Usługa - DWUPIĘTROWY TORT OD PODSTAW - SZKOLENIE CUKIERNICZE

Logo AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

4.8/5 z 685 ocen

Tytuł DWUPIĘTROWY TORT OD PODSTAW - SZKOLENIE CUKIERNICZE

Numer usługi 2022/10/19/17498/1562803

Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

Miejsce usługi Radzionków

Dostępność Usługa otwarta

Forma świadczenia stacjonarna

Status usługi opublikowana

PLN

1 500,00 zł netto za osobę

1 500,00 zł brutto za osobę

150,00 zł netto za osobogodzinę

150,00 zł brutto za osobogodzinę

Zapisz się
Zapisanych 2 uczestników

Informacje o usłudze

Pokaż szczegóły
Sposób dofinansowania:

wsparcie dla osób indywidualnych

wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników

Grupa docelowa usługi:

Cukiernicy, piekarze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu wykonywania tortów dwupiętrowych.

Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa

Minimalna liczba uczestników: 8
Maksymalna liczba uczestników: 14
Data zakończenia rekrutacji: 01-09-2023
Liczba godzin usługi: 10
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych

Ramowy program usługi

Pokaż program

Szkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu wykonywania tortów dwupiętrowych.

Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa

Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante

Część teoretyczna:

1) Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - zagadnienia cukiernicze - torty piętrowe
2) Omówienie sprzętu niezbędnego do tworzenia tortów oraz dekoracji, omówienie sytuacji problematycznych

3) Omówienie sposobu barwienia, przechowywania kremu oraz tortów

Część praktyczna:


1. Przygotowanie i tynkowanie 2 piętra efektem zamszu bez użycia aerografu 
2. Przygotowanie i tynkowanie piętra na gładko i na "kancik"

3. Dekorowanie tortu kremem maślanym

4. Dekorowanie tortu kremem maślanym przy użyciu szablonów

5. Wykonanie jadalnego kwiatu z papieru waflowego

Podsumowanie szkolenia,  wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów.

Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.

Szkolenie ma na celu przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia nowoczesnych tortów. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz tworzyć dekoracje wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.

Harmonogram usługi

Sprawdź harmonogram
Przedmiot / temat zajęćData realizacji zajęćGodzina rozpoczęciaGodzina zakończeniaLiczba godzin
Przedmiot / temat zajęć
Przywitanie i poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante
Data realizacji zajęć
09-09-2023
Godzina rozpoczęcia
08:00
Godzina zakończenia
08:15
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - zagadnienia cukiernicze - torty piętrowe
Data realizacji zajęć
09-09-2023
Godzina rozpoczęcia
08:15
Godzina zakończenia
09:00
Liczba godzin
00:45
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie sprzętu niezbędnego do tworzenia tortów oraz dekoracji, omówienie sytuacji problematycznych
Data realizacji zajęć
09-09-2023
Godzina rozpoczęcia
09:00
Godzina zakończenia
09:30
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa kawowa
Data realizacji zajęć
09-09-2023
Godzina rozpoczęcia
09:30
Godzina zakończenia
09:45
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie sposobów barwienia, przechowywania kremu oraz tortów
Data realizacji zajęć
09-09-2023
Godzina rozpoczęcia
09:45
Godzina zakończenia
10:45
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie i tynkowanie 2 piętra efektem zamszu bez użycia aerografu
Data realizacji zajęć
09-09-2023
Godzina rozpoczęcia
10:45
Godzina zakończenia
11:45
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa na lunch
Data realizacji zajęć
09-09-2023
Godzina rozpoczęcia
11:45
Godzina zakończenia
12:15
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie i tynkowanie piętra na gładko i “na kancik”
Data realizacji zajęć
09-09-2023
Godzina rozpoczęcia
12:15
Godzina zakończenia
13:45
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Dekorowanie tortu kremem maślanym
Data realizacji zajęć
09-09-2023
Godzina rozpoczęcia
13:45
Godzina zakończenia
15:15
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa kawowa
Data realizacji zajęć
09-09-2023
Godzina rozpoczęcia
15:15
Godzina zakończenia
15:30
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Dekorowanie tortu kremem maślanym przy użyciu szablonów
Data realizacji zajęć
09-09-2023
Godzina rozpoczęcia
15:30
Godzina zakończenia
17:00
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Wykonanie jadalnego kwiatu z papieru waflowego
Data realizacji zajęć
09-09-2023
Godzina rozpoczęcia
17:00
Godzina zakończenia
17:45
Liczba godzin
00:45
Przedmiot / temat zajęć
Podsumowanie, wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów oraz zakończenie szkolenia
Data realizacji zajęć
09-09-2023
Godzina rozpoczęcia
17:45
Godzina zakończenia
18:00
Liczba godzin
00:15

