4.8/5 z 685 ocen
Numer usługi 2022/10/19/17498/1562803
Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH
Miejsce usługi Radzionków
Dostępność Usługa otwarta
Forma świadczenia stacjonarna
Status usługi opublikowana
1 500,00 zł netto za osobę
1 500,00 zł brutto za osobę
150,00 zł netto za osobogodzinę
150,00 zł brutto za osobogodzinę
Informacje o usłudze
Pokaż szczegółySposób dofinansowania: |
wsparcie dla osób indywidualnych wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników |
---|---|
Grupa docelowa usługi: |
Cukiernicy, piekarze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu wykonywania tortów dwupiętrowych. Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa |
Minimalna liczba uczestników: | 8 |
Maksymalna liczba uczestników: | 14 |
Data zakończenia rekrutacji: | 01-09-2023 |
Liczba godzin usługi: | 10 |
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: | Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych |
Ramowy program usługi
Pokaż programSzkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu wykonywania tortów dwupiętrowych.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa
Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante
Część teoretyczna:
1) Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - zagadnienia cukiernicze - torty piętrowe
2) Omówienie sprzętu niezbędnego do tworzenia tortów oraz dekoracji, omówienie sytuacji problematycznych
3) Omówienie sposobu barwienia, przechowywania kremu oraz tortów
Część praktyczna:
1. Przygotowanie i tynkowanie 2 piętra efektem zamszu bez użycia aerografu
2. Przygotowanie i tynkowanie piętra na gładko i na "kancik"
3. Dekorowanie tortu kremem maślanym
4. Dekorowanie tortu kremem maślanym przy użyciu szablonów
5. Wykonanie jadalnego kwiatu z papieru waflowego
Podsumowanie szkolenia, wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów.
Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.
Szkolenie ma na celu przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia nowoczesnych tortów. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz tworzyć dekoracje wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.
Harmonogram usługi
Sprawdź harmonogramPrzedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć Przywitanie i poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante | Data realizacji zajęć 09-09-2023 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - zagadnienia cukiernicze - torty piętrowe | Data realizacji zajęć 09-09-2023 | Godzina rozpoczęcia 08:15 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie sprzętu niezbędnego do tworzenia tortów oraz dekoracji, omówienie sytuacji problematycznych | Data realizacji zajęć 09-09-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 09-09-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie sposobów barwienia, przechowywania kremu oraz tortów | Data realizacji zajęć 09-09-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie i tynkowanie 2 piętra efektem zamszu bez użycia aerografu | Data realizacji zajęć 09-09-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa na lunch | Data realizacji zajęć 09-09-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie i tynkowanie piętra na gładko i “na kancik” | Data realizacji zajęć 09-09-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Dekorowanie tortu kremem maślanym | Data realizacji zajęć 09-09-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 09-09-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Dekorowanie tortu kremem maślanym przy użyciu szablonów | Data realizacji zajęć 09-09-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Wykonanie jadalnego kwiatu z papieru waflowego | Data realizacji zajęć 09-09-2023 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Podsumowanie, wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów oraz zakończenie szkolenia | Data realizacji zajęć 09-09-2023 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 00:15 |
Główny cel usługi
PokażCel edukacyjny
Celem szkolenia jest przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia tortów piętrowych przy użyciu masy maślanej. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli samodzielnie upiec i złożyć piętrowy tort, przygotowywać krem, a także poznać metody tynkowania tortu oraz dekorowania kwiatami z opłatka jadalnego.
Efekty uczenia się
Uczestnik po szkoleniu:
1) Charakteryzuje zagadnienia cukiernicze - torty piętrowe
2) Rozróżnia sprzęt niezbędny do wykonania tortów oraz dekoracji
3) Charakteryzuje metody barwienia, przechowywania kremu oraz tortów
4) Przygotowywuje i tynkuje efektem zamszu bez użycia aerografu
5) Przygotowywuje i tynkuje na gładko oraz na "kancik"
6) Dekoruje tort kremem maślanym
7) Dekoruje tort kremem maślanym przy użyciu szablonów
8)Wykonuje jadalne kwiaty przy użyciu papieru wafowego
9) Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym,
posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, radzi sobie w trudnych sytuacjach w
środowisku cukierniczym.
Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się
test kompetencji
ex-ante
ex-post
Każdy z testów ante i post posiada 7 pytań opisowych dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu
po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.
Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? | Tak |
---|
Kwalifikacje
Pokaż kwalifikacjeBrak wyników. |
Cena
Pokaż szczegółyKoszt przypadający na 1 uczestnika netto | 1 500,00 zł |
---|---|
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | 1 500,00 zł |
Koszt osobogodziny netto | 150,00 zł |
Koszt osobogodziny brutto | 150,00 zł |
Adres realizacji usługi
Pokaż adresul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie
Centrum Szkoleniowe - Akademia Sweet Decor
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
Zajęcia poprowadzą
Więcej informacji
![]() |
Agnieszka Obłoza
Doświadczenie zawodowe: |
Kontakt
Pokaż
![]() |
Anna Wojanowska email: anna@sweetdecor.pl tel: (+48) 507 845 601 |
Informacje dodatkowe
Pokaż szczegółyInformacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z przepisami i recepturami i metodyką wykonania.
Informacje dodatkowe
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania