K - Szkolenie dla pracowników restauracji - profesjonalny kelner, barman i kucharz
K - Szkolenie dla pracowników restauracji - profesjonalny kelner, barman i kucharz
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie dedykowane dla całego zespołu lokalu gastronomicznego usprawniające procesy całego biznesu oraz współpracę. Począwszy od właściciela, przez managera, kucharzy, kelnerów i barmanów. Szkolenie kierowane jest do zespołów mulit-generacyjnych pracujących w branży gastronomicznej specjalizującej się w daniach ciepłych Chcących poprawić zaufanie, zaangażowanie oraz wspólną motywację do działania, a także wzbogacić wiedzę i umiejętności z zakresu serwowanych dań.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji09-06-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi33
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel biznesowy
Szkolenie ma na celu poprawę komunikacji w zespole, co może mieć wpływ na wynik finansowy firmy oraz obniży poziom błędów wynikających ze złej komunikacji wewnątrz zespołu.Szkolenie ma na celu wdrożyć procesy zarządzaniem lokalem gastronomicznym. Skupia się ono również na istotnej roli odpowiedniego marketingu i promocji lokalu gastronomicznego, co ma mieć wpływ na wynik finansowy firmy.
Dzięki szkoleniu ilość kart niezgodności w realizowanych projektach spadnie o 3% w czasie 3 miesięcy.
Szkolenie podniesie tez wiedzę i kompetencje zespołu w zakresie wykonywanych obowiązków, a tym samym pozwoli na poprawienie jakości produktów i usług oferowanych przez lokal.
Cel edukacyjny
Pozwala na zarządzanie motywacją zespołu oraz zwiększa zaangażowanie pracowników. Uczestnicy szkolenia poznają terminologię związaną z oferowanymi usługami oraz produktami. Uczestnicy dowiedzą się czym jest i jak powinna wyglądać profesjonalna restauracja - następnie nabytą wiedzę wykorzystają w praktyce podczas ćwiczeń.Efekty uczenia się
- Nabyłeś umiejętność organizacji swojej pracy w oparciu o konkretne procedury.
- Posiadasz wiedzę oraz kompetencję narzędzi zwiększających efektywność pracy w gastronomi.
- Masz wiedzę z zakresu systemu zarządzania stanami magazynowymi, foodcosty, barcosty, oraz zeszyt strat.
- Znasz i potrafisz odpowiednio pozycjonować potrawy oraz produkty barowe.
- Posiadasz wiedzę i umiejętności pozwalające na samodzielną pracę na stanowisku związanym z serwowaniem dań bezpośrednio dla klienta.
- Posługujesz się profesjonalną terminologią (nawiązującą do historii i pochodzenia potram),oryginalnym nazewnictwem oraz przekłada je na język ojczysty.
- Śledzisz trendy i innowacje w zakresie przygotowania i serwowania posiłków.
- Samodzielnie rozwiązujesz problemy, również w nietypowych sytuacjach.
- Stosuje się do zasad etykiety zawodowej i ogólnych zasad savoir-vivre.
Dzień III
szkolenie kucharskie obejmujące wybrane dania oraz desery restauracyjne.
Sposób weryfikacji efektów uczenia się
Egzamin praktyczny na koniec szkolenia
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Program
Program
Komunikacja w lokalu gastronomicznym:
(Sukces firmy zależy od wielu czynników, jednak to ludzie którzy ją tworzą są podstawą jej funkcjonowania i rozwoju. Wspólny cel, znajomość misji i wizji firmy, świadoma komunikacja, mocne i słabe strony zespołu, potencjał jednostek i drużyny, style funkcjonowania, rola lidera w organizacji, spory i konflikty, efektywność, motywacja, przekonania, integracja).
To wszystko to ludzie. Jak nad tym zapanować? Opierając się na naszym doświadczeniu i najnowszych badaniach oraz trendach opracowaliśmy rozwiązania, które pomogą Tobie i Twojej firmie przejść przez proces budowy zespołu, wypracować lepszą efektywności, a tym samym osiągnąć lepsze wyniki.
- Organizacja stanowiska pracy
-Omawianie sposobu organizowania stanowiska pracy
-Omawianie metody oceny surowców oraz zasady ich magazynowania
- Przyrządzanie i serwowanie potraw
-Przygotowywanie surowców półproduktów i dodatków
-Sporządzanie i określanie metody serwisu
- Doskonalenie umiejętności zawodowych
- zapoznanie z profesjonalną terminologią (nawiązującą do historii i pochodzenia dań)
- trendy i innowacje w zakresie przygotowania i serwowania posiłków
- najczęstrze problemy
- zasady etykiety zawodowej i ogólnych zasad savoir-vivre.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto6 250,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto6 250,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto189,39 PLN
- Koszt osobogodziny netto189,39 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Mariusz Górecki
Cukierniczych Best Pastry Chef2016 i 2 miejsce w eliminacjach do finał Chocolate Chef Competition Valrhona 2018r. Desery restauracyjne to jego mocna strona ale nie tylko. W 2018 roku zdobył 3 miejsce na Mistrzostwach Świata w Luksemburgu, gdzie wykonał eksponat z
isomaltu. Natomiast w 2019r. został zwycięzcą
Lodziarskich Mistrzostw Polski. Na co dzień bierze udział w licznych szkoleniach stale podnosząc swoje umiejętności, aby doskonalić swoją cukierniczą wiedzę ale również sam je prowadzi, na koncie ma setki przeprowadzonych godzin szkoleniowych. Wspiera i dzieli się wiedzą z zawodowymi cukiernikami w pracy codziennej jak i w przygotowaniach do konkursów.
Patryk Ziomek
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Wszystkie materiały zostaną zapewnione.
Informacje dodatkowe
Całe szkolenie liczone jest względem godzin lekcyjnych 1h = 45 minut.
Szkolenie 24,45 godzin zegarowych szkoleniowych co daje łącznie 33 godziny lekcyjne.
Szkolenie zostało zaprojektowane w oparciu o analizę potrzeb klienta.
Metody i tematyka są dopasowane do indywidualnych potrzeb uczestników oraz potrzeb i celów
strategicznych firmy.
Na podstawie § 3 ust. 1 pkt 14 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20.12.2013 r. usługa dofinansowana w min. 70 % będzie zwolniona z VAT.