4.8/5 z 685 ocen
Numer usługi 2022/10/10/17498/1553290
Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH
Miejsce usługi Radzionków
Dostępność Usługa otwarta
Forma świadczenia stacjonarna
Status usługi opublikowana
1 700,00 zł netto za osobę
1 700,00 zł brutto za osobę
100,00 zł netto za osobogodzinę
100,00 zł brutto za osobogodzinę
Informacje o usłudze
Pokaż szczegółySposób dofinansowania: |
wsparcie dla osób indywidualnych wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników |
---|---|
Grupa docelowa usługi: |
Kucharze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności z tradycyjnych kulinariów jak i z przekąsek w różnej formie. Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa |
Minimalna liczba uczestników: | 8 |
Maksymalna liczba uczestników: | 14 |
Data zakończenia rekrutacji: | 03-07-2023 |
Liczba godzin usługi: | 17 |
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: | Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych |
Ramowy program usługi
Pokaż programSzkolenie skierowane jest do kucharzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności z tradycyjnych kulinariów jak i przekąsek w różnej formie.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.
Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante
Część teoretyczna:
1) Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia kulinarne
2) Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe
3) Omówienie technik układania dań na talerzu oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
Część praktyczna:
Przekąski słone:
Przekąski wege:
1. Kozi ser, żółty burak, chrzan
2. Ekler grzyby, ser bursztyn
3. Mini burger, bób, chutney z ananasa
4. Kalafior, szczypiorek, mango
Przekąski słodkie:
1. Kawa, karmel, mleczna czekolada
2. Śmietanka, malina, kruszonka ryżowa
Podsumowanie szkolenia, wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów.
Szkolenie ma na celu przygotowanie uczestnika do samodzielnego
tworzenia dań kuchni tradycyjnej w formie przekąsek słonych i słodkich. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz układać dania na talerzu wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.
Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.
Harmonogram usługi
Sprawdź harmonogramPrzedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć Przywitanie i poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante. | Data realizacji zajęć 10-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne przekąski słone i słodkie | Data realizacji zajęć 10-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 10-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie słonej przekąski śledź/ziemniak/śmietana | Data realizacji zajęć 10-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie słonej przekąski wołowina/gorczyca/parmezan | Data realizacji zajęć 10-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa na obiad | Data realizacji zajęć 10-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie słonej przekąski kurczak/krewetki/kruszonka ziołowa | Data realizacji zajęć 10-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie słonej przekąski łosoś/sezam/ogórek | Data realizacji zajęć 10-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego | Data realizacji zajęć 10-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne przekąski na słono i słodko | Data realizacji zajęć 11-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie wegetariańskiej przekąski kozi ser/żółty burak/chrzan | Data realizacji zajęć 11-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie wegeteariańskiej przekąski ekler/grzyby/ser bursztyn | Data realizacji zajęć 11-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa na obiad | Data realizacji zajęć 11-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połaczenia smakowe | Data realizacji zajęć 11-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Wykonanie wege Miniburgera/bób/chutney z ananasa | Data realizacji zajęć 11-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Wykonanie wege kalafiora/szczypiorek/mango | Data realizacji zajęć 11-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 11-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie słodkiej przekąski kawa/karmel/mleczna czekolada | Data realizacji zajęć 11-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie słodkiej przekąski śmietanka/malina/kruszonka ryżowa | Data realizacji zajęć 11-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 16:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Wykończenie, dekorowanie przękasek ( różne techniki) - teoretyczny blok | Data realizacji zajęć 11-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:15 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów | Data realizacji zajęć 11-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:15 |
Główny cel usługi
PokażCel edukacyjny
Szkolenie ma na celu przygotowanie uczestnika do samodzielnego
tworzenia dań kuchni tradycyjnej w formie przekąsek słonych i słodkich. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz układać dania na talerzu wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.
Efekty uczenia się
Uczestnik po szkoleniu:
1) Charakteryzuje nowoczesne zagadnienia kulinarne
2) Rozróżnia metody dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe
3) Charakteryzuje techniki dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
4) Tworzy nowe dania kulinarne - przekaski (eklery słodkie i słone)
5) Łączy smaki i tekstury wg poznanych metod
6) Dobiera w odpowiedni sposób aromaty
7) Układa wszystkie elementy dania na talerzu z zachowaniem kontrastu kolorystycznego
8) Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym,
posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, radzi sobie w trudnych sytuacjach w
środowisku kulinarnym.
Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się
test kompetencji
ex-ante
ex-post
Każdy z testów ante i post posiada 6 pytań jednokrotnego wyboru dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu
po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.
Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? | Tak |
---|
Kwalifikacje
Pokaż kwalifikacjeBrak wyników. |
Cena
Pokaż szczegółyKoszt przypadający na 1 uczestnika netto | 1 700,00 zł |
---|---|
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | 1 700,00 zł |
Koszt osobogodziny netto | 100,00 zł |
Koszt osobogodziny brutto | 100,00 zł |
Adres realizacji usługi
Pokaż adresul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie
AKADEMIA SWEET DECOR - CENTRUM SZKOLENIOWE
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
Zajęcia poprowadzą
Więcej informacji
![]() |
Maciej Rosiński
Słynie z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać |
Kontakt
Pokaż
![]() |
Anna Wojanowska email: anna@sweetdecor.pl tel: (+48) 507 845 601 |
Informacje dodatkowe
Pokaż szczegółyInformacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z przepisami i recepturami i metodyką wykonania
Informacje dodatkowe
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania