Kategorie usług
 
Menu

Sensoryka w ujęciu pedaogogiki Montessori


Informacje o usłudze
Czy usługa może być dofinansowana? Tak
Sposób dofinansowania
  • wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników
Rodzaj usługi Usługa szkoleniowa
Podrodzaj usługi Usługa szkoleniowa
Dostępność usługi Otwarta
Numer usługi2019/11/22/19538/492159
Cena netto 2 600,00 zł Cena brutto 2 600,00 zł
Cena netto za godzinę 162,50 zł Cena brutto za godzinę 162,50
Usługa z możliwością dofinansowania Tak
Liczba godzin usługi 16
Termin rozpoczęcia usługi 2020-02-01 Termin zakończenia usługi 2020-02-02
Termin rozpoczęcia rekrutacji 2019-11-23 Termin zakończenia rekrutacji 2020-01-31
Maksymalna liczba uczestników 12
Kategoria główna KU Usługi
Podstawa uzyskania wpisu w zakresie świadczenia usług współfinansowanych Certyfikaty:
Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Czy usługa pozwala na uzyskanie kwalifikacji lub części kwalifikacji zarejestrowanych w ZRK? Nie
Czy usługa pozwala na uzyskanie kwalifikacji innych niż kwalifikacje zarejestrowane w ZRK? Nie
Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? Tak
Informacje o podmiocie świadczącym usługę
Nazwa podmiotu Centrum Rozwoju i Edukacji Karina Indryka
Osoba do kontaktu Piotr Jaroś Telefon +48 787 741 742
E-mail piotr.jaros@centrum-rozwoju.edu.pl
Cel usługi
Cel edukacyjny
Po szkoleniu uczestnik wykazuje kompetencje z następujących obszarów: Wiedza: - uczestnik zna ogólne zasady Pedagogiki Marii Montessori - Uczestnik zna podstawy literatury pedagogicznej z zakresu edukacji sensorycznej - uczestnik poznał materiał z poszczególnych działów/zmysłów edukacji sensorycznej: zmysł wzroku/zmysł dotyku/ zmysł zapachu/ zmysł słuchu Umiejętności: - uczestnik potrafi wymienić ogólne zasady Pedagogiki Marii Montessori - uczestnik potrafi wykorzystywać teorię dot. poszczególnych zmysłów w pracy z dziećmi - uczestnik potrafi przeprowadzić lekcję w oparciu o sensorykę Marii Montessori - nauczyciel potrafi wprowadzić dzieci do poznawania świata wszystkimi zmysłami Kompetencje społeczne: - uczestnik poznał podstawy prowadzenia zajęć w oparciu o sensorykę Marii Montessori i potrafi samodzielnie kształtować lekcje w oparciu o tą wiedzę. Potrafi również samodzielnie kształtować i rozwijać swoje umiejętności z prowadzenia zajęć tą metoda, zdobywać wiedzę, uczyć się bazując na doświadczeniu oraz wspomagać z zakresu teorii innych nauczycieli.


Drukuj do PDF