Kategorie usług
 
Menu

STUDIA PODYPLOMOWE "DIETETYKA KLINICZNA"


Informacje o usłudze
Czy usługa może być dofinansowana? Tak
Sposób dofinansowania
  • wsparcie dla osób indywidualnych
Rodzaj usługi Usługa szkoleniowa
Podrodzaj usługi Studia podyplomowe
Dostępność usługi Otwarta
Numer usługi2019/05/20/18145/404053
Cena netto 5 000,00 zł Cena brutto 5 000,00 zł
Cena netto za godzinę 28,90 zł Cena brutto za godzinę 28,90
Usługa z możliwością dofinansowania Tak
Liczba godzin usługi 173
Termin rozpoczęcia usługi 2019-11-09 Termin zakończenia usługi 2020-06-21
Termin rozpoczęcia rekrutacji 2019-07-01 Termin zakończenia rekrutacji 2019-09-30
Maksymalna liczba uczestników 40
Kategoria główna KU Medycyna i uroda
Podstawa uzyskania wpisu w zakresie świadczenia usług współfinansowanych Akt prawny:
posiada uprawnienia do świadczenia usług rozwojowych prowadzących do zdobycia kwalifikacji nadawanych po ukończeniu studiów podyplomowych, o których mowa w art. 2 ust. 1 pkt 11 ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. z 2012 r poz. 572, z późn. zm. )
Zakres tematyczny studia podyplomowe
Czy usługa pozwala na uzyskanie kwalifikacji lub części kwalifikacji zarejestrowanych w ZRK? Nie
Czy usługa pozwala na uzyskanie kwalifikacji innych niż kwalifikacje zarejestrowane w ZRK? Nie
Czy usługa prowadzi do nabycia kompetencji? Tak
Informacje o podmiocie świadczącym usługę
Nazwa podmiotu Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
Osoba do kontaktu Anna Golonko Telefon 85 7328244
E-mail anna.golonko@umb.edu.pl
Cel usługi
Cel edukacyjny
Zasadniczym celem kształcenia jest nauczenie absolwenta oceny potrzeb żywieniowych pacjentów w różnych stanach klinicznych wymagających opieki interdyscyplinarnej oraz przekazanie wiedzy i nadania umiejętności opieki dietetycznej nad pacjentem ze szczególnymi potrzebami żywieniowymi. Zdobyte kwalifikacje umożliwią zatrudnienie absolwenta w instytucjach zajmujących się opieką medyczną nad osobami wymagającymi szczególnej opieki żywieniowej.


Drukuj do PDF