Kierunek rozwój: kuchnia roślinna - usługa szkoleniowa
Możliwość dofinansowania
Kierunek rozwój: kuchnia roślinna - usługa szkoleniowa
Numer usługi 2024/08/08/30533/2256508
1 920,00 PLN
brutto
1 920,00 PLNnetto
120,00 PLNbrutto/h
120,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Identyfikator projektuKierunek - Rozwój
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Usługa skierowana jest dla :
- osób chcących rozwijać swój warsztat kulinarny
- kurzarzy,
- pomocy kuchennych ,
- ucznów szkół gastronomicznych
- osób chcących prowadzić działlność gastronomiczną
- uczestników projektu Kierunek Rozwój
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników12
- Data zakończenia rekrutacji28-08-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje uczestnika do samodzielnego przygotowywania potraw na bazie składników roślinnych, dzięki poznaniu technik i metod przygotowywania roślinnych dań. Ponadto uczestnik nabędzie wiedzę w zakresie doboru składników do danej potrawy.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Przygotowuje potrawy kuchni roślinnej | Kryteria weryfikacji wdraża zasady kuchni roślinnej | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji komponuje i dobiera składniki roślinne | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych | |
Kryteria weryfikacji podąża za przepisem | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Efekty uczenia się Stosuje zasady obróbki produktów roślinnych | Kryteria weryfikacji rozpoznaje zasady oraz techniki konserwacji potraw | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji stosuje zasady kuchni w duchu zero-waste | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych | |
Kryteria weryfikacji stosuje techniki konserwacji potraw | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych | |
Kryteria weryfikacji przetwarza składniki kuchni roślinnej | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
TAK
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
TAK
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
TAK
Program
Program
1. Zakupy - jak stworzyć listę, jak wykorzystać produkty sezonowe
2. Sposoby przygotowania skłądników i ich obróbka.
3. Warsztaty praktyczne - przygotowanie potraw
- Smalec z fasoli ze śliwką/domowy chleb/marynowana cebula
- Burger vege/ fasola/cieciorka/colesław z modrej kapusty/ karmelizowana cebula
- Gulasz wegański/batat/cieciorka/marchew/mleko kokosowe/kafir
- Falafel/podpłomyki/pikantny sos / humus
- Zupa tajska z tofu
- Pasztet z soczewicy z żurawiną
4. Jak wprowadzic więcej dań vege do jadłospisu?
5. Jak zapewnić wartość energetyczną dań vege
6. Warsztaty praktyczne-przygotowanie potraw
- Tatar z kaszy jęczmiennej
- Paprykarz vege z kaszy bulgur
- Gołąbek z kaszą bulgur z sosem ze świeżych pomidorów
- Vege żurek z suszonymi grzybami
- Bigos vege
- Pierogi z soczewicą/ pieczone warzywa/puder z marchwi
7.Weryfikacja osiagniętych efektów kształcenia.
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 7
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 7 Zakupy - jak stworzyć listę, jak wykorzystać produkty sezonowe | Prowadzący Maciej Woźniak | Data realizacji zajęć 30-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 7 Sposoby przygotowania skłądników , ich obróbka. | Prowadzący Maciej Woźniak | Data realizacji zajęć 30-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 7 Warsztaty praktyczne - przygotowanie potraw | Prowadzący Maciej Woźniak | Data realizacji zajęć 30-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 05:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 7 Jak wprowadzic więcej dań vege do jadłospisu? | Prowadzący Maciej Woźniak | Data realizacji zajęć 01-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 7 Jak zapewnić wartość energetyczną dań vege | Prowadzący Maciej Woźniak | Data realizacji zajęć 01-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 7 Warsztaty praktyczne-przygotowywanie potraw | Prowadzący Maciej Woźniak | Data realizacji zajęć 01-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 04:45 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 7 Weryfikacja osiagniętych efektów kształcenia. | Prowadzący Maciej Woźniak | Data realizacji zajęć 01-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 00:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 920,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 920,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto120,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto120,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Maciej Woźniak
Maciej Woźniak jest laureatem wielu prestiżowych konkursów. Z każdym rokiem rozwija swoje umiejętności i poszerza wiedzę.
W swojej kuchni stawia na niebanalność, która idzie w parze z prostotą, ale z delikatnym twistem. Świeżość i smak stawia na pierwszym miejscu. Przeprowadził wiele warsztatów i szkoleń kulinarnych samodzielnie oraz z wieloma cenionymi kucharzami. Swoją wiedzę poszerza przez cały .
Nagrody kulinarne zdobyte przez Macieja Woźniaka:
I miejsce – Igraszki kulinarne 2007,
I miejsce – Wielkopolski Kucharz Roku 2007
I miejsce – Targi Tur-Gastro Gdańsk 2008
I miejsce – Kujawsko Pomorskie Potyczki Kulinarne 2010.
Profesjonalista Roku 2008, Zielone czapki Bonduelle 2008, Kulinarny Puchar Polski 2008, Profesjonalista roku 2010
Posiada doświadczenie zawodowe zdobyte w ostatnich 5 latach.
W swojej kuchni stawia na niebanalność, która idzie w parze z prostotą, ale z delikatnym twistem. Świeżość i smak stawia na pierwszym miejscu. Przeprowadził wiele warsztatów i szkoleń kulinarnych samodzielnie oraz z wieloma cenionymi kucharzami. Swoją wiedzę poszerza przez cały .
Nagrody kulinarne zdobyte przez Macieja Woźniaka:
I miejsce – Igraszki kulinarne 2007,
I miejsce – Wielkopolski Kucharz Roku 2007
I miejsce – Targi Tur-Gastro Gdańsk 2008
I miejsce – Kujawsko Pomorskie Potyczki Kulinarne 2010.
Profesjonalista Roku 2008, Zielone czapki Bonduelle 2008, Kulinarny Puchar Polski 2008, Profesjonalista roku 2010
Posiada doświadczenie zawodowe zdobyte w ostatnich 5 latach.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymaja materiały w formie prezentacji zawierającej również skład i przepisy wykonania potraw
Informacje dodatkowe
Usługa zostanie zrealizowane w wymiarze 16 godzin warsztatowych (45 min) co daje 12 godzin zegarowych (60 min).
Zawarto umowę z WUP w Toruniu w ramach Projektu Kierunek – Rozwój
Adres
Adres
ul. Długa 16
85-001 Bydgoszcz
woj. kujawsko-pomorskie
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Do dyspozycji uczestników przygotowane są stanowiska do przeprowadzenia warsztatów kulinarnych
Kontakt
Kontakt
Magdalena Brzychcy
E-mail
sekretariat@edukacjaprawna.pl
Telefon
(+48) 532 608 522