Usługa - PODSTAWY CUKIERNICTWA CZĘŚĆ II - SZKOLENIE CUKIERNICZE

Logo AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

4.8/5 z 685 ocen

Tytuł PODSTAWY CUKIERNICTWA CZĘŚĆ II - SZKOLENIE CUKIERNICZE

Numer usługi 2022/10/10/17498/1553114

Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

Miejsce usługi Radzionków

Dostępność Usługa otwarta

Forma świadczenia stacjonarna

Status usługi opublikowana

PLN

1 500,00 zł netto za osobę

1 500,00 zł brutto za osobę

83,33 zł netto za osobogodzinę

83,33 zł brutto za osobogodzinę

Zapisz się
Zapisanych 0 uczestników

Informacje o usłudze

Pokaż szczegóły
Sposób dofinansowania:

wsparcie dla osób indywidualnych

wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników

Grupa docelowa usługi:

Cukiernicy, piekarze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu cukiernictwa.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.

Minimalna liczba uczestników: 6
Maksymalna liczba uczestników: 12
Data zakończenia rekrutacji: 23-06-2023
Liczba godzin usługi: 18
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych

Ramowy program usługi

Pokaż program

Szkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętnści z zakresu cukiernictwa.

Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.

Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante.

Część teoretyczna:

1) Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze

2) Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połaczenia smakowe

3) Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego

Część praktyczna:

1) Przygotowanie: Ekler orzechowy z konfiturą wiśniową

2) Przygotowanie: Ciastko czekoladowo – wiśniowe Dark Forest

3) Przygotowanie: Sernik w kruchym cieście z galaretką mango

4) Przygotowanie: Tarta czekoladowa z figą

5) Przygotowanie: Ciastko parzone Paris Brest z krem kawowym u cytryną

6) Przygotowanie: Tort mleczna czekolada – marakuja

7) Przygotowanie: Deser w szklance Wanilia, truskawka, mięta

8) Przygotowanie: Ciasto drożdżowe z czekoladą konfiturą z owoców leśnych

Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, wypełnienie testu post, zakończenia szkolenia.

Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.

Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia złożonych wypieków cukierniczych i nowoczesnych deserów musowych.
Osiągniecie zakładanych efektów uczenia się pozwoli wypiekać ciasta i tworzyć zaawansowane dekoracje wg najnowszych trendów w cukiernictwie.

Harmonogram usługi

Sprawdź harmonogram
Przedmiot / temat zajęćData realizacji zajęćGodzina rozpoczęciaGodzina zakończeniaLiczba godzin
Przedmiot / temat zajęć
Przywitanie i poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante
Data realizacji zajęć
29-06-2023
Godzina rozpoczęcia
09:00
Godzina zakończenia
09:15
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Ciasta bazowe: Ciasta parzone, ciasta drożdżowe, ciasta ucierane (teoria)
Data realizacji zajęć
29-06-2023
Godzina rozpoczęcia
09:15
Godzina zakończenia
11:00
Liczba godzin
01:45
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Ekler orzechowy z konfiturą wiśniową
Data realizacji zajęć
29-06-2023
Godzina rozpoczęcia
11:00
Godzina zakończenia
12:30
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa obiadowa
Data realizacji zajęć
29-06-2023
Godzina rozpoczęcia
12:30
Godzina zakończenia
13:00
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Ciastko czekoladowo - wiśniowe Dark Forrest
Data realizacji zajęć
29-06-2023
Godzina rozpoczęcia
13:00
Godzina zakończenia
13:30
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Tarta czekoladowa z figą
Data realizacji zajęć
29-06-2023
Godzina rozpoczęcia
13:30
Godzina zakończenia
16:00
Liczba godzin
02:30
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa kawowa
Data realizacji zajęć
29-06-2023
Godzina rozpoczęcia
16:00
Godzina zakończenia
16:15
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Sernik w kruchym cieście z galaretką mango (teoria i praktyka)
Data realizacji zajęć
29-06-2023
Godzina rozpoczęcia
16:15
Godzina zakończenia
18:00
Liczba godzin
01:45
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Tort mleczna czekolada - marakuja
Data realizacji zajęć
30-06-2023
Godzina rozpoczęcia
09:00
Godzina zakończenia
11:30
Liczba godzin
02:30
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Deser w szklance Wanilia, truskawka, mięta
Data realizacji zajęć
30-06-2023
Godzina rozpoczęcia
11:30
Godzina zakończenia
13:00
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa na obiad
Data realizacji zajęć
30-06-2023
Godzina rozpoczęcia
13:00
Godzina zakończenia
13:30
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Ciasto drożdżowe z czekoladą i konfiturą z owoców leśnych
Data realizacji zajęć
30-06-2023
Godzina rozpoczęcia
13:30
Godzina zakończenia
15:45
Liczba godzin
02:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie Ciastko parzone Paris Brest z kremem kawowym i cytryną
Data realizacji zajęć
30-06-2023
Godzina rozpoczęcia
15:45
Godzina zakończenia
16:00
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Wykończenie wypieków (różne techniki) - praktyka
Data realizacji zajęć
30-06-2023
Godzina rozpoczęcia
16:00
Godzina zakończenia
17:45
Liczba godzin
01:45
Przedmiot / temat zajęć
Podsumowanie, wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów oraz zakończenie szkolenia
Data realizacji zajęć
30-06-2023
Godzina rozpoczęcia
17:45
Godzina zakończenia
18:00
Liczba godzin
00:15

