Kucharz z organizacją przyjęć okolicznościowych
Możliwość dofinansowania
Kucharz z organizacją przyjęć okolicznościowych
Numer usługi 2024/08/09/9013/2258491
5 900,00 PLN
brutto
5 900,00 PLNnetto
59,00 PLNbrutto/h
59,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
- przyszli kucharze zawodowi
- pracownicy restauracji
- pasjonaci gotowania
- osoby, które chcą przekwalifikować się na kucharza i rozpocząć karierę w branży gastronomicznej
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji03-10-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi100
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem kursu jest nabycie przez słuchaczy wiedzy i umiejętności niezbędnych do wykonywania pracy na stanowisku kucharzaEfekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się - sporządza potrawy w oparciu o normy i receptury gastronomiczne- poprawnie zestawia posiłki i dobiera właściwe dodatki do potraw - obsługuje uczestników przyjęć okolicznościowych - ustala menu na przyjęcia okolicznościowe | Kryteria weryfikacji - egzamin teoretyczny pisemny- egzamin praktyczny | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Dokument o ukończeniu kursu wraz z suplementem potwierdzającym uzyskanie kompetencji i zawierającym opis efektów uczenia się
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Dokument o ukończeniu kursu wraz z suplementem potwierdza przeprowadzenie walidacji w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia kryteria ich weryfikacji
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Dokument o ukończeniu kursu wraz z suplementem potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji
Program
Program
Lp. |
Temat zajęć edukacyjnych |
Liczba godzin ogółem |
Zajęcia teoretyczne |
Zajęcia praktyczne |
1. |
Podstawy żywienia człowieka |
5 |
5 |
- |
2. |
Wyposażenie techniczne |
1 |
1 |
- |
3. |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem |
13 |
13 |
- |
4. |
Minimum sanitarne |
3 |
3 |
- |
5. |
Zasady bhp i HACCP |
3 |
3 |
- |
6. |
Zajęcia praktyczne |
65 |
- |
65 |
7. |
Organizacja przyjęć okolicznościowych |
10 |
2 |
8 |
Razem: |
100 |
27 |
73 |
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 39
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 39 Podstawy żywienia człowieka | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 04-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 17:15 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 39 Przerwa | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 04-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:15 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 39 Podstawy żywienia człowieka | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 04-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 19:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 39 Wyposażenie techniczne | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 05-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 39 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 05-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 39 Przerwa | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 05-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 39 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 05-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 39 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 06-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 39 Minimum sanitarne | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 06-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 39 Przerwa | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 06-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 39 Minimum sanitarne | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 06-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 39 Zasady bhp i HACCP | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 06-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 39 Zajęcia praktyczne | Prowadzący Mariusz Bezak | Data realizacji zajęć 11-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 17:15 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 39 Przerwa | Prowadzący Mariusz Bezak | Data realizacji zajęć 11-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:15 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 39 Zajęcia praktyczne | Prowadzący Mariusz Bezak | Data realizacji zajęć 11-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 19:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 39 Zajęcia praktyczne | Prowadzący Mariusz Bezak | Data realizacji zajęć 12-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 39 Przerwa | Prowadzący Mariusz Bezak | Data realizacji zajęć 12-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 39 Zajęcia praktyczne | Prowadzący Mariusz Bezak | Data realizacji zajęć 12-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 39 Zajęcia praktyczne | Prowadzący Mariusz Bezak | Data realizacji zajęć 13-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 39 Przerwa | Prowadzący Mariusz Bezak | Data realizacji zajęć 13-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 39 Zajęcia praktyczne | Prowadzący Mariusz Bezak | Data realizacji zajęć 13-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 39 Organizacja przyjęć okolicznościowych | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 18-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 17:15 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 39 Przerwa | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 18-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:15 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 39 Organizacja przyjęć okolicznościowych | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 18-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 19:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 25 z 39 Zajęcia praktyczne | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 26 z 39 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 27 z 39 Zajęcia praktyczne | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 28 z 39 Zajęcia praktyczne | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 29 z 39 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 30 z 39 Zajęcia praktyczne | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 31 z 39 Organizacja przyjęć okolicznościowych | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 25-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 17:15 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 32 z 39 Przerwa | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 25-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:15 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 33 z 39 Organizacja przyjęć okolicznościowych | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 25-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 19:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 34 z 39 Zajęcia praktyczne | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 26-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 35 z 39 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 26-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 36 z 39 Zajęcia praktyczne | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 26-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 37 z 39 Zajęcia praktyczne | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 27-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 03:45 |
Przedmiot / temat zajęć 38 z 39 Przerwa | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 27-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 39 z 39 Zajęcia praktyczne | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 27-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:45 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto5 900,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto5 900,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto59,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto59,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 3
1 z 3
Krzysztof Zamczyk
Kucharz z wieloletnim doświadczeniem w kuchni. Od lat prowadzi szkolenia teoretyczne i praktyczne z zakresu gastronomii i cukiernictwa.
2 z 3
Mariusz Bezak
Magister inżynier w zakresie technologii żywności, uprawnienia pedagogiczne. Posiada wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu kursów gastronomicznych
3 z 3
Agnieszka Janus
Kucharz z wieloletnim doświadczeniem w kuchni. Od lat prowadzi szkolenia teoretyczne i praktyczne z zakresu gastronomii
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
- zeszyt
- długopis
- skrypt
Adres
Adres
ul. Ignacego Paderewskiego 55
25-950 Kielce
woj. świętokrzyskie
Budynek posiada odpowiednią infrastrukturę do prowadzenia zajęć dydaktycznych. Sale wykładowe wyposażone są w sprzęt do prezentacji multimedialnych i pomoce naukowe. Pracownie posiadają profesjonalne wyposażenie potrzebne do zrealizowania zajęć praktycznych.
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
Kontakt
Kontakt
Marcin Przygodzki
E-mail
kielce-ckz@zdz.kielce.pl
Telefon
(+48) 609 678 596