Podstawy dietoterapii i profilaktyki żywieniowej osób starszych www.kursyzdalne.com
Podstawy dietoterapii i profilaktyki żywieniowej osób starszych www.kursyzdalne.com
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaStyl życia / Dietetyka
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie dostarcza kompleksowej wiedzy w zakresie żywienia i diety osób starszych.
Link do kursu: https://www.kursyzdalne.com/produkt/dietoterapia-i-zywienie-osob-starszych-kurs-online/
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji26-08-2024
- Forma prowadzenia usługizdalna
- Liczba godzin usługi25
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Cel szkolenia: Przedstawienie głównych założeń żywienia osób starszych. W szkoleniu zawarto zagadnienia zapotrzebowania kalorycznego u chorych w podeszłym wieku. Szkolenia opisuje również znaczenie wody, błonnika, kwasu foliowego w żywieniu osób starszych.Efekty uczenia się
Dokumentacja: Po pozytywnie zrealizowanym szkoleniu wystawiane są dokumenty (zgodnie z zamówieniem) wydane przez firmę szkoleniową oraz Placówkę Kształcenia Ustawicznego PSYCHODIA (Numer RSPO: 270751).
Na dokumentacji nie ma zapisu o trybie i formie kształcenia.
Sposób weryfikacji efektów uczenia się
Jak wygląda egzamin? Co się dzieje w przypadku braku zaliczenia egzaminu?
Egzamin to odpowiedź na dwa pytania w formie opisowej. Zdawany w formie elektronicznej. Należy przesłać do nas odpowiedzi drogą mailową.
Nie przewidujemy takiej możliwości. Dlaczego? Nasze egzaminy są tak skonstruowane, że nie ma złych odpowiedzi. Państwa odpowiedzi są wynikiem komplikacji doświadczeń życiowych, przemyśleń w odniesieniu do zdobytej wiedzy.
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Program
Program
Podstawy dietoterapii i profilaktyki żywieniowej osób starszych
·Proces starzenia się
·Jakość życia osób starszych i jej determinanty
·Patofizjologia wieku starczego
·Dieta osób starszych
·Realizacja zapotrzebowania kalorycznego u chorych w podeszłym wieku
·Rola błonnika pokarmowego w aspekcie żywienia osób starszych
·Zapotrzebowanie na wodę i ocena jej pobrania wśród osób starszych
·Znaczenie kwasu foliowego w diecie osób starszych
·Najczęstsze niedobory w diecie i suplementacja diety u osób w wieku starszym
·Anoreksja wieku podeszłego
·Żywienie w prewencji i leczeniu choroby alzheimera i choroby parkinsona
·Patogeneza i leczenie otyłości u osób w podeszłym wieku
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto139,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto139,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto5,56 PLN
- Koszt osobogodziny netto5,56 PLN
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Po zakupie: otrzymujesz materiał szkoleniowy w formie PDF.
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Szkolenia prowadzone są w trybie indywidualnym, dlatego prowadzimy nabór ciągły (oznacza to, że nie musi zebrać się minimalna liczba uczestników w danym terminie). Naukę rozpoczynasz w dowolnym czasie i w wybranym przez siebie tempie realizujesz program.