Usługa - TARTY I CIASTA FIT - SZKOLENIE CUKIERNICZE

Logo AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

4.8/5 z 653 ocen

Tytuł TARTY I CIASTA FIT - SZKOLENIE CUKIERNICZE

Numer usługi 2022/10/17/17498/1559911

Dostawca usług AKADEMIA SWEET DECOR BARBARA PACH

Miejsce usługi Radzionków

Dostępność Usługa otwarta

Forma świadczenia stacjonarna

Status usługi opublikowana

PLN

1 100,00 zł netto za osobę

1 100,00 zł brutto za osobę

137,50 zł netto za osobogodzinę

137,50 zł brutto za osobogodzinę

Zapisz się
Zapisanych 0 uczestników

Informacje o usłudze

Pokaż szczegóły
Sposób dofinansowania:

wsparcie dla osób indywidualnych

wsparcie dla przedsiębiorców i ich pracowników

Grupa docelowa usługi:

Cukiernicy, piekarze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności oraz kwalifikacje z zakresu cukiernictwa

Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa

Minimalna liczba uczestników: 6
Maksymalna liczba uczestników: 14
Data zakończenia rekrutacji: 14-04-2023
Liczba godzin usługi: 8
Podstawa uzyskania wpisu do świadczenia usługi: Certyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych

Ramowy program usługi

Pokaż program

Szkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy oraz osób, które chcą rozszerzyć swoje umiejętności z zakresu wykonywania  wypieków wegańskich i bezglutenowych.

Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante.

Szkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy oraz osób, które chcą rozszerzyć swoje umiejętności z zakresu wykonywania  wypieków wegańskich i bezglutenowych.

Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante.

Część teoretyczna:

  • omówienie wypieków bez glutenu i wegańskich ciast
  • charakteryzacja zdrowych (fit) zamienników w wyrobach cukierniczych

Część praktyczna:

  • przygotowanie wegańskiego sernika
  • przygotowanie bezglutenowego i wegańskiego brownie 
  • przygotowanie ciasta na bazie tofu
  • przygotowanie tart inspirowanych batonami
  • wykonanie ciasta owsianego

Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, wypełnienie testu post, zakończenie szkolenia.

Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.

Celem szkolenia jest przygotowanie do samodzielnego tworzenia wypieków wegańskich i bezglutenowych - ciasta kruche, tarty, serniki, biszkopty, chlebki i batony.
Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia pozwoli również stosować zdrowe (fit) zamienniki w ww. wyrobach cukierniczych.

Harmonogram usługi

Sprawdź harmonogram
Przedmiot / temat zajęćData realizacji zajęćGodzina rozpoczęciaGodzina zakończeniaLiczba godzin
Przedmiot / temat zajęć
Przywitanie, poznanie uczestników
Data realizacji zajęć
22-04-2023
Godzina rozpoczęcia
09:00
Godzina zakończenia
09:15
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie harmonogramu pracy - tarty i ciasta fit
Data realizacji zajęć
22-04-2023
Godzina rozpoczęcia
09:15
Godzina zakończenia
09:45
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Omówienie bazowch wypiekó bez glutenu ( m.in. biszkopty i ciasta kruche )
Data realizacji zajęć
22-04-2023
Godzina rozpoczęcia
09:45
Godzina zakończenia
10:45
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie: wegański sernik
Data realizacji zajęć
22-04-2023
Godzina rozpoczęcia
10:45
Godzina zakończenia
11:30
Liczba godzin
00:45
Przedmiot / temat zajęć
przerwa kawowa
Data realizacji zajęć
22-04-2023
Godzina rozpoczęcia
11:30
Godzina zakończenia
11:45
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie: bezglutenowe i wegańskie brownie
Data realizacji zajęć
22-04-2023
Godzina rozpoczęcia
11:45
Godzina zakończenia
13:00
Liczba godzin
01:15
Przedmiot / temat zajęć
Przerwa na obiad
Data realizacji zajęć
22-04-2023
Godzina rozpoczęcia
13:00
Godzina zakończenia
13:30
Liczba godzin
00:30
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie: Ciasto owsiane
Data realizacji zajęć
22-04-2023
Godzina rozpoczęcia
13:30
Godzina zakończenia
14:30
Liczba godzin
01:00
Przedmiot / temat zajęć
przerwa kawowa
Data realizacji zajęć
22-04-2023
Godzina rozpoczęcia
14:30
Godzina zakończenia
14:45
Liczba godzin
00:15
Przedmiot / temat zajęć
Przygotowanie: tart inspirowanych batonami
Data realizacji zajęć
22-04-2023
Godzina rozpoczęcia
14:45
Godzina zakończenia
16:45
Liczba godzin
02:00
Przedmiot / temat zajęć
Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów
Data realizacji zajęć
22-04-2023
Godzina rozpoczęcia
16:45
Godzina zakończenia
17:00
Liczba godzin
00:15

Główny cel usługi

Pokaż

Cel edukacyjny

Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia wypieków wegańskich i bezglutenowych - ciasta kruche, tarty, serniki, biszkopty, ciasta i ciastka.
Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia pozwoli również stosować zdrowe (fit) zamienniki w ww. wyrobach cukierniczych.

