4.8/5 z 685 ocen
Numer usługi 2022/10/10/17498/1553107
Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH
Miejsce usługi Radzionków
Dostępność Usługa otwarta
Forma świadczenia stacjonarna
Status usługi opublikowana
1 400,00 zł netto za osobę
1 400,00 zł brutto za osobę
77,78 zł netto za osobogodzinę
77,78 zł brutto za osobogodzinę
Informacje o usłudze
Pokaż szczegółySposób dofinansowania: |
wsparcie dla osób indywidualnych wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników |
---|---|
Grupa docelowa usługi: |
Szkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy, osoób, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu cukiernictwa. |
Minimalna liczba uczestników: | 6 |
Maksymalna liczba uczestników: | 12 |
Data zakończenia rekrutacji: | 22-06-2023 |
Liczba godzin usługi: | 18 |
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: | Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych |
Ramowy program usługi
Pokaż programSzkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu cukiernictwa.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.
Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante.
Część teoretyczna:
1) Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze
2) Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe
3) Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
Część praktyczna:
1) Przygotowanie: Ptyś karmelowy z kruszonką
2) Przygotowanie: Drożdżówka z kremem o smaku owoców leśnych i wanilii
3) Przygotowanie: Ciasto cytrynowe zapiekane z galaretką malinową z nutą tymianku
4) Przygotowanie: Tort o smaku palonej białej czekolady z galaretką o smaku mango i marakuji w polewie mirror glaze
5) Przygotowanie: Tarta cytrynowa z opalaną bezą włoską
6) Przygotowanie: Ciastko rumowo- orzechowe (cięte)
7) Przygotowanie: Szarlotka w kruchym cieście
Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, wypełnienie testu post, zakończenie szkolenia.
Szkolenie odbywa sie trybie godzin zegarowych.
Szkolenie ma na celu przygotowanie do samodzielnego tworzenia ciast bazowych i deserów na podstawie ciast bazowych.
Osiągniecie zakładanych efektów uczenia się pozwoli wypiekać ciasta i tworzyć proste elementy dekoracji wg najnowszych trendów w cukiernictwie.
Harmonogram usługi
Sprawdź harmonogramPrzedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć Przywitanie i poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante. | Data realizacji zajęć 27-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze. | Data realizacji zajęć 27-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 27-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie baz do Ptyś karmelowy z kruszonką | Data realizacji zajęć 27-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie baz do Drożdżówka z kremem o smaku owoców leśnych i wanilii | Data realizacji zajęć 27-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa na obiad | Data realizacji zajęć 27-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie baz do wypieków Ciasto cytrynowe zapiekane z galaretką malinową z nutą tymianku | Data realizacji zajęć 27-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie baz do wypieków Tort o smaku palonej białej czekolady z galaretką o smaku mango i marakuji w polewie mirror glaze | Data realizacji zajęć 27-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego | Data realizacji zajęć 27-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze. | Data realizacji zajęć 28-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Tarta cytrynowa z opalaną bezą włoską | Data realizacji zajęć 28-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie Ciastko rumowo-orzechowe (cięte) | Data realizacji zajęć 28-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:15 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa na obiad | Data realizacji zajęć 28-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połaczenia smakowe | Data realizacji zajęć 28-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Wykonanie Szarlotki w kruchym cieście | Data realizacji zajęć 28-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Wykończenie, dekorowanie wypieków ( różne techniki) - teoretyczny blok | Data realizacji zajęć 28-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 28-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Wykończenie wypieków (różne techniki) - praktyka | Data realizacji zajęć 28-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Podsumowanie szkolenia, wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów | Data realizacji zajęć 28-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 00:15 |
Główny cel usługi
PokażCel edukacyjny
Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia ciast bazowych i deserów na podstawie ciast bazowych.
Osiągniecie zakładanych efektów uczenia się pozwoli wypiekać ciasta i tworzyć proste elementy dekoracji wg najnowszych trendów w cukiernictwie.
Efekty uczenia się
Uczestnik po szkoleniu:
1) Opisuje podstawowe zagadnienia cukiernicze,
2) Charakteryzuje metody dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz proste połączenia smakowe,
3) Rozróżnia podstawowe techniki dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego,
4) Wykonuje: torty czekoladowo-owocowe, tarty, drożdżdowki z kremami, ptysie, ciasta kruche i półkruche,
5) Wykonuje bazowe kremy i galaretki oraz polewy w produkcji ciast,
6) Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej, przekazuje swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym,
posiada kompetencje społeczne niezbędne do wykonywania pracy w zespole, odpowiednio reaguje w trudnych sytuacjach
w środowisku cukierniczym
Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się
Test wiedzy
ex-ante
ex-post
Każdy z testów ante i post posiada 6 pytań jednokrotnego wyboru dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu
po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.
Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? | Tak |
---|
Kwalifikacje
Pokaż kwalifikacjeBrak wyników. |
Cena
Pokaż szczegółyKoszt przypadający na 1 uczestnika netto | 1 400,00 zł |
---|---|
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | 1 400,00 zł |
Koszt osobogodziny netto | 77,78 zł |
Koszt osobogodziny brutto | 77,78 zł |
Adres realizacji usługi
Pokaż adresul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie
AKADEMIA SWEET DECOR - CENTRUM SZKOLENIOWE
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
Zajęcia poprowadzą
Więcej informacji
![]() |
Maciej Rosiński
Słynie z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od |
Kontakt
Pokaż
![]() |
Anna Wojanowska email: anna@sweetdecor.pl tel: (+48) 507 845 601 |
Informacje dodatkowe
Pokaż szczegółyInformacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z przepisami i recepturami oraz metodyką wykonania.
Informacje dodatkowe
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania