Nowoczesne rozwiązania technologiczne stosowane w piekarni - szkolenie.
Nowoczesne rozwiązania technologiczne stosowane w piekarni - szkolenie.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaTechniczne / Automatyka i robotyka
- Identyfikator projektuWUP_02
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracownikówwsparcie dla osób indywidualnych
- Grupa docelowa usługi
Kadra zarządzająca oraz pracownicy piekarni przy GMINNEJ SPÓŁDZIELENI SAMOPOMOC CHŁOPSKA
w LIDZBARKU 13-230, UL.PRZEMYSŁOWA 3.
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników20
- Data zakończenia rekrutacji01-06-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest:Wdrożenie nowoczesnych rozwiązań technologicznych w oparciu o rozwiązania z zastosowaniem pieca konwekcyjnego.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik nabędzie wiedze:- rozróżnia pojęcia związane z bhp i ochroną przeciwpożarową - wskazuje wymagania ergonomiczne dla stanowiska pracy w produkcji wyrobów piekarniczych - klasyfikuje nowe maszyny i urządzenia stosowane w produkcji wyrobów piekarniczych | Kryteria weryfikacji Weryfikacja wiedzy na podstawie realizowanych ćwiczeń oraz wykonania zadania końcowego | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Uczestnik:-zna podstawowe funkcje pieca konwekcyjnego; -rozumie zasady wdrożenia nowej linii technologicznej z wykorzystaniem pieca konwekcyjnego; - wytwarza i wdraża nowe rodzaje wyrobów piekarniczych | Kryteria weryfikacji Weryfikacja wiedzy i umiejętności na podstawie realizowanych ćwiczeń i testu | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Uczestnik:-potrafi obsłużyć linię produkcyjną z wykorzystaniem pieca konwekcyjnego. | Kryteria weryfikacji Obserwacja: praktyczna obsługa pieca. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1. Bezpieczna i higieniczna praca przy użyciu pieca konwekcyjnego oraz przedstawienie nowatorskich rozwiązań dla przygotowania, magazynowania półproduktów, obróbki termicznej, podgrzewania i diagnozy gotowych wyrobów .
2.Prezentacja podstawowych funkcji programu dla pieca konwekcyjnego.
3.Szczegółowa instrukcja korzystania z funkcji programu na stanowisku piekarz i pomocnik piekarza.
4.Prezentacja wad i zalet nowej linii produkcyjnej w oparciu o piec konwekcyjny.
5.Produkty piekarnicze w oparciu o zastosowanie pieca konwekcyjnego.
6. Monitorowanie gramatury składu ilościowego poszczególnych produktów.
7.Podstawowe zadania oraz specyfika pracy w piekarni w oparciu o linię produkcyjną z zastosowaniem rozwiązań proekologicznych.
8.Test końcowy.
Szkolenie odbywa się w ramach godzin zegarowych, jedna godzina szkolenia = 60 minut. W czasie zajęć przewidziane są dwie 15-sto minutowe przerwy, ustalane w miarę potrzeby z trenerem.
Warunkiem zaliczenia szkolenia jest 100% obecność na zajęciach, aktywny udział w ćwiczeniach i pozytywne zaliczenie testu końcowego.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 8 Bezpieczna i higieniczna praca przy użyciu pieca konwekcyjnego oraz nowatorskie rozwiązania dla przygotowania wyrobów piekarniczych. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 08-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 8 Prezentacja podstawowych funkcji programu dla pieca konwekcyjnego. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 08-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 8 Szczegółowa instrukcja korzystania z funkcji programu na stanowisku piekarz i pomocnik piekarza. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 08-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 8 Prezentacja wad i zalet nowej linii produkcyjnej w oparciu o piec konwekcyjny. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 08-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 8 Produkty piekarnicze w oparciu o zastosowanie pieca konwekcyjnego. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 09-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 8 Monitorowanie gramatury składu ilościowego poszczególnych produktów. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 09-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 8 Monitorowanie gramatury składu ilościowego poszczególnych produktów. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 09-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 8 Test końcowy. | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 09-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 000,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 000,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto125,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto125,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Michał Siudziński
Właściciel piekarni ,cukierni i restauracji, wieloletnie doświadczenie w kierowaniu placówką gastronomiczną serwującą własne wypieki . Trener i wykładowca, przeprowadził szereg szkoleń i warsztatów z branży spożywczej .Instruktor szkoleń związanych z instalacją linii produkcyjnych w piekarstwie,cukiernictwie
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Instrukcja obsługi, skrypt szkoleniowy- program pieca konwekcyjnego
Informacje dodatkowe
Podczas trwania szkolenia przewidziano 15-minutowe przerwy pomiędzy poszczególnymi blokami tematycznymi.
Uczestnicy otrzymują certyfikaty potwierdzające ukończenie szkolenia.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami
- Laboratorium komputerowe