4.8/5 z 685 ocen
Numer usługi 2022/10/10/17498/1553114
Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH
Miejsce usługi Radzionków
Dostępność Usługa otwarta
Forma świadczenia stacjonarna
Status usługi opublikowana
1 500,00 zł netto za osobę
1 500,00 zł brutto za osobę
83,33 zł netto za osobogodzinę
83,33 zł brutto za osobogodzinę
Informacje o usłudze
Pokaż szczegółySposób dofinansowania: |
wsparcie dla osób indywidualnych wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników |
---|---|
Grupa docelowa usługi: |
Cukiernicy, piekarze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu cukiernictwa. |
Minimalna liczba uczestników: | 6 |
Maksymalna liczba uczestników: | 12 |
Data zakończenia rekrutacji: | 23-06-2023 |
Liczba godzin usługi: | 18 |
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: | Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych |
Ramowy program usługi
Pokaż programSzkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętnści z zakresu cukiernictwa.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.
Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante.
Część teoretyczna:
1) Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze
2) Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połaczenia smakowe
3) Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
Część praktyczna:
1) Przygotowanie: Ekler orzechowy z konfiturą wiśniową
2) Przygotowanie: Ciastko czekoladowo – wiśniowe Dark Forest
3) Przygotowanie: Sernik w kruchym cieście z galaretką mango
4) Przygotowanie: Tarta czekoladowa z figą
5) Przygotowanie: Ciastko parzone Paris Brest z krem kawowym u cytryną
6) Przygotowanie: Tort mleczna czekolada – marakuja
7) Przygotowanie: Deser w szklance Wanilia, truskawka, mięta
8) Przygotowanie: Ciasto drożdżowe z czekoladą konfiturą z owoców leśnych
Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, wypełnienie testu post, zakończenia szkolenia.
Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.
Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia złożonych wypieków cukierniczych i nowoczesnych deserów musowych.
Osiągniecie zakładanych efektów uczenia się pozwoli wypiekać ciasta i tworzyć zaawansowane dekoracje wg najnowszych trendów w cukiernictwie.
Harmonogram usługi
Sprawdź harmonogramPrzedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć Przywitanie i poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante | Data realizacji zajęć 29-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Ciasta bazowe: Ciasta parzone, ciasta drożdżowe, ciasta ucierane (teoria) | Data realizacji zajęć 29-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Ekler orzechowy z konfiturą wiśniową | Data realizacji zajęć 29-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa obiadowa | Data realizacji zajęć 29-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Ciastko czekoladowo - wiśniowe Dark Forrest | Data realizacji zajęć 29-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Tarta czekoladowa z figą | Data realizacji zajęć 29-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 29-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 16:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Sernik w kruchym cieście z galaretką mango (teoria i praktyka) | Data realizacji zajęć 29-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:15 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Tort mleczna czekolada - marakuja | Data realizacji zajęć 30-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Deser w szklance Wanilia, truskawka, mięta | Data realizacji zajęć 30-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa na obiad | Data realizacji zajęć 30-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Ciasto drożdżowe z czekoladą i konfiturą z owoców leśnych | Data realizacji zajęć 30-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Ciastko parzone Paris Brest z kremem kawowym i cytryną | Data realizacji zajęć 30-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Wykończenie wypieków (różne techniki) - praktyka | Data realizacji zajęć 30-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć Podsumowanie, wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów oraz zakończenie szkolenia | Data realizacji zajęć 30-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 00:15 |
Główny cel usługi
PokażCel edukacyjny
Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia złożonych wypieków cukierniczych i nowoczesnych deserów musowych.
Osiągniecie zakładanych efektów uczenia się pozwoli wypiekać ciasta i tworzyć zaawansowane dekoracje wg najnowszych trendów w cukiernictwie.
Efekty uczenia się
Uczestnik po szkoleniu:
1) Opisuje zaawansowane zagadnienia cukiernicze,
2) Rozróżnia specjalistyczne połączenia aromatów, tekstur oraz skomplikowane połączenia smakowe,
3) Charakteryzuje złożone techniki dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego,
4) Tworzy nowoczesne ciasta - eklery, tarty, serniki, ciasta parzone Paris Brest, torty, ciasta drożdżowe, desery w szkle
5) Wypieka wyroby z dodatkiem musów owocowych, kremów czekoladowych, kunfitur owocowych.
6) Tworzy zaawansowane dekoracje czekoladowe,
7) Wykańcza wypieki nowoczesną formą tzw. mirror glaze, glacage,
8) Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym,
kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, reaguje w trudnych sytuacjach w środowisku
cukierniczym
Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się
Test wiedzy
ex-ante
ex-post
Każdy z testów ante i post posiada 6 pytań opisowych dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.
Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? | Tak |
---|
Kwalifikacje
Pokaż kwalifikacjeBrak wyników. |
Cena
Pokaż szczegółyKoszt przypadający na 1 uczestnika netto | 1 500,00 zł |
---|---|
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | 1 500,00 zł |
Koszt osobogodziny netto | 83,33 zł |
Koszt osobogodziny brutto | 83,33 zł |
Adres realizacji usługi
Pokaż adresul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie
AKADEMIA SWEET DECOR - CENTRUM SZKOLENIOWE
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
Zajęcia poprowadzą
Więcej informacji
![]() |
Maciej Rosiński
Słynie z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od |
Kontakt
Pokaż
![]() |
Anna Wojanowska email: anna@sweetdecor.pl tel: (+48) 507 845 601 |
Informacje dodatkowe
Pokaż szczegółyInformacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z przepisami i recepturami oraz metodyką wykonania.
Informacje dodatkowe
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania