćGodzina rozpoczęciaGodzina zakończeniaLiczba godzin
Przedmiot / temat zajęć
Przywitanie, wypełnienie testu ante i poznanie uczestników
Data realizacji zajęć
15-04-2023
Godzina rozpoczęcia
09:00
Godzina zakończenia
09:15
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie cech stylów ekspozycji - przykład szkoleniowy boho
Data realizacji zajęć
15-04-2023
Godzina rozpoczęcia
09:15
Godzina zakończenia
11:15
Liczba godzin
02:00
Przedmiot / temat zajęć
Opis zasad kompozycji
Data realizacji zajęć
15-04-2023
Godzina rozpoczęcia
11:15
Godzina zakończenia
12:15
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa kawowa
Data realizacji zajęć
15-04-2023
Godzina rozpoczęcia
12:15
Godzina zakończenia
12:30
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie zasad łączenia kolorów według nasycenia, dobór kolorystyki
Data realizacji zajęć
15-04-2023
Godzina rozpoczęcia
12:30
Godzina zakończenia
13:00
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Opis umów o dzieło
Data realizacji zajęć
15-04-2023
Godzina rozpoczęcia
13:00
Godzina zakończenia
13:45
Liczba godzin
00:45
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie zadatków i kaucji
Data realizacji zajęć
15-04-2023
Godzina rozpoczęcia
13:45
Godzina zakończenia
14:30
Liczba godzin
00:45
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa obiadowa
Data realizacji zajęć
15-04-2023
Godzina rozpoczęcia
14:30
Godzina zakończenia
15:00
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Planowanie ilości gotowych wyrobów
Data realizacji zajęć
15-04-2023
Godzina rozpoczęcia
15:00
Godzina zakończenia
16:30
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Planowanie pracy - omówienie pzykładowych ofert
Data realizacji zajęć
15-04-2023
Godzina rozpoczęcia
16:30
Godzina zakończenia
16:45
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Wykorzystywanie naczyń, mebli do aranżacji słodkich stołów
Data realizacji zajęć
15-04-2023
Godzina rozpoczęcia
16:45
Godzina zakończenia
17:00
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Makaroniki cheescake/pomarańcza/cynamon
Data realizacji zajęć
16-04-2023
Godzina rozpoczęcia
09:00
Godzina zakończenia
09:15
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Mus Zabagliole/ galaretka prosseco/ świeże owoce
Data realizacji zajęć
16-04-2023
Godzina rozpoczęcia
09:15
Godzina zakończenia
10:15
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa kawowa
Data realizacji zajęć
16-04-2023
Godzina rozpoczęcia
10:15
Godzina zakończenia
10:30
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Mini Serniczki Pistacjowe
Data realizacji zajęć
16-04-2023
Godzina rozpoczęcia
10:30
Godzina zakończenia
11:30
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Przygowanie Cakesicles Brownie/Czarna Porzeczka
Data realizacji zajęć
16-04-2023
Godzina rozpoczęcia
11:30
Godzina zakończenia
12:30
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Tartaletka Prażona Gruszka/ Mus Waniliowy/ Kruszonka Piernikowa
Data realizacji zajęć
16-04-2023
Godzina rozpoczęcia
12:30
Godzina zakończenia
13:30
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa obiadowa
Data realizacji zajęć
16-04-2023
Godzina rozpoczęcia
13:30
Godzina zakończenia
14:00
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Przygotowanie Lolpops Cytrusowa
Data realizacji zajęć
16-04-2023
Godzina rozpoczęcia
14:00
Godzina zakończenia
14:45
Liczba godzin
00:45
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Pate Choux/Konfitura Wisniowa/Namelaka ubijany kokos
Data realizacji zajęć
16-04-2023
Godzina rozpoczęcia
14:45
Godzina zakończenia
15:30
Liczba godzin
00:45
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Monoporcja Jogurtowa/ Żelka mango/ Biszkopt earl grey
Data realizacji zajęć
16-04-2023
Godzina rozpoczęcia
15:30
Godzina zakończenia
16:45
Liczba godzin
01:15
Przedmiot / temat zajęć
Podsumowanie szkolenia, wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów
Data realizacji zajęć
16-04-2023
Godzina rozpoczęcia
16:45
Godzina zakończenia
17:00
Liczba godzin
00:15

Główny cel usługi

Pokaż

Cel edukacyjny

Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia Candy Bar, stosowania różnych stylów aranżacji słodkiego stołu oraz samodzielnego przygotowywania umów i planowania pracy. Osiągniecie zakładanych efektów uczenia się pozwoli wykonywać różnego rodzaju ciastka - makaroniki, mini serniczki, cakesicles, tartaletki, monoporcje z wykorzystaniem suszu kwiatów jadalnych i liofilizowanych owoców.

