KURS BARMAŃSKI I STOPNIA
Możliwość dofinansowania
KURS BARMAŃSKI I STOPNIA
Numer usługi 2025/12/02/5133/3186572
2 800,00 PLN
brutto
2 800,00 PLNnetto
116,67 PLNbrutto/h
116,67 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Grupa docelowa usługi
Osoby pełnolentnie chcące podnieść własne kwalifikacje
- Minimalna liczba uczestników4
- Maksymalna liczba uczestników12
- Data zakończenia rekrutacji29-01-2026
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi24
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest rozwój wiedzy i praktycznych umiejętności barmana w zakresie pracy za barem. Kurs ma również na celu zwiększenie kompetencji miękkich zawodowych i obejmuje szeroki zakres wiedzy, który pomoże Ci stać się profesjonalnym barmanem.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
| Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
|---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik posiada wiedzę i umiejętności praktyczne z zakresu wyposażenia baru, rodzajów alkoholi oraz ich zastosowania w drinkach. Uczestnik posiada wiedzę i umiejętności praktyczne z zakresu połączeń smakowych, zasad komponowania koktajli i doboru składników. | Kryteria weryfikacji Potrafi dobrać połączenia smakowe oraz zna zasad komponowania koktajli i doboru składników. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Uczestnik potrafi profesjonalnie dbać o gości, komunikować się z nimi oraz zarządzać przestrzenią baru. | Kryteria weryfikacji Potrafi wykorzystać kompetencje miękkie w rozmowie z gośćmi, stosuje techniki aktywnego słuchania;przestrzega zasad bhp oraz zasady utrzymania czystości w miejscu pracy. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
TAK
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
TAK
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
TAK
Program
Program
lp. | Tematyka zajęć | liczba godzin zajęć edukacyjnych |
1. | Podstawy barmaństwa | 2 |
2. | Teoria miksologii | 4 |
3. | Techniki barmańskie | 10 |
4. | Obsługa gościa | 5 |
5. | Higiena i bezpieczeństwo | 3 |
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 7
| Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
|---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 7 Podstawy barmaństwa | Prowadzący Kacper Bogacz | Data realizacji zajęć 30-01-2026 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 7 Teoria miksologii | Prowadzący Kacper Bogacz | Data realizacji zajęć 30-01-2026 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 7 Techniki barmańskie | Prowadzący Kacper Bogacz | Data realizacji zajęć 30-01-2026 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 7 Techniki barmańskie | Prowadzący Kacper Bogacz | Data realizacji zajęć 31-01-2026 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 08:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 7 Obsługa gościa | Prowadzący Kacper Bogacz | Data realizacji zajęć 01-02-2026 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 05:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 7 Higiena i bezpieczeństwo | Prowadzący Kacper Bogacz | Data realizacji zajęć 01-02-2026 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 7 Walidacja. | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 01-02-2026 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 02:00 |
Cena
Cena
Cennik
| Rodzaj ceny | Cena |
|---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 2 800,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 2 800,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 116,67 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 116,67 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Kacper Bogacz
Założyciel i trener Polskiej Szkoły Barmanów. Właściciel agencji eventowo-barmańskiej X-DRINK. Przeszkolił osobiście kilkuset barmanów, którzy obecnie pracują w koktajlbarach i restauracjach. Nierzadko wielu z nich zostało finalistami i zwycięzcami konkursów barmańskich.
Sędzia konkursów barmańskich krajowych i zagranicznych. Obecnie pełni funkcję Vice Prezydenta Stowarzyszenia Polskich Barmanów. Autor licznych publikacji w pismach branżowych, miłośnik miksologii. Na co dzień zarządza zespołem kilkudziesięciu barmanów. Coroczny uczestnik zjazdów International Bartenders Association na całym świecie. A przede wszystkim czynny barman od 18 lat.
III miejsce na światowym konkursie koktajli - Open World Cocktail Competition na Sycylii z 2025r.
Barman Roku Polski 2024r.
Sędzia konkursów barmańskich krajowych i zagranicznych. Obecnie pełni funkcję Vice Prezydenta Stowarzyszenia Polskich Barmanów. Autor licznych publikacji w pismach branżowych, miłośnik miksologii. Na co dzień zarządza zespołem kilkudziesięciu barmanów. Coroczny uczestnik zjazdów International Bartenders Association na całym świecie. A przede wszystkim czynny barman od 18 lat.
III miejsce na światowym konkursie koktajli - Open World Cocktail Competition na Sycylii z 2025r.
Barman Roku Polski 2024r.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
- zeszyt
- długopis
- materiały szkoleniowe
Warunki uczestnictwa
Wymagania:
- ukończone 18 lat
- wykształcenie minimum podstawowe
Adres
Adres
ul. Balicka 73
30-149 Kraków
woj. małopolskie
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
Kontakt
Kontakt
Marcin Tur
E-mail
m.tur@bialecki.pl
Telefon
(+48) 512 322 959