Główny cel usługi

Pokaż

Cel edukacyjny

Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia złożonych wypieków cukierniczych i nowoczesnych deserów musowych.
Osiągniecie zakładanych efektów uczenia się pozwoli wypiekać ciasta i tworzyć zaawansowane dekoracje wg najnowszych trendów w cukiernictwie.

Efekty uczenia się

Uczestnik po szkoleniu:

1) Opisuje zaawansowane zagadnienia cukiernicze,

2) Rozróżnia specjalistyczne połączenia aromatów, tekstur oraz skomplikowane połączenia smakowe,

3) Charakteryzuje złożone techniki dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego,

4) Tworzy nowoczesne ciasta - eklery, tarty, serniki, ciasta parzone Paris Brest, torty, ciasta drożdżowe, desery w szkle

5) Wypieka wyroby z dodatkiem musów owocowych, kremów czekoladowych, kunfitur owocowych.
6) Tworzy zaawansowane dekoracje czekoladowe,
7) Wykańcza wypieki nowoczesną formą tzw. mirror glaze, glacage,
8) Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym,
kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, reaguje w trudnych sytuacjach w środowisku
cukierniczym

Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się

Test wiedzy

ex-ante

ex-post

Każdy z testów ante i post posiada 6 pytań opisowych dotyczących zagadnień programowych.

Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu po zakończonym szkoleniu.

W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.

Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? Tak
Brak wyników.
Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 500,00 zł
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 500,00 zł
Koszt osobogodziny netto83,33 zł
Koszt osobogodziny brutto83,33 zł

Adres realizacji usługi

Pokaż adres

ul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie

AKADEMIA SWEET DECOR - CENTRUM SZKOLENIOWE

Udogodnienia w miejscu realizacji usługi

  • Klimatyzacja
  • Wi-fi

Zajęcia poprowadzą

Więcej informacji
Zdjęcie Maciej Rosiński

Maciej Rosiński

Słynie z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od
podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać
Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017. Trener Narodowej
Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro.
Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017
Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w
Poznaniu. Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są
kuchnią z całego świata.
Trener w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej - Ashanti w Łodzi o 2018 roku - zakres -
nowoczesne cukiernictwo (monoporcje, torty nowoczesne, makaroniki), ok 30 szkoleń rocznie (ok
10 osób - każde szkolenie)
Trener w Akademii Sweet Decor od 2019 roku (monoporcje, torty nowoczesne, makaroniki) ok 20
szkoleń rocznie ( ok 10 osób - każde szkolenie)
Wykształcenie - wyższe pedagogiczne

Kontakt

Pokaż
Zdjęcie Anna Wojanowska

Anna Wojanowska

email: anna@sweetdecor.pl

tel: (+48) 507 845 601

Informacje dodatkowe

Pokaż szczegóły

Informacje o materiałach dla uczestników usługi

Skrypt z przepisami i recepturami oraz metodyką wykonania.

Informacje dodatkowe

  • Przerwy (90 min godziny zegarowej - wchodzi w czas szkolenia) zostały ujęte w harmonogramie
  • Usługa jest prowadzona zgodnie z wymogami dla organizatorów spotkań biznesowych, szkoleń, konferencji i kongresów w trakcie epidemii SARS-CoV-2, w oparciu o wytyczne wydane przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii we współpracy z Głównym Inspektorem Sanitarnym https://www.gov.pl/web/rozwójtechnologia/spotkania-biznesowe-konferencje-i-kongresy
  • Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
  • Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych
  • Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
  • W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
    Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
    FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
    tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług

Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania

DSC00552.JPG
DSC00578.JPG
DSC00579.JPG
DSC00314.JPG
DSC00317.JPG
Ciasteczka>