Usługa - MONOPORCJE - SZKOLENIE CUKIERNICZE

Logo AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

4.8/5 z 685 ocen

Tytuł MONOPORCJE - SZKOLENIE CUKIERNICZE

Numer usługi 2022/10/10/17498/1552873

Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

Miejsce usługi Radzionków

Dostępność Usługa otwarta

Forma świadczenia stacjonarna

Status usługi opublikowana

PLN

1 700,00 zł netto za osobę

1 700,00 zł brutto za osobę

100,00 zł netto za osobogodzinę

100,00 zł brutto za osobogodzinę

Zapisz się
Zapisanych 5 uczestników

Informacje o usłudze

Pokaż szczegóły
Sposób dofinansowania:

wsparcie dla osób indywidualnych

wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników

Grupa docelowa usługi:

Szkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy oraz osób, które chcą rozszerzyć swoje umiejętności z zakresu wykonywania nowoczesnych deserów monoporcji.

Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.

Minimalna liczba uczestników: 8
Maksymalna liczba uczestników: 14
Data zakończenia rekrutacji: 15-06-2023
Liczba godzin usługi: 17
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych

Ramowy program usługi

Pokaż program

Szkolenie skierowane  jest do cukierników, piekarzy oraz osób, które chcą rozszerzyć swoje umiejętności z zakresu wykonywania nowoczesnych deserów - monoporcji. Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.

Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante.

Część teoretyczna:

1) Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok -  nowoczesne zagadnienia cukiernicze - monoporcje

2) Opracowanie metod dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe

3) Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego

Część praktyczna:

1) Przygotowanie podstaw monoporcji: Mango / cytryna / biała czekolada, Ciemna czekolada / pomarańcza / ziarna kakaowca

2) Przygotowanie podstaw monoporcji: Ser / figa / marakuja, Chałwa / wiśnia / biała czekolada

3) Przygotowanie podstaw monoporcji: Czekolada 70% / piernik/ śliwka, Wanilia / truskawka / mięta

4) Przygotowanie podstaw monoporcji Jogurt/ ananas/ pieprz

5) Wykonanie dekoracji na monoporcjach

Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, wypełnienie testu post, zakończenie szkolenia

Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.

Celem szkolenia jest przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia nowoczesnych deserów - monoporcji. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia  się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz tworzyć dekoracje wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.

Harmonogram usługi

Sprawdź harmonogram
Przedmiot / temat zajęćData realizacji zajęćGodzina rozpoczęciaGodzina zakończeniaLiczba godzin
Przedmiot / temat zajęć
Przywitanie i poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante
Data realizacji zajęć
20-06-2023
Godzina rozpoczęcia
09:00
Godzina zakończenia
09:15
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - nowoczesne zagadnienia cukiernicze.
Data realizacji zajęć
20-06-2023
Godzina rozpoczęcia
09:15
Godzina zakończenia
10:15
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Opracowanie metod dobierania aromatów i zachowania takstur
Data realizacji zajęć
20-06-2023
Godzina rozpoczęcia
10:15
Godzina zakończenia
11:00
Liczba godzin
00:45
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa kawowa
Data realizacji zajęć
20-06-2023
Godzina rozpoczęcia
11:00
Godzina zakończenia
11:15
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie podstaw monoporcji - baz
Data realizacji zajęć
20-06-2023
Godzina rozpoczęcia
11:15
Godzina zakończenia
12:30
Liczba godzin
01:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie monoporcji mango/ cytryna/ kokos
Data realizacji zajęć
20-06-2023
Godzina rozpoczęcia
12:30
Godzina zakończenia
13:30
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa obiadowa
Data realizacji zajęć
20-06-2023
Godzina rozpoczęcia
13:30
Godzina zakończenia
14:00
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie monoporcji mleczna czekolada / banan
Data realizacji zajęć
20-06-2023
Godzina rozpoczęcia
14:00
Godzina zakończenia
16:00
Liczba godzin
02:00
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie monoporcji chałwa / wiśnia
Data realizacji zajęć
20-06-2023
Godzina rozpoczęcia
16:00
Godzina zakończenia
18:00
Liczba godzin
02:00
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie monoporcji pistacja / malina
Data realizacji zajęć
21-06-2023
Godzina rozpoczęcia
09:00
Godzina zakończenia
10:30
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie monoporcji kawa/ orzech
Data realizacji zajęć
21-06-2023
Godzina rozpoczęcia
10:30
Godzina zakończenia
12:30
Liczba godzin
02:00
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa obiadowa
Data realizacji zajęć
21-06-2023
Godzina rozpoczęcia
12:30
Godzina zakończenia
13:00
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie monoporcji Wanilia/ czerwone owoce
Data realizacji zajęć
21-06-2023
Godzina rozpoczęcia
13:00
Godzina zakończenia
14:30
Liczba godzin
01:30
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie mono Sernik z mango/ limonka/ mięta
Data realizacji zajęć
21-06-2023
Godzina rozpoczęcia
14:30
Godzina zakończenia
15:00
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa kawowa
Data realizacji zajęć
21-06-2023
Godzina rozpoczęcia
15:00
Godzina zakończenia
15:15
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie technik dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego
Data realizacji zajęć
21-06-2023
Godzina rozpoczęcia
15:15
Godzina zakończenia
15:45
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Dekorowanie monoporcji - różne techniki
Data realizacji zajęć
21-06-2023
Godzina rozpoczęcia
15:45
Godzina zakończenia
16:45
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Podsumowanie szkolenia, wypełnienie testu post oraz wręczenie certyfikatów
Data realizacji zajęć
21-06-2023
Godzina rozpoczęcia
16:45
Godzina zakończenia
17:00
Liczba godzin
00:15

Główny cel usługi

Pokaż

Cel edukacyjny

Celem szkolenia jest przygotowanie uczestnika do samodzielnego
tworzenia nowoczesnych deserów - monoporcji. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli uczestnikowi umiejętnie łączyć smaki i tekstury, dobierać aromaty wg poznanych metod oraz tworzyć dekoracje wykorzystując wiedzę z zakresu zachowania kontrastu kolorystycznego.

Efekty uczenia się

Uczestnik po szkoleniu:

1) Charakteryzuje nowoczesne zagadnienia cukiernicze

2) Rozróżnia metody dobierania aromatów, zachowania tekstur oraz różne połączenia smakowe

3) Charakteryzuje techniki dekoracji oraz zachowania kontrastu kolorystycznego

4) Tworzy nowe wyroby cukiernicze- monoporcje

5) Łączy smaki i tekstury wg poznanych metod

6) Dobiera w odpowiedni sposób aromaty

7) Wykonuje dekoracje na monoporcjach z zachowaniem kontrastu kolorystycznego

8) stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym, posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, radzi sobie w trudnych sytuacjach w środowisku cukierniczym.

Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się

Test wiedzy

ex-ante

ex-post

Każdy z testów ante i post posiada 6 pytań jednokrotnego wyboru dotyczących zagadnień programowych.
Każdy uczestnik ma 10 minut na wypełnienie testu ante przed rozpoczęciem szkolenia oraz 10 minut na wypełnienie testu
po zakończonym szkoleniu.
W trakcie szkolenia trener na bieżąco sprawdza umiejętności praktyczne uczestnika.

Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? Tak
Brak wyników.
Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 700,00 zł
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 700,00 zł
Koszt osobogodziny netto100,00 zł
Koszt osobogodziny brutto100,00 zł

Adres realizacji usługi

Pokaż adres

ul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie

AKADEMIA SWEET DECOR - CENTRUM SZKOLENIOWE

Udogodnienia w miejscu realizacji usługi

  • Klimatyzacja
  • Wi-fi

Zajęcia poprowadzą

Więcej informacji
Zdjęcie Maciej Rosiński

Maciej Rosiński

Słynie z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od
podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać
Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017. Trener Narodowej
Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro.
Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017
Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w
Poznaniu. Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są
kuchnią z całego świata.
Trener w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej - Ashanti w Łodzi o 2018 roku - zakres -
nowoczesne cukiernictwo (monoporcje, torty nowoczesne, makaroniki), ok 30 szkoleń rocznie (ok
10 osób - każde szkolenie)
Trener w Akademii Sweet Decor od 2019 roku (monoporcje, torty nowoczesne, makaroniki) ok 20
szkoleń rocznie ( ok 10 osób - każde szkolenie)
Wykształcenie - wyższe pedagogiczne

Kontakt

Pokaż
Zdjęcie Anna Wojanowska

Anna Wojanowska

email: anna@sweetdecor.pl

tel: (+48) 507 845 601

Informacje dodatkowe

Pokaż szczegóły

Informacje o materiałach dla uczestników usługi

Skrypt z przepisami i recepturami oraz metodyką wykonania

Informacje dodatkowe

  • Przerwy (90 min godziny zegarowej -wchodzi w czas szkolenia) zostały ujęte w harmonogramie
  • Usługa jest prowadzona zgodnie z wymogami dla organizatorów spotkań biznesowych, szkoleń, konferencji i kongresów w trakcie epidemii SARS-CoV-2, w oparciu o wytyczne wydane przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii we współpracy z Głównym Inspektorem Sanitarnym https://www.gov.pl/web/rozwójtechnologia/spotkania-biznesowe-konferencje-i-kongresy
  • Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
  • Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych
  • Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
  • W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
    Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
    FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
    tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług

Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania

Mono1-na stronę.jpg
DSC09442.JPG
DSC09446.JPG
DSC09448.JPG
DSC09452.JPG
Ciasteczka>