Efekty uczenia się

Uczestnik po szkoleniu:

1) wykonuje wypieki wegańskie i bezglutenowe -ciasta kruche, tarty, serniki, biszkopty, chlebki i batony

2) stosuje zdrowe zamienniki w wyrobach cukierniczych,

2) świadczy usługi wobec Klientów wg najnowszych standardów w zakresie cukiernictwa 

3) rozszerzył ofertę o produkty "fit" 

4) stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym,
posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, radzi sobie w trudnych sytuacjach w
środowisku cukierniczym.

Sposób weryfikacji osiągnięcia efektów uczenia się

Test kompetencji 

Ex ante 

Ex post

Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? Tak
Brak wyników.
Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 100,00 zł
Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 100,00 zł
Koszt osobogodziny netto137,50 zł
Koszt osobogodziny brutto137,50 zł

Adres realizacji usługi

Pokaż adres

ul. ks. dr. Józefa Knosały 227, 41-922 Radzionków, woj. śląskie

AKADEMIA SWEET DECOR - CENTRUM SZKOLENIOWE

Udogodnienia w miejscu realizacji usługi

  • Klimatyzacja
  • Wi-fi

Zajęcia poprowadzą

Więcej informacji
Zdjęcie Sylwia Więcław

Sylwia Więcław

Prowadzi bloga kulinarnego „Ostra na słodko”, za który zdobyła 2 miejsce w KULINARNY BLOG ROKU 2016
Brała udział w licznych konkursach kulinarnych i programach jak „Doradca Smaku” oraz „Ewa gotuje”, a w 2016 roku znalazła się w finałowej 14-stce programu MasterChef.
Skończyła studium kosmetyczne, kursy wizażu i barmański.
Prowadząca pokazy kulinarne, warsztaty, festiwale, otwarcia restauracji, cukierni, a także jurorka konkursów kulinarnych ( m.in. Małopolski Festiwal Smaku – edycja letnia, edycja zimowa, Pokazy gotowania w Newport w Walii w trakcie WOŚP.
- Trener cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów od 2018 roku przez 2 lata (szkolenia cukiernicze)
- Trener w Akademii Sweet Decor od 2019 roku do nadal (szkolenia cukiernicze)
- Pokazy, warsztaty i szkolenia w Studiach kulinarnych, Hotelach, Restauracjach i na Targach gastronomicznych.
Np. Gotowanie na największych na świecie Targach gastronomicznych SIAL 2018 w Szanghaju w Chinach
- Warsztaty kulinarne dla marki Piwniczanka
- 4 x udział jako Ambasador prowadzący pokazy kulinarne na największym festiwalu kulinarnym w Małopolsce: Małopolski Festiwal Smaku
- Warsztaty kulinarne na Mazurach w Folwark Łękuk - dla blogerów kulinarnych 2017r.
- Warsztaty kulinarne w Electrolux Taste Center -2017 r.
- Juror kulinarny na Festiwalu w Bochni 2018r.
-2 x Ambasador prowadzący pokazy i wywiady na Największym Festiwalu na Podkarpaciu -2018r.
- Warsztaty dla dzieci - dla m.in. Muzeum Krakowa, SOS wioski dziecięce

Kontakt

Pokaż
Zdjęcie Anna Wojanowska

Anna Wojanowska

email: anna@sweetdecor.pl

tel: (+48) 507 845 601

Informacje dodatkowe

Pokaż szczegóły

Informacje o materiałach dla uczestników usługi

Skrypt z przepisami i recepturami oraz metodyką wykonania.

Informacje dodatkowe

  • Przerwy (60 min godziny zegarowej - wchodzi w czas szkolenia) zostały ujęte w harmonogramie
  • Usługa jest prowadzona zgodnie z wymogami dla organizatorów spotkań biznesowych, szkoleń, konferencji i kongresów w trakcie epidemii SARS-CoV-2, w oparciu o wytyczne wydane przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii we współpracy z Głównym Inspektorem Sanitarnym https://www.gov.pl/web/rozwójtechnologia/spotkania-biznesowe-konferencje-i-kongresy
  • Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
  • Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych
  • Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
  • W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
    Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
    FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
    tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług

Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania

tarta-kwadrat.jpg
6.jpg
DSC09505.JPG
DSC09516.JPG
Ciasteczka>