4.8/5 z 685 ocen
Numer usługi 2022/10/10/17498/1552873
Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH
Miejsce usługi Radzionków
Dostępność Usługa otwarta
Forma świadczenia stacjonarna
Status usługi opublikowana
1 700,00 zł netto za osobę
1 700,00 zł brutto za osobę
100,00 zł netto za osobogodzinę
100,00 zł brutto za osobogodzinę
Informacje o usłudze
Pokaż szczegółySposób dofinansowania: |
wsparcie dla osób indywidualnych wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników |
---|---|
Grupa docelowa usługi: |
Szkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy oraz osób, które chcą rozszerzyć swoje umiejętności z zakresu wykonywania nowoczesnych deserów monoporcji. Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa. |
Minimalna liczba uczestników: | 8 |
Maksymalna liczba uczestników: | 14 |
Data zakończenia rekrutacji: | 15-06-2023 |
Liczba godzin usługi: | 17 |
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: | Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych |
Ramowy program usługi
Pokaż programSzkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy oraz osób, które chcą rozszerzyć swoje umiejętności z zakresu wykonywania nowoczesnych deserów - monoporcji. Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.
Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante.
Część teoretyczna:
1) Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze - monoporcje
2) Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe
3) Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
Część praktyczna:
1) Przygotowanie podstaw monoporcji: Mango / cytryna / biała czekolada, Ciemna czekolada / pomarańcza / ziarna kakaowca
2) Przygotowanie podstaw monoporcji: Ser / figa / marakuja, Chałwa / wiśnia / biała czekolada
3) Przygotowanie podstaw monoporcji: Czekolada 70% / piernik/ śliwka, Wanilia / truskawka / mięta
4) Przygotowanie podstaw monoporcji Jogurt/ ananas/ pieprz
5) Wykonanie dekoracji na monoporcjach
Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, wypełnienie testu post, zakończenie szkolenia
Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.
Celem szkolenia jest przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia nowoczesnych deserów - monoporcji. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz tworzyć dekoracje wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.
Harmonogram usługi
Sprawdź harmonogramPrzedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć Przywitanie i poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante | Data realizacji zajęć 20-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze. | Data realizacji zajęć 20-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Opracowanie metod dobierania aromatów i zachowania takstur | Data realizacji zajęć 20-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 20-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie podstaw monoporcji - baz | Data realizacji zajęć 20-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 11:15 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie monoporcji mango/ cytryna/ kokos | Data realizacji zajęć 20-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa obiadowa | Data realizacji zajęć 20-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie monoporcji mleczna czekolada / banan | Data realizacji zajęć 20-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie monoporcji chałwa / wiśnia | Data realizacji zajęć 20-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie monoporcji pistacja / malina | Data realizacji zajęć 21-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie monoporcji kawa/ orzech | Data realizacji zajęć 21-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa obiadowa | Data realizacji zajęć 21-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie monoporcji Wanilia/ czerwone owoce | Data realizacji zajęć 21-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przygotowanie mono Sernik z mango/ limonka/ mięta | Data realizacji zajęć 21-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Przerwa kawowa | Data realizacji zajęć 21-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego | Data realizacji zajęć 21-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć Dekorowanie monoporcji - różne techniki | Data realizacji zajęć 21-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć Podsumowanie szkolenia, wypełnienie testu post oraz wręczenie certyfikatów | Data realizacji zajęć 21-06-2023 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:15 |
Główny cel usługi
PokażCel edukacyjny
Celem szkolenia jest przygotowanie uczestnika do samodzielnego
tworzenia nowoczesnych deserów - monoporcji. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz tworzyć dekoracje wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.
Efekty uczenia się
Uczestnik po szkoleniu:
1) Charakteryzuje nowoczesne zagadnienia cukiernicze
2) Rozróżnia metody dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe
3) Charakteryzuje techniki dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
4) Tworzy nowe wyroby cukiernicze- monoporcje
5) Łączy smaki i tekstury wg poznanych metod
6) Dobiera w odpowiedni sposób aromaty
7) Wykonuje dekoracje na monoporcjach z zachowaniem kontrastu kolorystycznego
8) stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym, posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, radzi sobie w trudnych sytuacjach w środowisku cukierniczym.
Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się
Test wiedzy
ex-ante
ex-post
Każdy z testów ante i post posiada 6 pytań jednokrotnego wyboru dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu
po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.
Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? | Tak |
---|
Kwalifikacje
Pokaż kwalifikacjeBrak wyników. |
Cena
Pokaż szczegółyKoszt przypadający na 1 uczestnika netto | 1 700,00 zł |
---|---|
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | 1 700,00 zł |
Koszt osobogodziny netto | 100,00 zł |
Koszt osobogodziny brutto | 100,00 zł |
Adres realizacji usługi
Pokaż adresul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie
AKADEMIA SWEET DECOR - CENTRUM SZKOLENIOWE
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
Zajęcia poprowadzą
Więcej informacji
![]() |
Maciej Rosiński
Słynie z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od |
Kontakt
Pokaż
![]() |
Anna Wojanowska email: anna@sweetdecor.pl tel: (+48) 507 845 601 |
Informacje dodatkowe
Pokaż szczegółyInformacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z przepisami i recepturami oraz metodyką wykonania
Informacje dodatkowe
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania