Usługa - KUCHNIA POLSKA W NOWOCZESNYM WYDANIU - SZKOLENIE KULINARNE

Logo AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

4.8/5 z 685 ocen

Tytuł KUCHNIA POLSKA W NOWOCZESNYM WYDANIU - SZKOLENIE KULINARNE

Numer usługi 2022/10/10/17498/1553318

Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

Miejsce usługi Radzionków

Dostępność Usługa otwarta

Forma świadczenia stacjonarna

Status usługi opublikowana

PLN

1 700,00 zł netto za osobę

1 700,00 zł brutto za osobę

100,00 zł netto za osobogodzinę

100,00 zł brutto za osobogodzinę

Zapisz się
Zapisanych 0 uczestników

Informacje o usłudze

Pokaż szczegóły
Sposób dofinansowania:

wsparcie dla osób indywidualnych

wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników

Grupa docelowa usługi:

Kucharze,  osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności z tradycyjnych kulinariów jak i kuchni orientalnej i wegetariańskiej.

Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa

Minimalna liczba uczestników: 8
Maksymalna liczba uczestników: 14
Data zakończenia rekrutacji: 07-07-2023
Liczba godzin usługi: 17
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych

Ramowy program usługi

Pokaż program

Szkolenie skierowane jest do kucharzy,  osób, które chcą podnieść swoje umiejętności z tradycyjnych kulinariów jak i kuchni orientalnej i wegetariańskiej.

Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.

Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante

Część teoretyczna:

1) Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia kuchni polskiej
2) Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe
3) Omówienie technik układania dań na talerzu oraz zachowania kontrastu kolorystycznego

Część praktyczna:

Przystawki

  1. Tatar z buraka z musem z koziego sera i z tymiankiem
  2. Tatar wołowy z lodami chrzanowymi
  3. Tatar ze śledzia podawany na ryżu ala guncan

Dania główne

  1. Ravioli z wędzoną kaczką confit w sosie z palonych skrzydełek
  2. Pierś z kurczaka kukurydzianego faszerowana grzybami leśnymi z fondantem ziemniaczanym
  3. Krokiety z dorsza i wędzonego pstrąga z sałatką wakame
  4. Galantyna z trybowanego kurczaka z wątróbką i rodzynkami
  5. Prasowany ozorek cielęcy z majonezem z bakłażana i żelem z rokitnika

Zupy

  1. Klarowany rosół z drobiu z pulpecikami
  2. Krem z białych warzyw z chipsami warzywnymi

Podsumowanie szkolenia,  wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów.

Szkolenie ma na celu przygotowanie uczestnika do samodzielnego
tworzenia dań kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz układać dania na talerzu wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.

Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.

Harmonogram usługi

Sprawdź harmonogram
Przedmiot / temat zajęćData realizacji zajęćGodzina rozpoczęciaGodzina zakończeniaLiczba godzin
Przedmiot / temat zajęć
Przywitanie i poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante.
Data realizacji zajęć
12-07-2023
Godzina rozpoczęcia
09:00
Godzina zakończenia
09:15
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu
Data realizacji zajęć
12-07-2023
Godzina rozpoczęcia
09:15
Godzina zakończenia
10:15
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa kawowa
Data realizacji zajęć
12-07-2023
Godzina rozpoczęcia
10:15
Godzina zakończenia
11:30
Liczba godzin
01:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie przystawki Tatar z buraka z musem z koziego sera i z tymiankiem
Data realizacji zajęć
12-07-2023
Godzina rozpoczęcia
11:30
Godzina zakończenia
11:45
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie przekąski Tatar wołowy z lodami chrzanowymi
Data realizacji zajęć
12-07-2023
Godzina rozpoczęcia
11:45
Godzina zakończenia
13:00
Liczba godzin
01:15
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa na obiad
Data realizacji zajęć
12-07-2023
Godzina rozpoczęcia
13:00
Godzina zakończenia
13:30
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie przekąski Tatar ze śledzia podawany na ryżu ala guncan
Data realizacji zajęć
12-07-2023
Godzina rozpoczęcia
13:30
Godzina zakończenia
14:45
Liczba godzin
01:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie dania Ravioli z wędzoną kaczką confit w sosie z palonych skrzydełek
Data realizacji zajęć
12-07-2023
Godzina rozpoczęcia
14:45
Godzina zakończenia
15:00
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego podawanych dań
Data realizacji zajęć
12-07-2023
Godzina rozpoczęcia
15:00
Godzina zakończenia
16:30
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Wykonanie dania Pierś z kurczaka kukurydzianego faszerowana grzybami leśnymi z fondantem ziemniaczanym
Data realizacji zajęć
12-07-2023
Godzina rozpoczęcia
16:30
Godzina zakończenia
18:00
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne przekąski na słono i słodko
Data realizacji zajęć
13-07-2023
Godzina rozpoczęcia
09:00
Godzina zakończenia
09:45
Liczba godzin
00:45
Przedmiot / temat zajęć
Wykonanie dania Krokiety z dorsza i wędzonego pstrąga z sałatką wakame
Data realizacji zajęć
13-07-2023
Godzina rozpoczęcia
09:45
Godzina zakończenia
10:30
Liczba godzin
00:45
Przedmiot / temat zajęć
Wykonanie dania Galantyna z trybowanego kurczaka z wątróbką i rodzynkami
Data realizacji zajęć
13-07-2023
Godzina rozpoczęcia
10:30
Godzina zakończenia
12:00
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa na obiad
Data realizacji zajęć
13-07-2023
Godzina rozpoczęcia
12:00
Godzina zakończenia
12:30
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połaczenia smakowe
Data realizacji zajęć
13-07-2023
Godzina rozpoczęcia
12:30
Godzina zakończenia
13:30
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Wykonanie dania Prasowany ozorek cielęcy z majonezem z bakłażana i żelem z rokitnika
Data realizacji zajęć
13-07-2023
Godzina rozpoczęcia
13:30
Godzina zakończenia
14:30
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa kawowa
Data realizacji zajęć
13-07-2023
Godzina rozpoczęcia
14:30
Godzina zakończenia
14:45
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie zupa Klarowany rosół z drobiu z pulpecikami
Data realizacji zajęć
13-07-2023
Godzina rozpoczęcia
14:45
Godzina zakończenia
15:45
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie zupa krem z białych warzyw z chipsami warzywnymi
Data realizacji zajęć
13-07-2023
Godzina rozpoczęcia
15:45
Godzina zakończenia
17:15
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Wykończenie, dekorowanie przękasek, dań i zup ( różne techniki) - teoretyczny blok
Data realizacji zajęć
13-07-2023
Godzina rozpoczęcia
17:15
Godzina zakończenia
17:45
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów
Data realizacji zajęć
13-07-2023
Godzina rozpoczęcia
17:45
Godzina zakończenia
18:00
Liczba godzin
00:15