Efekty uczenia się

Uczestnik po szkoleniu:

1. Charakteryzuje cechy stylów ekspozycji: boho, 

2. Opisuje zasady kompozycji metody doboru kolorystyki,

3. Charakteryzuje zasady tworzenia umów, określania zadatków, kaucji,

4. Opisuje metody planowania ilości wyrobów oraz pracy,

5. Charakteryzuje zasady aranżacji stołu,

6. Wykonuje:  Makaroniki, Mus zabaglione, Mini serniczki, Cakesicles, Tartaletki, Lolpops, Pate Choux, Monoporcje

7. Stosuje różne style aranżacji słodkiego stołu

8. Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej, pzrekazuje swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym, posiada kompetencje społeczne niezbędne do wykonywania pracy w zespole, odpowiednio reaguje w trudnych sytuacjach w środowisku cukierniczym

  

Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się

Test wiedzy

Ex - ante

Ex- post

Każdy z testów ante i post posiada 5 pytań opisowych dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu
po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.

Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? Tak
Brak wyników.
Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 800,00 zł
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 800,00 zł
Koszt osobogodziny netto112,50 zł
Koszt osobogodziny brutto112,50 zł

Adres realizacji usługi

Pokaż adres

ul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie

Centrum Szkoleniowe - Akademia Sweet Decor

Udogodnienia w miejscu realizacji usługi

  • Klimatyzacja
  • Wi-fi

Zajęcia poprowadzą

Więcej informacji
Zdjęcie Sylwia Więcław

Sylwia Więcław

Prowadzi bloga kulinarnego „Ostra na słodko”, za który zdobyła 2 miejsce w KULINARNY BLOG ROKU 2016
Brała udział w licznych konkursach kulinarnych i programach jak „Doradca Smaku” oraz „Ewa gotuje”, a w 2016 roku znalazła się w finałowej 14-stce programu MasterChef.
Skończyła studium kosmetyczne, kursy wizażu i barmański.
Prowadząca pokazy kulinarne, warsztaty, festiwale, otwarcia restauracji, cukierni, a także jurorka konkursów kulinarnych ( m.in. Małopolski Festiwal Smaku – edycja letnia, edycja zimowa, Pokazy gotowania w Newport w Walii w trakcie WOŚP.
- Trener cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów od 2018 roku przez 2 lata (szkolenia cukiernicze)
- Trener w Akademii Sweet Decor od 2019 roku do nadal (szkolenia cukiernicze)
- Pokazy, warsztaty i szkolenia w Studiach kulinarnych, Hotelach, Restauracjach i na Targach gastronomicznych.
Np. Gotowanie na największych na świecie Targach gastronomicznych SIAL 2018 w Szanghaju w Chinach
- Warsztaty kulinarne dla marki Piwniczanka
- 4 x udział jako Ambasador prowadzący pokazy kulinarne na największym festiwalu kulinarnym w Małopolsce: Małopolski Festiwal Smaku
- Warsztaty kulinarne na Mazurach w Folwark Łękuk - dla blogerów kulinarnych 2017r.
- Warsztaty kulinarne w Electrolux Taste Center -2017 r.
- Juror kulinarny na Festiwalu w Bochni 2018r.
-2 x Ambasador prowadzący pokazy i wywiady na Największym Festiwalu na Podkarpaciu -2018r.
- Warsztaty dla dzieci - dla m.in. Muzeum Krakowa, SOS wioski dziecięce

Kontakt

Pokaż
Zdjęcie Anna Wojanowska

Anna Wojanowska

email: anna@sweetdecor.pl

tel: (+48) 507 845 601

Informacje dodatkowe

Pokaż szczegóły

Informacje o materiałach dla uczestników usługi

Skrypt z przepisami i recepturami oraz metodyką wykonania

Informacje dodatkowe

  • Przerwy (90 min godziny zegarowej - wchodzi w czas szkolenia) zostały ujęte w harmonogramie
  • Usługa jest prowadzona zgodnie z wymogami dla organizatorów spotkań biznesowych, szkoleń, konferencji i kongresów w trakcie epidemii SARS-CoV-2, w oparciu o wytyczne wydane przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii we współpracy z Głównym Inspektorem Sanitarnym https://www.gov.pl/web/rozwójtechnologia/spotkania-biznesowe-konferencje-i-kongresy
  • Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
  • Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych
  • Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
  • W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
    Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
    FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
    tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług

Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania

FB_IMG_1649266640069.jpg
FB_IMG_1649266660537.jpg
FB_IMG_1649266669529.jpg
FB_IMG_1649266633279.jpg
Ciasteczka>