Usługa - BEZA IDEALNA - SZKOLENIE CUKIERNICZE

Logo AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

4.8/5 z 685 ocen

Tytuł BEZA IDEALNA - SZKOLENIE CUKIERNICZE

Numer usługi 2022/10/10/17498/1553100

Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

Miejsce usługi Radzionków

Dostępność Usługa otwarta

Forma świadczenia stacjonarna

Status usługi opublikowana

PLN

1 700,00 zł netto za osobę

1 700,00 zł brutto za osobę

100,00 zł netto za osobogodzinę

100,00 zł brutto za osobogodzinę

Zapisz się
Zapisany 1 uczestnik

Informacje o usłudze

Pokaż szczegóły
Sposób dofinansowania:

wsparcie dla osób indywidualnych

wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników

Grupa docelowa usługi:

Cukiernicy, piekarze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności oraz kwalifikacje z zakresu wykonywania nowoczesnych deserów.

Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa

Minimalna liczba uczestników: 6
Maksymalna liczba uczestników: 14
Data zakończenia rekrutacji: 19-06-2023
Liczba godzin usługi: 17
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych

Ramowy program usługi

Pokaż program

Szkolenie skierowane jest do cukiernichó, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności oraz kwalifikacje z zakresu wykonywania nowoczesnych deserów. Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa

Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante.

Część teoretyczna:

1.Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze 

2.Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego 

3.Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze 

4.Wykończenie wypieków (różne techniki) - teoretyczny blok

Część praktyczna:

1.Przygotowanie baz do wypieku: Tort biała czekolada/ malina

2.Przygotowanie baz do wypieku: Mini Pavlova/ pistacja/ cytryna

3.Przygotowanie baz do wypieku: Rolada bezowa/ jeżyna

4.Przygotowanie baz do wypieku: Pavlova mango/ marakuja

5.Przygotowanie baz do wypieku: Dacquoise/ figa/ orzech

6.Przygotowanie baz do wypieku: Tarta makaronikowa z karmelem, Tarta włoska/ limonka

7.Wykończenie wypieków (różne techniki) - praktyka

Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, wypełnienie testu post, zakończenie szkolenia

Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.

Celem szkolenia jest przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia nowoczesnych wypieków na bazie bezy. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz tworzyć dekoracje wykorzystując wiedzę wg najnowszych standardów w cukiernictwie.

Harmonogram usługi

Sprawdź harmonogram
Przedmiot / temat zajęćData realizacji zajęćGodzina rozpoczęciaGodzina zakończeniaLiczba godzin
Przedmiot / temat zajęć
Przywitanie, poznanie uczestników
Data realizacji zajęć
22-06-2023
Godzina rozpoczęcia
09:00
Godzina zakończenia
09:15
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze
Data realizacji zajęć
22-06-2023
Godzina rozpoczęcia
09:15
Godzina zakończenia
10:15
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie baz do wypieku Tort biała czekolada/ malina
Data realizacji zajęć
22-06-2023
Godzina rozpoczęcia
10:15
Godzina zakończenia
11:30
Liczba godzin
01:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie baz do wypieku Mini Pavlova/ pistacja/ cytryna
Data realizacji zajęć
22-06-2023
Godzina rozpoczęcia
11:30
Godzina zakończenia
13:00
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa na obiad
Data realizacji zajęć
22-06-2023
Godzina rozpoczęcia
13:00
Godzina zakończenia
13:30
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie baz do wypieku Rolada bezowa/ jeżyna
Data realizacji zajęć
22-06-2023
Godzina rozpoczęcia
13:30
Godzina zakończenia
14:45
Liczba godzin
01:15
Przedmiot / temat zajęć
przerwa kawowa
Data realizacji zajęć
22-06-2023
Godzina rozpoczęcia
14:45
Godzina zakończenia
15:00
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie baz do wypieku Pavlova mango/ marakuja
Data realizacji zajęć
22-06-2023
Godzina rozpoczęcia
15:00
Godzina zakończenia
16:30
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
Data realizacji zajęć
22-06-2023
Godzina rozpoczęcia
16:30
Godzina zakończenia
18:00
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze.
Data realizacji zajęć
23-06-2023
Godzina rozpoczęcia
09:00
Godzina zakończenia
10:15
Liczba godzin
01:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie baz do wypieku Dacquoise/ figa/ orzech
Data realizacji zajęć
23-06-2023
Godzina rozpoczęcia
10:15
Godzina zakończenia
11:30
Liczba godzin
01:15
Przedmiot / temat zajęć
przerwa kawowa
Data realizacji zajęć
23-06-2023
Godzina rozpoczęcia
11:30
Godzina zakończenia
11:45
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie baz do wypieku - Tarta makaronikowa z karmelem, Tarta włoska/ limonka
Data realizacji zajęć
23-06-2023
Godzina rozpoczęcia
11:45
Godzina zakończenia
13:00
Liczba godzin
01:15
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa na obiad
Data realizacji zajęć
23-06-2023
Godzina rozpoczęcia
13:00
Godzina zakończenia
13:30
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Wykończenie wypieków (różne techniki) - blok teoretyczny
Data realizacji zajęć
23-06-2023
Godzina rozpoczęcia
13:30
Godzina zakończenia
14:00
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Wykończenie wypieków (różne techniki) - praktyka
Data realizacji zajęć
23-06-2023
Godzina rozpoczęcia
14:00
Godzina zakończenia
16:30
Liczba godzin
02:30
Przedmiot / temat zajęć
Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów
Data realizacji zajęć
23-06-2023
Godzina rozpoczęcia
16:30
Godzina zakończenia
17:00
Liczba godzin
00:30

