Nowa oferta kulinarna w Hotelu Słociak
Nowa oferta kulinarna w Hotelu Słociak
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
-szefowie kuchni, kucharze, pomoce kuchenne
-osoby zarządzające restauracjami
-właściciele hoteli/restauracji
-osoby które chcą poszerzyć swoją wiedzę na temat gastronomii
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników5
- Data zakończenia rekrutacji08-10-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi40
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat VCC Akademia Edukacyjna
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie kucharskie, w ramach którego zostaną przedstawione nowe techniki kulinarne oraz aktualne trendy obowiązujące w branży gastronomicznej. Szkolenie składa się z części teoretycznej i praktycznej. Podczas części teoretycznej omawiane są nowoczesne techniki przygotowywania dań, zasady łączenia produktów. Efektem szkolenia będzie nowa wiedza uczestników na temat dań, które znajdą się w ofercie gastronomicznej hotelu Słociak.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Zna nowoczesne techniki kulinarne | Kryteria weryfikacji Potrafi wybrać technikę kulinarną w zależności od produktu | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Przygotowuje nowe dania do oferty restauracji | Kryteria weryfikacji Pracuje w oparciu o poznane techniki kulinarne | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kryteria weryfikacji Stosuje zasady przygotowania kuchni do serwisu | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Etap I- 30 godzin dydaktycznych
- KUCHNIA ZIMNA, BUFETY - charakterystyka ogólna bufetów zimnych:
-Przystawki
-Finger food
- BUFETY GORĄCE, KOLACJE SPECJALNE - Dania serwowane przy gościach, potrawy bufetowe, caharakterystyka bufetów ciepłych
-Bufety gorące - menu bemarowe
-Kolacje specjalne
- Nowe propozycje dań do oferty gastronomicznej hotelu Słociak- część praktyczna
Etap II- 10 godzin dydaktycznych
Śniadanie hotelowe i lunche dla Gości hotelowych
Śniadanie hotelowe - charakterystyka
Formy serwowania śniadań i lunchy w obiektach hotelowych
Nowe propozycje śniadań i lunchy hotelowych
Menu śniadaniowe: receptury, food cost w zależności od formy
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 8 KUCHNIA ZIMNA, BUFETY - Wprowadzenie | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 09-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 8 KUCHNIA ZIMNA, BUFETY - Gotowanie właściwe | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 09-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 8 KUCHNIA ZIMNA, BUFETY - Gotowanie właściwe | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 10-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 8 BUFETY GORĄCE, KOLACJE SPECJALNE- Wprowadzenie | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 10-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 8 BUFETY GORĄCE, KOLACJE SPECJALNE- Gotowanie właściwe | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 25-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 8 BUFETY GORĄCE, KOLACJE SPECJALNE- Gotowanie właściwe | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 25-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 8 Śniadanie hotelowe i lunche dla Gości hotelowych | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 26-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 8 Śniadanie hotelowe i lunche dla Gości hotelowych | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 26-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto5 500,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto5 500,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto137,50 PLN
- Koszt osobogodziny netto137,50 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnik otrzyma materiały szkoleniowe dotyczące tematyki szkolenia
Informacje dodatkowe
Uczestnicy otrzymają certyfikaty za udział w minimum 80% części szkolenia
Metody pracy: Szkolenie prowadzone w forimie praktycznej z elementami teorii. 80% Praktyka / 20 %
Metody ewaluacji:Dyskusja i ankieta podsumowująca szkolenie
Wsparcie po szkoleniu: Właściciele i uczestnicy otrzymają bezpłatne wsparcie Trenera do 3 miesięcy po zakończonym
szkoleniu
Uczestnicy otrzymają materiały szkoleniowe