Główny cel usługi

Pokaż

Cel edukacyjny

Szkolenie ma na celu przygotowanie uczestnika do samodzielnego
tworzenia dań kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz układać dania na talerzu wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.

Efekty uczenia się

Uczestnik po szkoleniu:
1) Charakteryzuje nowoczesne zagadnienia kulinarne
2) Rozróżnia metody dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe
3) Charakteryzuje techniki dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
4) Tworzy nowoczesne dania kuchni polskiej - dania główne, przystawki i zupy
5) Łączy smaki i tekstury wg poznanych metod
6) Dobiera w odpowiedni sposób aromaty
7) Układa wszystkie elementy dania na talerzu z zachowaniem kontrastu kolorystycznego
8) Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym,
posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, radzi sobie w trudnych sytuacjach w
środowisku kulinarnym.

Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się

test kompetencji

ex-ante

ex-post

Każdy z testów ante i post posiada 6 pytań jednokrotnego wyboru dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu
po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.

Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? Tak
Brak wyników.
Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 700,00 zł
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 700,00 zł
Koszt osobogodziny netto100,00 zł
Koszt osobogodziny brutto100,00 zł

Adres realizacji usługi

Pokaż adres

ul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie

AKADEMIA SWEET DECOR - CENTRUM SZKOLENIOWE

Udogodnienia w miejscu realizacji usługi

  • Klimatyzacja
  • Wi-fi

Zajęcia poprowadzą

Więcej informacji
Zdjęcie Maciej Rosiński

Maciej Rosiński

Słynie z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać
Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017. Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro. Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017
Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu. Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata.
Trener w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej - Ashanti w Łodzi o 2018 roku - zakres - nowoczesne cukiernictwo (monoporcje, torty nowoczesne, makaroniki), ok 30 szkoleń rocznie (ok 10 osób - każde szkolenie)
Trener w Akademii Sweet Decor od 2019 roku (monoporcje, torty nowoczesne, makaroniki) ok 20 szkoleń rocznie ( ok 10 osób - każde szkolenie)

Kontakt

Pokaż
Zdjęcie Anna Wojanowska

Anna Wojanowska

email: anna@sweetdecor.pl

tel: (+48) 507 845 601

Informacje dodatkowe

Pokaż szczegóły

Informacje o materiałach dla uczestników usługi

skrypt z przepisami i recepturami i metodyką wykonania

Informacje dodatkowe

  • Przerwy (90 min godziny zegarowej -wchodzi w czas szkolenia) zostały ujęte w harmonogramie
  • Usługa jest prowadzona zgodnie z wymogami dla organizatorów spotkań biznesowych, szkoleń, konferencji i kongresów w trakcie epidemii SARS-CoV-2, w oparciu o wytyczne wydane przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii we współpracy z Głównym Inspektorem Sanitarnym https://www.gov.pl/web/rozwójtechnologia/spotkania-biznesowe-konferencje-i-kongresy
  • Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
  • Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych
  • Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
  • W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
    Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
    FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
    tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług

Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania

DSC09909.JPG
DSC09900.JPG
DSC09893.JPG
DSC09892.JPG
36333452_1718639384838411_4566460360692858880_n.jpg
miniatura-kuchnia-polska.jpg
19554522_10157128295904535_8445915037474440203_n.jpg
Ciasteczka>