Główny cel usługi

Pokaż

Cel edukacyjny

Szkolenie ma na celu przygotowanie uczestnika do samodzielnego
tworzenia nowoczesnych wypieków na bazie bezy. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz tworzyć dekoracje wykorzystując wiedzę wg najnowszych standardów w cukiernictwie.

Efekty uczenia się

Uczestnik po szkoleniu:

1) Charakteryzuje nowoczesne zagadnienia cukiernicze,

2) Opisuje techniki dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego

3) Tworzy nowoczesne wyroby cukiernicze na bazie bezy: tarty, torty, rolady i inne

4) Łączy smaki i tekstury wg poznanych metod

5) Dobiera w odopowiedni sposób aromaty

6) Wykonuje dekoracje wykorzystując wiedzę z zakresu kontrastu kolorystycznego

7) stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym, posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, radzi sobie w trudnych sytuacjach w środowisku cukierniczym.

Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się

Test kompetencji

test ex- ante

test ex-post

Każdy z testów ante i post posiada 6 pytań jednokrotnego wyboru dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu
po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.

Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? Tak
Brak wyników.
Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 700,00 zł
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 700,00 zł
Koszt osobogodziny netto100,00 zł
Koszt osobogodziny brutto100,00 zł

Adres realizacji usługi

Pokaż adres

ul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie

AKADEMIA SWEET DECOR - CENTRUM SZKOLENIOWE

Udogodnienia w miejscu realizacji usługi

  • Klimatyzacja
  • Wi-fi

Zajęcia poprowadzą

Więcej informacji
Zdjęcie Maciej Rosiński

Maciej Rosiński

Słynie z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać
Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017. Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro. Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017
Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu. Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata.
Trener w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej - Ashanti w Łodzi o 2018 roku - zakres - nowoczesne cukiernictwo (monoporcje, torty nowoczesne, makaroniki), ok 30 szkoleń rocznie (ok 10 osób - każde szkolenie)
Trener w Akademii Sweet Decor od 2019 roku (monoporcje, torty nowoczesne, makaroniki) ok 20 szkoleń rocznie ( ok 10 osób - każde szkolenie)

Kontakt

Pokaż
Zdjęcie Anna Wojanowska

Anna Wojanowska

email: anna@sweetdecor.pl

tel: (+48) 507 845 601

Informacje dodatkowe

Pokaż szczegóły

Informacje o materiałach dla uczestników usługi

Skrypt z przepisami i recepturami oraz metodyką wykonania

Informacje dodatkowe

  • Przerwy (90 min godziny zegarowej - wchodzi w czas szkolenia) zostały ujęte w harmonogramie
  • Usługa jest prowadzona zgodnie z wymogami dla organizatorów spotkań biznesowych, szkoleń, konferencji i kongresów w trakcie epidemii SARS-CoV-2, w oparciu o wytyczne wydane przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii we współpracy z Głównym Inspektorem Sanitarnym https://www.gov.pl/web/rozwójtechnologia/spotkania-biznesowe-konferencje-i-kongresy
  • Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
  • Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych
  • Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
  • W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
    Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
    FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
    tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług

Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania

DSC00998.JPG
DSC01008.JPG
DSC01012.JPG
DSC01021.JPG
DSC01024.JPG
DSC01028.JPG
DSC01036.JPG
DSC01040.JPG
Ciasteczka>