Główny cel usługi

Pokaż

Cel edukacyjny

Celem szkolenia jest przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia tortów piętrowych przy użyciu masy maślanej. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli samodzielnie upiec i złożyć piętrowy tort, przygotowywać krem, a także poznać metody tynkowania tortu oraz dekorowania kwiatami z opłatka jadalnego.

Efekty uczenia się

Uczestnik po szkoleniu:
1) Charakteryzuje zagadnienia cukiernicze - torty piętrowe
2) Rozróżnia sprzęt niezbędny do wykonania tortów oraz dekoracji
3) Charakteryzuje metody barwienia, przechowywania kremu oraz tortów 
4) Przygotowywuje i tynkuje efektem zamszu bez użycia aerografu
5) Przygotowywuje i tynkuje na gładko oraz na "kancik"
6) Dekoruje tort kremem maślanym
7) Dekoruje tort kremem maślanym przy użyciu szablonów

8)Wykonuje jadalne kwiaty przy użyciu papieru wafowego
9) Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym,
posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, radzi sobie w trudnych sytuacjach w
środowisku cukierniczym.

Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się

test kompetencji

ex-ante

ex-post

Każdy z testów ante i post posiada 7 pytań opisowych dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu
po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.

Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? Tak
Brak wyników.
Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 500,00 zł
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 500,00 zł
Koszt osobogodziny netto150,00 zł
Koszt osobogodziny brutto150,00 zł

Adres realizacji usługi

Pokaż adres

ul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie

Centrum Szkoleniowe - Akademia Sweet Decor

Udogodnienia w miejscu realizacji usługi

  • Klimatyzacja
  • Wi-fi

Zajęcia poprowadzą

Więcej informacji
Zdjęcie Agnieszka Obłoza

Agnieszka Obłoza

Doświadczenie zawodowe:
• Prowadzenie pracowni cukierniczej Tort Love
• Tworzenie dekoracji metodą SMBC (Swiss Meringue Buttercream )
• Dekoracje kwiatowe w metodzie SMBC
• Wykonywanie figurek z masy cukrowej – postacie realistyczne oraz
bajkowe
• prowadzenie sekcji słodkiej w rodzinnej restauracji (od 2011r.)
• szkolenia z zakresu dekoracji kwiatowych (od 2015r.)
• doradztwo dla cukierni w zakresie dekoracji tortów (od 2017r.)
• prowadzenie szkoleń dla grup i osób indywidulanych
od 2014r.
• prowadzenie szkoleń w Akademii Sweet Decor od 2018r., w tym ilość
osób, które wzięły udział w szkoleniach od 2018 roku - 380

Wykształcenie:
• średnie ogólne

Kontakt

Pokaż
Zdjęcie Anna Wojanowska

Anna Wojanowska

email: anna@sweetdecor.pl

tel: (+48) 507 845 601

Informacje dodatkowe

Pokaż szczegóły

Informacje o materiałach dla uczestników usługi

Skrypt z przepisami i recepturami i metodyką wykonania.

Informacje dodatkowe

  • Przerwy (60 min godziny zegarowej - wchodzi w czas szkolenia) zostały ujęte w harmonogramie
  • Usługa jest prowadzona zgodnie z wymogami dla organizatorów spotkań biznesowych, szkoleń, konferencji i kongresów w trakcie epidemii SARS-CoV-2, w oparciu o wytyczne wydane przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii we współpracy z Głównym Inspektorem Sanitarnym https://www.gov.pl/web/rozwójtechnologia/spotkania-biznesowe-konferencje-i-kongresy
  • Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
  • Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych
  • Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
  • W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
    Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
    FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
    tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług

Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania

DSC09290.JPG
1.jpg
DSC00445.JPG
Ciasteczka>