4.8/5 z 685 ocen
Numer usługi 2022/10/10/17498/1553181
Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH
Miejsce usługi Radzionków
Dostępność Usługa otwarta
Forma świadczenia stacjonarna
Status usługi opublikowana
1 100,00 zł netto za osobę
1 100,00 zł brutto za osobę
137,50 zł netto za osobogodzinę
137,50 zł brutto za osobogodzinę
Informacje o usłudze
Pokaż szczegółySposób dofinansowania: |
wsparcie dla osób indywidualnych wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników |
---|---|
Grupa docelowa usługi: |
Cukiernicy, piekarze, osóby które chcą podnieść swoje umiejętności i kwalifikacje z zakreseu wykonywania prawdziwych włoskich makaroników. Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa |
Minimalna liczba uczestników: | 6 |
Maksymalna liczba uczestników: | 12 |
Data zakończenia rekrutacji: | 30-06-2023 |
Liczba godzin usługi: | 8 |
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: | Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych |
Ramowy program usługi
Pokaż programSzkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu wykonywania nowoczesnych tortów.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa
Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante
Część teoretyczna:
1. Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - zagadnienia cukiernicze - makaroniki
2. Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe
3. Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
Część praktyczna:
1. Przygotowanie bezy włoskiej
2. Barwienie, szprycowanie, wypiekanie makaroników
3. Sporządzanie ganaszy - nadzień (kilka rodzajów)
4. Nadziewanie i składanie makaroników
Podsumowanie szkolenia, wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów.
Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.
Szkolenie ma na celu przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia nowoczesnych tortów. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz tworzyć dekoracje wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.
Harmonogram usługi
Sprawdź harmonogramPrzedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante | Data realizacji zajęć 07-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - zagadnienia cukiernicze - makaroniki | Data realizacji zajęć 07-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe | Data realizacji zajęć 07-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego | Data realizacji zajęć 07-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 07-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:15 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie bezy włoskiej | Data realizacji zajęć 07-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Barwienie, szprycowanie, wypiekanie makaroników | Data realizacji zajęć 07-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa obiadowa | Data realizacji zajęć 07-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Sporządzanie ganaszy - nadzień (kilka rodzajów) | Data realizacji zajęć 07-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Nadziewanie i składanie makaroników | Data realizacji zajęć 07-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć Podsumowanie szkolenia, wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów | Data realizacji zajęć 07-07-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:15 |
Główny cel usługi
PokażCel edukacyjny
Usługa przygotowuje do samodzielnego przygotowania włoskich makaroników. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie przygotować, wypiekać, nadziewać i składać makaroniki wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.
Efekty uczenia się
Uczestnik po szkoleniu:
1) Charakteryzuje nowoczesne zagadnienia cukiernicze - makaroniki
2) Rozróżnia metody dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe
3) Charakteryzuje techniki dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
4) Przygotowywuje bezę włoską
5) Barwi, szprycuje i wypieka makaroniki
6) Sporządza ganasze - nadzienie (kilka rodzajów)
7) Nadziewa i składa makaroniki
8) Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym,
posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, radzi sobie w trudnych sytuacjach w
środowisku cukierniczym.
Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się
test kompetencji
ex-ante
ex-post
Każdy z testów ante i post posiada 6 pytań jednokrotnego wyboru dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu
po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.
Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? | Tak |
---|
Kwalifikacje
Pokaż kwalifikacjeBrak wyników. |
Cena
Pokaż szczegółyKoszt przypadający na 1 uczestnika netto | 1 100,00 zł |
---|---|
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | 1 100,00 zł |
Koszt osobogodziny netto | 137,50 zł |
Koszt osobogodziny brutto | 137,50 zł |
Adres realizacji usługi
Pokaż adresul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie
Centrum Szkoleniowe - Akademia Sweet Decor
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
Zajęcia poprowadzą
Więcej informacji
![]() |
Maciej Rosiński
Słynie z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać |
Kontakt
Pokaż
![]() |
Anna Wojanowska email: anna@sweetdecor.pl tel: (+48) 507 845 601 |
Informacje dodatkowe
Pokaż szczegółyInformacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z materiałami i recepturami i metodyką wykonania
Informacje dodatkowe
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania