4.8/5 z 685 ocen
Numer usługi 2022/10/10/17498/1553318
Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH
Miejsce usługi Radzionków
Dostępność Usługa otwarta
Forma świadczenia stacjonarna
Status usługi opublikowana
1 700,00 zł netto za osobę
1 700,00 zł brutto za osobę
100,00 zł netto za osobogodzinę
100,00 zł brutto za osobogodzinę
Informacje o usłudze
Pokaż szczegółySposób dofinansowania: |
wsparcie dla osób indywidualnych wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników |
---|---|
Grupa docelowa usługi: |
Kucharze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności z tradycyjnych kulinariów jak i kuchni orientalnej i wegetariańskiej. Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa |
Minimalna liczba uczestników: | 8 |
Maksymalna liczba uczestników: | 14 |
Data zakończenia rekrutacji: | 07-07-2023 |
Liczba godzin usługi: | 17 |
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: | Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych |
Ramowy program usługi
Pokaż programSzkolenie skierowane jest do kucharzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności z tradycyjnych kulinariów jak i kuchni orientalnej i wegetariańskiej.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.
Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante
Część teoretyczna:
1) Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia kuchni polskiej
2) Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe
3) Omówienie technik układania dań na talerzu oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
Część praktyczna:
Przystawki
Dania główne
Zupy
Podsumowanie szkolenia, wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów.
Szkolenie ma na celu przygotowanie uczestnika do samodzielnego
tworzenia dań kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz układać dania na talerzu wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.
Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.
Harmonogram usługi
Sprawdź harmonogramPrzedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć Przywitanie i poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante. | Data realizacji zajęć 12-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu | Data realizacji zajęć 12-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 12-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie przystawki Tatar z buraka z musem z koziego sera i z tymiankiem | Data realizacji zajęć 12-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie przekąski Tatar wołowy z lodami chrzanowymi | Data realizacji zajęć 12-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa na obiad | Data realizacji zajęć 12-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie przekąski Tatar ze śledzia podawany na ryżu ala guncan | Data realizacji zajęć 12-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie dania Ravioli z wędzoną kaczką confit w sosie z palonych skrzydełek | Data realizacji zajęć 12-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego podawanych dań | Data realizacji zajęć 12-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Wykonanie dania Pierś z kurczaka kukurydzianego faszerowana grzybami leśnymi z fondantem ziemniaczanym | Data realizacji zajęć 12-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne przekąski na słono i słodko | Data realizacji zajęć 13-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Wykonanie dania Krokiety z dorsza i wędzonego pstrąga z sałatką wakame | Data realizacji zajęć 13-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Wykonanie dania Galantyna z trybowanego kurczaka z wątróbką i rodzynkami | Data realizacji zajęć 13-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa na obiad | Data realizacji zajęć 13-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połaczenia smakowe | Data realizacji zajęć 13-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Wykonanie dania Prasowany ozorek cielęcy z majonezem z bakłażana i żelem z rokitnika | Data realizacji zajęć 13-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 13-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie zupa Klarowany rosół z drobiu z pulpecikami | Data realizacji zajęć 13-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie zupa krem z białych warzyw z chipsami warzywnymi | Data realizacji zajęć 13-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 17:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Wykończenie, dekorowanie przękasek, dań i zup ( różne techniki) - teoretyczny blok | Data realizacji zajęć 13-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 17:15 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów | Data realizacji zajęć 13-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 00:15 |
Główny cel usługi
PokażCel edukacyjny
Szkolenie ma na celu przygotowanie uczestnika do samodzielnego
tworzenia dań kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz układać dania na talerzu wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.
Efekty uczenia się
Uczestnik po szkoleniu:
1) Charakteryzuje nowoczesne zagadnienia kulinarne
2) Rozróżnia metody dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe
3) Charakteryzuje techniki dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
4) Tworzy nowoczesne dania kuchni polskiej - dania główne, przystawki i zupy
5) Łączy smaki i tekstury wg poznanych metod
6) Dobiera w odpowiedni sposób aromaty
7) Układa wszystkie elementy dania na talerzu z zachowaniem kontrastu kolorystycznego
8) Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym,
posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, radzi sobie w trudnych sytuacjach w
środowisku kulinarnym.
Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się
test kompetencji
ex-ante
ex-post
Każdy z testów ante i post posiada 6 pytań jednokrotnego wyboru dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu
po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.
Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? | Tak |
---|
Kwalifikacje
Pokaż kwalifikacjeBrak wyników. |
Cena
Pokaż szczegółyKoszt przypadający na 1 uczestnika netto | 1 700,00 zł |
---|---|
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | 1 700,00 zł |
Koszt osobogodziny netto | 100,00 zł |
Koszt osobogodziny brutto | 100,00 zł |
Adres realizacji usługi
Pokaż adresul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie
AKADEMIA SWEET DECOR - CENTRUM SZKOLENIOWE
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
Zajęcia poprowadzą
Więcej informacji
![]() |
Maciej Rosiński
Słynie z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać |
Kontakt
Pokaż
![]() |
Anna Wojanowska email: anna@sweetdecor.pl tel: (+48) 507 845 601 |
Informacje dodatkowe
Pokaż szczegółyInformacje o materiałach dla uczestników usługi
skrypt z przepisami i recepturami i metodyką wykonania
Informacje dodatkowe
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania