4.8/5 z 653 ocen
Numer usługi 2022/12/13/17498/1613088
Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH
Miejsce usługi Radzionków
Dostępność Usługa otwarta
Forma świadczenia stacjonarna
Status usługi opublikowana
1 800,00 zł netto za osobę
1 800,00 zł brutto za osobę
112,50 zł netto za osobogodzinę
112,50 zł brutto za osobogodzinę
Informacje o usłudze
Pokaż szczegółySposób dofinansowania: |
wsparcie dla osób indywidualnych wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników |
---|---|
Grupa docelowa usługi: |
Cukiernicy, Restauratorzy, Piekarze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności w zakresie tworzenia słodkich stołów. Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa. |
Minimalna liczba uczestników: | 7 |
Maksymalna liczba uczestników: | 10 |
Data zakończenia rekrutacji: | 08-04-2023 |
Liczba godzin usługi: | 16 |
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: | Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych |
Ramowy program usługi
Pokaż programSzkolenie skierowane jest do cukierników, restauratorów, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności w zakresie tworzenia słodkich stołów.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.
Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante.
Cześć teoretyczna
Cześć praktyczna
Cupcakes
Mini tarty z kajmakiem i czarną porzeczką
Donuty
Deserki w słoiczku
Mini torciki musowe
Mini serniczki matcha
Brownie z ganache czekoladowym
Galaretki owocowe na pektynie
Lemoniada
Ciasteczka z żurawiną
Cake popsy
Beziki
Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, wypełnienie testu post, zakończenie szkolenia.
Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.
Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia Candy Bar, stosowania różnych stylów aranżacji słodkiego stołu oraz samodzielnego przygotowywania umów i planowania pracy. Osiągniecie zakładanych efektów uczenia się pozwoli wykonywać różnego rodzaju ciastka - tarty, słodkie bajgle, donaty z wykorzystaniem suszu kwiatów jadalnych i liofilizowanych owoców.
Harmonogram usługi
Sprawdź harmonogramPrzedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć Przywitanie, wypełnienie testu ante i poznanie uczestników | Data realizacji zajęć 15-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie cech stylów ekspozycji - przykład szkoleniowy boho | Data realizacji zajęć 15-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć Opis zasad kompozycji | Data realizacji zajęć 15-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:15 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 15-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie zasad łączenia kolorów według nasycenia, dobór kolorystyki | Data realizacji zajęć 15-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Opis umów o dzieło | Data realizacji zajęć 15-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie zadatków i kaucji | Data realizacji zajęć 15-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa obiadowa | Data realizacji zajęć 15-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Planowanie ilości gotowych wyrobów | Data realizacji zajęć 15-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Planowanie pracy - omówienie pzykładowych ofert | Data realizacji zajęć 15-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Wykorzystywanie naczyń, mebli do aranżacji słodkich stołów | Data realizacji zajęć 15-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Makaroniki cheescake/pomarańcza/cynamon | Data realizacji zajęć 16-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Mus Zabagliole/ galaretka prosseco/ świeże owoce | Data realizacji zajęć 16-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 16-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Mini Serniczki Pistacjowe | Data realizacji zajęć 16-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przygowanie Cakesicles Brownie/Czarna Porzeczka | Data realizacji zajęć 16-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Tartaletka Prażona Gruszka/ Mus Waniliowy/ Kruszonka Piernikowa | Data realizacji zajęć 16-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa obiadowa | Data realizacji zajęć 16-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Przygotowanie Lolpops Cytrusowa | Data realizacji zajęć 16-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Pate Choux/Konfitura Wisniowa/Namelaka ubijany kokos | Data realizacji zajęć 16-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Monoporcja Jogurtowa/ Żelka mango/ Biszkopt earl grey | Data realizacji zajęć 16-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Podsumowanie szkolenia, wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów | Data realizacji zajęć 16-04-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:15 |
Główny cel usługi
PokażCel edukacyjny
Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia Candy Bar, stosowania różnych stylów aranżacji słodkiego stołu oraz samodzielnego przygotowywania umów i planowania pracy. Osiągniecie zakładanych efektów uczenia się pozwoli wykonywać różnego rodzaju ciastka - makaroniki, mini serniczki, cakesicles, tartaletki, monoporcje z wykorzystaniem suszu kwiatów jadalnych i liofilizowanych owoców.
Efekty uczenia się
Uczestnik po szkoleniu:
1. Charakteryzuje cechy stylów ekspozycji: boho,
2. Opisuje zasady kompozycji metody doboru kolorystyki,
3. Charakteryzuje zasady tworzenia umów, określania zadatków, kaucji,
4. Opisuje metody planowania ilości wyrobów oraz pracy,
5. Charakteryzuje zasady aranżacji stołu,
6. Wykonuje: Makaroniki, Mus zabaglione, Mini serniczki, Cakesicles, Tartaletki, Lolpops, Pate Choux, Monoporcje
7. Stosuje różne style aranżacji słodkiego stołu
8. Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej, pzrekazuje swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym, posiada kompetencje społeczne niezbędne do wykonywania pracy w zespole, odpowiednio reaguje w trudnych sytuacjach w środowisku cukierniczym
Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się
Test wiedzy
Ex - ante
Ex- post
Każdy z testów ante i post posiada 5 pytań opisowych dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu
po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.
Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? | Tak |
---|
Kwalifikacje
Pokaż kwalifikacjeBrak wyników. |
Cena
Pokaż szczegółyKoszt przypadający na 1 uczestnika netto | 1 800,00 zł |
---|---|
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | 1 800,00 zł |
Koszt osobogodziny netto | 112,50 zł |
Koszt osobogodziny brutto | 112,50 zł |
Adres realizacji usługi
Pokaż adresul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie
Centrum Szkoleniowe - Akademia Sweet Decor
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
Zajęcia poprowadzą
Więcej informacji
![]() |
Sylwia Więcław
Prowadzi bloga kulinarnego „Ostra na słodko”, za który zdobyła 2 miejsce w KULINARNY BLOG ROKU 2016 |
Kontakt
Pokaż
![]() |
Anna Wojanowska email: anna@sweetdecor.pl tel: (+48) 507 845 601 |
Informacje dodatkowe
Pokaż szczegółyInformacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z przepisami i recepturami oraz metodyką wykonania
Informacje dodatkowe
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania