Usługa - MAKARONIKI od A do Z - SZKOLENIE CUKIERNICZE

Logo AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

4.8/5 z 685 ocen

Tytuł MAKARONIKI od A do Z - SZKOLENIE CUKIERNICZE

Numer usługi 2022/10/10/17498/1553181

Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

Miejsce usługi Radzionków

Dostępność Usługa otwarta

Forma świadczenia stacjonarna

Status usługi opublikowana

PLN

1 100,00 zł netto za osobę

1 100,00 zł brutto za osobę

137,50 zł netto za osobogodzinę

137,50 zł brutto za osobogodzinę

Zapisz się
Zapisanych 3 uczestników

Informacje o usłudze

Pokaż szczegóły
Sposób dofinansowania:

wsparcie dla osób indywidualnych

wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników

Grupa docelowa usługi:

Cukiernicy, piekarze, osóby które chcą podnieść swoje umiejętności i kwalifikacje z zakreseu wykonywania prawdziwych włoskich makaroników.

Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa

Minimalna liczba uczestników: 6
Maksymalna liczba uczestników: 12
Data zakończenia rekrutacji: 30-06-2023
Liczba godzin usługi: 8
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych

Ramowy program usługi

Pokaż program

Szkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu wykonywania nowoczesnych tortów.

Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa

Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante

Część teoretyczna:

1. Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - zagadnienia cukiernicze - makaroniki
2. Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe
3. Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego

Część praktyczna:

1. Przygotowanie bezy włoskiej

2. Barwienie, szprycowanie, wypiekanie makaroników

3. Sporządzanie ganaszy - nadzień (kilka rodzajów)

4. Nadziewanie i składanie makaroników

Podsumowanie szkolenia,  wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów.

Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.

Szkolenie ma na celu przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia nowoczesnych tortów. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz tworzyć dekoracje wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.

Harmonogram usługi

Sprawdź harmonogram
Przedmiot / temat zajęćData realizacji zajęćGodzina rozpoczęciaGodzina zakończeniaLiczba godzin
Przedmiot / temat zajęć
Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante
Data realizacji zajęć
07-07-2023
Godzina rozpoczęcia
09:00
Godzina zakończenia
09:15
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - zagadnienia cukiernicze - makaroniki
Data realizacji zajęć
07-07-2023
Godzina rozpoczęcia
09:15
Godzina zakończenia
09:45
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe
Data realizacji zajęć
07-07-2023
Godzina rozpoczęcia
09:45
Godzina zakończenia
10:30
Liczba godzin
00:45
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
Data realizacji zajęć
07-07-2023
Godzina rozpoczęcia
10:30
Godzina zakończenia
11:15
Liczba godzin
00:45
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa kawowa
Data realizacji zajęć
07-07-2023
Godzina rozpoczęcia
11:15
Godzina zakończenia
11:30
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie bezy włoskiej
Data realizacji zajęć
07-07-2023
Godzina rozpoczęcia
11:30
Godzina zakończenia
12:15
Liczba godzin
00:45
Przedmiot / temat zajęć
Barwienie, szprycowanie, wypiekanie makaroników
Data realizacji zajęć
07-07-2023
Godzina rozpoczęcia
12:15
Godzina zakończenia
13:00
Liczba godzin
00:45
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa obiadowa
Data realizacji zajęć
07-07-2023
Godzina rozpoczęcia
13:00
Godzina zakończenia
13:30
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Sporządzanie ganaszy - nadzień (kilka rodzajów)
Data realizacji zajęć
07-07-2023
Godzina rozpoczęcia
13:30
Godzina zakończenia
15:00
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Nadziewanie i składanie makaroników
Data realizacji zajęć
07-07-2023
Godzina rozpoczęcia
15:00
Godzina zakończenia
16:45
Liczba godzin
01:45
Przedmiot / temat zajęć
Podsumowanie szkolenia, wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów
Data realizacji zajęć
07-07-2023
Godzina rozpoczęcia
16:45
Godzina zakończenia
17:00
Liczba godzin
00:15

Główny cel usługi

Pokaż

Cel edukacyjny

Usługa przygotowuje do samodzielnego przygotowania włoskich makaroników. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie przygotować, wypiekać, nadziewać i składać makaroniki wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.

Efekty uczenia się

Uczestnik po szkoleniu:
1) Charakteryzuje nowoczesne zagadnienia cukiernicze - makaroniki
2) Rozróżnia metody dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe
3) Charakteryzuje techniki dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
4) Przygotowywuje bezę włoską
5) Barwi, szprycuje i wypieka makaroniki
6) Sporządza ganasze - nadzienie (kilka rodzajów)
7) Nadziewa i składa makaroniki
8) Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym,
posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, radzi sobie w trudnych sytuacjach w
środowisku cukierniczym.

Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się

test kompetencji

ex-ante

ex-post

Każdy z testów ante i post posiada 6 pytań jednokrotnego wyboru dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu
po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.

Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? Tak
Brak wyników.
Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 100,00 zł
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 100,00 zł
Koszt osobogodziny netto137,50 zł
Koszt osobogodziny brutto137,50 zł

Adres realizacji usługi

Pokaż adres

ul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie

Centrum Szkoleniowe - Akademia Sweet Decor

Udogodnienia w miejscu realizacji usługi

  • Klimatyzacja
  • Wi-fi

Zajęcia poprowadzą

Więcej informacji
Zdjęcie Maciej Rosiński

Maciej Rosiński

Słynie z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać
Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017. Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro. Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017
Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu. Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata.
Trener w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej - Ashanti w Łodzi o 2018 roku - zakres - nowoczesne cukiernictwo (monoporcje, torty nowoczesne, makaroniki), ok 30 szkoleń rocznie (ok 10 osób - każde szkolenie)
Trener w Akademii Sweet Decor od 2019 roku (monoporcje, torty nowoczesne, makaroniki) ok 20 szkoleń rocznie ( ok 10 osób - każde szkolenie)

Kontakt

Pokaż
Zdjęcie Anna Wojanowska

Anna Wojanowska

email: anna@sweetdecor.pl

tel: (+48) 507 845 601

Informacje dodatkowe

Pokaż szczegóły

Informacje o materiałach dla uczestników usługi

Skrypt z materiałami i recepturami i metodyką wykonania

Informacje dodatkowe

  • Przerwy (45 min godziny zegarowej - wchodzi w czas szkolenia) zostały ujęte w harmonogramie
  • Usługa jest prowadzona zgodnie z wymogami dla organizatorów spotkań biznesowych, szkoleń, konferencji i kongresów w trakcie epidemii SARS-CoV-2, w oparciu o wytyczne wydane przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii we współpracy z Głównym Inspektorem Sanitarnym https://www.gov.pl/web/rozwójtechnologia/spotkania-biznesowe-konferencje-i-kongresy
  • Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
  • Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych
  • Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
  • W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
    Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
    FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
    tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług

Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania

makaroniki miniatura.jpg
DSC00396.JPG
DSC00399.JPG
DSC00402.JPG
DSC00403.JPG
DSC00417.JPG
Ciasteczka>