4.8/5 z 685 ocen
Numer usługi 2022/10/10/17498/1553100
Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH
Miejsce usługi Radzionków
Dostępność Usługa otwarta
Forma świadczenia stacjonarna
Status usługi opublikowana
1 700,00 zł netto za osobę
1 700,00 zł brutto za osobę
100,00 zł netto za osobogodzinę
100,00 zł brutto za osobogodzinę
Informacje o usłudze
Pokaż szczegółySposób dofinansowania: |
wsparcie dla osób indywidualnych wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników |
---|---|
Grupa docelowa usługi: |
Cukiernicy, piekarze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności oraz kwalifikacje z zakresu wykonywania nowoczesnych deserów. Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa |
Minimalna liczba uczestników: | 6 |
Maksymalna liczba uczestników: | 14 |
Data zakończenia rekrutacji: | 19-06-2023 |
Liczba godzin usługi: | 17 |
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: | Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych |
Ramowy program usługi
Pokaż programSzkolenie skierowane jest do cukiernichó, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności oraz kwalifikacje z zakresu wykonywania nowoczesnych deserów. Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa
Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante.
Część teoretyczna:
1.Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze
2.Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
3.Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze
4.Wykończenie wypieków (różne techniki) - teoretyczny blok
Część praktyczna:
1.Przygotowanie baz do wypieku: Tort biała czekolada/ malina
2.Przygotowanie baz do wypieku: Mini Pavlova/ pistacja/ cytryna
3.Przygotowanie baz do wypieku: Rolada bezowa/ jeżyna
4.Przygotowanie baz do wypieku: Pavlova mango/ marakuja
5.Przygotowanie baz do wypieku: Dacquoise/ figa/ orzech
6.Przygotowanie baz do wypieku: Tarta makaronikowa z karmelem, Tarta włoska/ limonka
7.Wykończenie wypieków (różne techniki) - praktyka
Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, wypełnienie testu post, zakończenie szkolenia
Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.
Celem szkolenia jest przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia nowoczesnych wypieków na bazie bezy. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz tworzyć dekoracje wykorzystując wiedzę wg najnowszych standardów w cukiernictwie.
Harmonogram usługi
Sprawdź harmonogramPrzedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć Przywitanie, poznanie uczestników | Data realizacji zajęć 22-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze | Data realizacji zajęć 22-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie baz do wypieku Tort biała czekolada/ malina | Data realizacji zajęć 22-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie baz do wypieku Mini Pavlova/ pistacja/ cytryna | Data realizacji zajęć 22-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa na obiad | Data realizacji zajęć 22-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie baz do wypieku Rolada bezowa/ jeżyna | Data realizacji zajęć 22-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 22-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie baz do wypieku Pavlova mango/ marakuja | Data realizacji zajęć 22-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego | Data realizacji zajęć 22-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze. | Data realizacji zajęć 23-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie baz do wypieku Dacquoise/ figa/ orzech | Data realizacji zajęć 23-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 23-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie baz do wypieku - Tarta makaronikowa z karmelem, Tarta włoska/ limonka | Data realizacji zajęć 23-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa na obiad | Data realizacji zajęć 23-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Wykończenie wypieków (różne techniki) - blok teoretyczny | Data realizacji zajęć 23-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Wykończenie wypieków (różne techniki) - praktyka | Data realizacji zajęć 23-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów | Data realizacji zajęć 23-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:30 |
Główny cel usługi
PokażCel edukacyjny
Szkolenie ma na celu przygotowanie uczestnika do samodzielnego
tworzenia nowoczesnych wypieków na bazie bezy. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz tworzyć dekoracje wykorzystując wiedzę wg najnowszych standardów w cukiernictwie.
Efekty uczenia się
Uczestnik po szkoleniu:
1) Charakteryzuje nowoczesne zagadnienia cukiernicze,
2) Opisuje techniki dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
3) Tworzy nowoczesne wyroby cukiernicze na bazie bezy: tarty, torty, rolady i inne
4) Łączy smaki i tekstury wg poznanych metod
5) Dobiera w odopowiedni sposób aromaty
6) Wykonuje dekoracje wykorzystując wiedzę z zakresu kontrastu kolorystycznego
7) stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym, posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, radzi sobie w trudnych sytuacjach w środowisku cukierniczym.
Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się
Test kompetencji
test ex- ante
test ex-post
Każdy z testów ante i post posiada 6 pytań jednokrotnego wyboru dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu
po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.
Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? | Tak |
---|
Kwalifikacje
Pokaż kwalifikacjeBrak wyników. |
Cena
Pokaż szczegółyKoszt przypadający na 1 uczestnika netto | 1 700,00 zł |
---|---|
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | 1 700,00 zł |
Koszt osobogodziny netto | 100,00 zł |
Koszt osobogodziny brutto | 100,00 zł |
Adres realizacji usługi
Pokaż adresul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie
AKADEMIA SWEET DECOR - CENTRUM SZKOLENIOWE
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
Zajęcia poprowadzą
Więcej informacji
![]() |
Maciej Rosiński
Słynie z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać |
Kontakt
Pokaż
![]() |
Anna Wojanowska email: anna@sweetdecor.pl tel: (+48) 507 845 601 |
Informacje dodatkowe
Pokaż szczegółyInformacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z przepisami i recepturami oraz metodyką wykonania
Informacje dodatkowe
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania